P2P Mining trenēšana [1-99]

 

Sveiki! Šajā pamācībā es pastāstīšu  labākos veidus kā trenēt Mining memberiem (p2p). Visi zemāk minētie priekšmeti būs pieejami tikai p2p spēlētājiem. Šajā pamācībā es aprakstīšu divus veidus kā trenēt mining. (1. Ir gūstot ātru xp, 2. Ir gūstot daudz peļņas)

Lietas, kuras tev ļoti noderēs trenējot Mining:

Varrock armour.

Varrock armour ir ļoti, ļoti noderīgs trenējot Mining prasmi. Tas spēlētājam dod 10.0% lielu iespēju vienas rūdas (ore) vietā iegūt divas. Piemēram tev vajag 5 sec lai izkaltu vienu rūdu. Ar Varrock armour tu šajās 5sec vari iegūt divas rūdas. Tu dabūsi par katru rūdu atsevišķu, pilnu xp. Ir trīs līmeņu Varrock armour (1, 2, un 3). Varrock armour līmenis nemaina to, cik bieži iespējams iegūt dubult-ore, bet gan to, no kāda līmeņa akmeņiem šīs rūdas ir iespējams dabūt.

Varrock armour(1) dod 8% lielu iespēju dabūt dubult-ori kaļot akmeņus līdz coal. (ieskaitot coal)

Varrock armour(2) dod 10% lielu iespēju dabūt dubult-ori kaļot akmeņus līdz mithril.(ieskaitot mithril)

Varrock armour(3) dod 10% lielu iespēju dabūt dubult-ori kaļot akmeņus līdz adamantite. (ieskatot adamantite).

Penance horn

Penance horn(rags) vai Penance Master Horn var tikt izmantots priekš mining, lai iegūtu 2x lielāku xp, nekā parasti. Tas ir velkams otrā rokā un tādēļ to var uzvilkt vienlaicīgi ar pickaxe. Vienīgais mīnuss ir tas, ka šo ragu jums nāksies atjautot pēc noteikta laika. To Jūs varat izdarīt Barbarian Assault minispēlītē un tas var aizņemt diezgan palielu laiku, tādēļ ir vērts sākumā parēķināt, vai tas jums ir izdevīgi.

Lava Titan

Lai izsaukt Lava Titan, tev vajdzēs 83 summoning. Lava Titan pouch “dzīvos” aptuveni vienu stundu. Kāpēc tev ir vajadzīgs šis monsters? Tādēļ, ka tas tev dos neredzemu +10 Mining boost. Pārsvarā šo Summoing monstru lieto iekš Quarry(RS pilsēta) tad, kad kaļ granite vai sandstone priekš ļoti ātriem xp.

 

 

 

Mining priekš ātriem XP.

 

Parasti kaļot akmeņu priekš ātriem XP visas ores tiek izmestas ārā. Tādējādi tiek ieekonomēts laiks. To angliski mēdz saukt par “powermining” vai arī “dropmining”. Diezgan noderīgs ir Sacred clay pickaxe. Šis pickaxe dos tev dubultus XP noteiktu laiku. Pēc laika, diemžēl, šis pickaxe pazudīs. Šo pickaxe var iegūt Stealing Creation minispēlē.

 

No 1-15 līmenim.

Šos pirmos līmeņus cērt un met ārā copper un tin. Ja nevēlies to darīt, tad tu mierīgi vari iziet šos vieglos kvestus: Doric’s Quest un Dwarf Cannon kvestu. Abi kvesti dos tev Mining XP un izejot abus kvestus dabūsi 15 mining līmeni.

No 15-65 līmenim.

‘’Powermining’’  pie Piscatoris Makšķerēšanas Kolonijas. (Piscatoris Fishing colony.)

Iron (dzelzs) kalšana ir ātrākais veids kā dabūt 65 Mining līmeni. Vidēji ar to ir iespējams iegūt 35k-38k XP stundā. RuneScape ir tikai divas vietas, kurās Iron akmeņi atrodas tā, ka tos var kalt vienīgi pagriežoties. Pirmā vieta ir Legend’s Guilda mining vieta un otrā ir Piscatoris mining vieta. Vēl laba iron kalšanas vieta ir  Dorgeshuun raktuves pēc Lost Tribe kvesta pabeigšanas. Tur tu vari kalt iron ores un uzreiz tās pārdot tur blakus stāvošajama Mistag par 13gp ea. Tas neazņems daudz laiku, jo lai pārdotu ores uzspied ar labo peles klikšķi uz viņa un tur parādīsies opcija lai tu varētu pārdot ores. Atceries, ka līdzi tev jāņem ir gaismas avots un tinderbox( sērkociņi).Vai tu vari sakaltās ores vienkārši ielikt bankā, ja esi izgājis pirmo Recipe for Disaster daļu. Viss kas tev ir jādara ir jāuzspiež “follow Mistage”, tad izlien cauri sienai, ieliec ores bankā un dodies atpakaļ tā, kā atnāci. Sakarā ar jauno Dungeoneering update tu vari kalt 3 iron akmeņus iekš dwarven mines (Blakus Mining Guild) un tad ar 15 Dungeoneering līmeni tu vari nokļūt pazemē un izmantot tur esošo Bankas noguldījumu kasti. (the bank deposit box).

 

Alternatīva, trenējoties no 40-65+ līmenim.

Sākot ar 40 Mining līmeni tu vari kalt gold (zeltu). Zelts ir diezgan vērtīgs ļoti daudzu, vidusmēra līmeņa spēlētāju acīs. Lai palielināt kalšanas efektivitāti, ieteicams zeltu ir miningot iekš Dondakans raktuvēm izmantojot Ring Of Charos.(a). Personīgi es šo veidu neiesaku, jo XP nebūs vairs tik labs kā ar iron akmeņiem.

 

Vēl viena iespēja trenējoties no 40-65 līmenim.

Coal(akmeņogļu) kalšana iekš akmeņu kalšanas vietas uz Ziemeļiem no Seer’s Village ir izdevīga, ja tu izmanto blakus esošos vagonus, lai nogādātu visu coal bankā. Šajā vietā ir agresīvi sikspārņi, kuri uzbruks maza līmeņa spēlētājiem. Personīgi es rekomendēju pirmo “powerming” veidu. Es pats izmantoju Piscatoris Mining vietu lai iegūtu 70 Mining līmeni. Tas bija diezgan ātri, viegli un pats labākais ir tas, ka gandrīz nekad tur nav neviena cita spēlētāja.

Brīdinājums: Tev vajdzēs 20 agility, lai tu varētu tikt pāri baļķim (log).

No 65-80 līmenim.

‘’Powerminingojot’’ Granītu(granite) iekš Granite Quarry ir ātrākais veids, kā iegūt 80 Mining. Šeit ir iespējams iegūt līdz 60k XP stundā izmantojot mouse keys, un šeit var iet arī visai lēni, ja tu metīsi ārā visu garnītu. Metot ārā granite tu var iegūt līdz 40k XP stundā. Ir ieteicams šeit vilkt Enchantend water tiaru, bet skilleriem ieteicams ir līdzi ņemt Waterskins. Desert robes ir diezgan noderīgas šeit, jo tās paildzinās to laiku, cik ilgi varēsi iztikt bez ūdens.

No 80-99 līmenim.

Concentrated gold rocks ir ātrākais Mining trenēšanas veids visā spēlē priekš spēlētājiem ar lielu Mining līmeni.

Visi 4 Concentrated gold rocks atrodas iekš Living Rock Caverns. Šie akmeņi atšķiras ar to, ka 1 akmenī nav viena ore, bet gan vairākas. Tādējādi spēlētājiem nav jāklikšķina visu laiku uz nākamā akmeņa un tā tiek ietaupīts laiks. Šajās raktuvēs ļoti, ļoti noderīgs ir iepriekš minētais Varrock aromour 2 vai 3, jot as ievērjoami palielinās iegūto rūdu skaitu.

XP daudzumu skaits svārstās no 40k xp stundā ar 80 mining, bez summoning (ar dragon pickaxe) līdz pat 65k XP stundā ar Lava titan un lielāku mining līmeni.

Concentrated gold rocks iekš Living rock caverns.

 

Mining priekš labas peļņas.

Mining prasmi p2p spēlētāji priekš naudas pelnīšanas izmanto diezgan reti, jo ir daudzi citi, vieglāki veidi kā pelnīt.

No1-15 līmenim.

Ar šādu mining līmeni neko daudz nopelnīt nevarēsi. Vienkārši kal copper vai tin. Tas ir atrodams daudzās raktuvēs, piemēram uz dienvidaustrumiem no Varokas. Reāli nav nozīmes tam, vai ores tu izmetīsi, vai noliksi bankā.

No 15-40 līmenim.

Iron kalšana nebūt nav īpaši sliktāka par coal vai mithril kalšanu. Toties iron ir ļoti labs XP līdz 65 mining. Absolūti labākā vieta kur kalt un bankot ironu ir Piscatoris raktuves izmantojot Spirit kyatts un Ring of dulelling vai amulet of glory. Vidēji vienas stundas laikā tu vari sakalt un nobankot ~1k iron rūdu. Tādējādi tava peļņa būs ~200k stundā.

Tiem, kuriem nav 57 summoning lai izsauktu Spirit Kyatt, labas alternatīvas ir Yanille raktuves, Austrumu Ardounge raktuves, kā arī Austrumu Varrock raktuves.

Cilvēki, kuri ir 15 Dungeoneering, var kalt divus iron akmeņus iekš Dwarven Mine, un nobankot tos Resource Dungeon, kurā atrodas bank deposit box.

No 40-85 līmenim.

Pārslēgties no iron uz gold būtu labs veids, kā nopelnīt naudu. Ātrākais veids kā kalt zeltu(gold) ir novietot savu māju iekš Brimhaven un kalt zeltu blakus esošajā Birmhaven ziemeļrietumu raktuvēs. Lai ores noliktu bankā izmanto ring of dulelling uz castle wars banku un tad home teleport. Vēl ir iespēja iziet Between a Rock kvestu un izmantot Arzinian raktuves. Tur ir  146 zelta akmeņi un netālu atrodas laivinieks, kurš nogādās tavas rūdas bankā. Bet šis ir krietni lēnāks veids par iepriekš minēto.

No 77/80-99 līmenim.

Living Rock Caverns, kuras atrodas zem Dwarven raktuvēm, ir atrodami jauna tipa akmeņi: mineral deposits. Šie akmeņi akšķiras no parastajiem akmeņiem ar to, ka nav tā, ka vienā akmenī ir viena ore. Šeit vienā akmenī ir vairākas ores. Ar vienu šādu akmeni var būt pietiekami, lai piepildītu visu savu inventāru pilnu. Esi uzmanīgs, jo šo alu(cavern) sargā dažādi, diezgan augsta līmeņa monstri: Living rock protector (lvl 120, uzbrūk ar melee) un Living rock strikes (lvl 120, uzbrūk ar range) Abi uzrbūk tev tikaitad, ja pieiesi tiem pārāk tuvu. Living rock patriarch (lvl200, uzrbūk ar melee) parādās nenoteikā vietā. Alā ir gan coal gan gold deposite akmeņi un alas vidū ir bank deposite box. Atceries, tu varēsi tikai ielikt lietas šeit, bet izņemt neko nevarēsi!

Parasti Mining trenēšanai iekš Living rock caverns tiek izmantots 84 world, jo tur ir daudz spēlētāji un tas krietni samazina risku, ka tevi varētu nosist kāds no tuvumā esošajiem monstriem.

 

 No 85-99 līmenim.

Runite kalšana ir ātrākais veids, kā pelnīt naudu ar Mining. Labākās runite raktuves atrodas vildā. Vēl ir iespēja kalt runite iekš Heroe’s guild raktuvēm, tas ir drošāk, bet tur ir daudz vairāk cilvēku. Šajās abās vietās ir 2 runite akmeņi. Ar runite kalšanu stundā var nopelnīt ~300-600k. Peļņa ir ļoti stipri atkarīga no tā, cik veiksmīgi tu nomaini pasauli kā arī cik ilgā laikā atjaunoas runite akmens. Ja tu esi nolēmis trenēt Mining no 85-99 līmenim ar runite ores tad lūk tev daži skaitļi: Tev vajadzēs sakal  78, 207 runite ores. Ja tu to izdarīsi, tu iegūsi milzīgu peļņu:1, 220, 029, 200 gp.

Pēc Fremennik Isles kvesta iziešanas, tev ir pieejams vēl viens Runite akmens. Tas ir maz izmantots, atrodas drošā vietā un nav tālu no bankas.

Pēc kvesta Forgivness of a Chaos Dwarf iziešanas, tev pieejami ir 2 droši runite akmeņi.Tie atrodas Ziemeļu Kedagrim raktuvēs, mazāk kā 5sec skrējienā no bankas.

Paldies ka lasījāt! Ceru, ka Jums šī pamācība noderēja. Ja ir konkurss par RA titulu, tad piesaku šo rakstu šim konkursam.

Ar cieņu, Kambyz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Akmeņu “atjaunošanās” laiks.

Apakšējā tabulā ir parādīts laiks, kādā katrs rūdas tiks “atjaunojas”. Cilvēku skaits pasaulē stipri ietekmē “atjaunošanās” ātrumu.

Akmens Tips.

Spēlētāju skaits.

750

1000

1250

1500

1750

2000

Akmens “atjaunošanās” laiks.

Clay

1.2 Sec

1.2 Sec

1.2 Sec

1.2 Sec

1.2 Sec

1.2 Sec

Copper

3.5 Sec

3 Sec

3 Sec

2.5 Sec

2.5 Sec

2 Sec

Tin

3.5 Sec

3 Sec

3 Sec

2.5 Sec

2.5 Sec

2 Sec

Blurite

35 Sec

30 Sec

25 Sec

20 Sec

15 Sec

10 Sec

Iron

9 Sec

8 Sec

7 Sec

6 Sec

5 Sec

5 Sec

Silver

97 Sec

90 Sec

82 Sec

74 Sec

67 Sec

60 Sec

Coal

48 Sec

44 Sec

40 Sec

36 Sec

32 Sec

28 Sec

Gold

97 Sec

90 Sec

82 Sec

74 Sec

67 Sec

60 Sec

Mithril

187 Sec

174 Sec

161 Sec

148 Sec

135 Sec

122 Sec

Adamant

390 Sec

360 Sec

330 Sec

300 Sec

270 Sec

240 Sec

Rune

20 Min

18 Min

17 Min
20 Sec

15 Min

14 Min

11 Min
10 Sec