Sarežģītības Pakāpe: Vidēji grūts

Ilgums:
Vidējs

Nepieciešamie Kvesti:
The Fremennik Trials

Apbalvojums: 1 Quest point, 5000 Construction exp, 5000 Crafting exp, 10'000 Woodcutting exp, 10'000 exp divos Melee skillos, Helm of Neitiznot

Nepieciešamās mantas:
Raw Tuna, 15 gp, 3 Thread, Needle, Bronze Nail, Hammer, Knife, Woodcutting Axe, 6 Mithril Ores vai 7 Coal, vai 8 Tin Ores (var paņemt arī Pickaxe, ja ir 60+ mining)
Ieteicamās  mantas: Rune halberd (vēl labāk Dragon halberd, ja ir iziets Regicide kvests), bruņas ar labu Ranged & Magic defence vai Prayer bonusu, aptuveni 25 Lobsters vai labāks ēdiens, Super strength potion, Explorer's ring (vienalga kurš), Spotted vai Spottier cape, Boots of lightness, pāris Camelot teleports (teletabs labāk, labs viena klikšķa teleports un nebūs tālu atpakaļ jāiet)

Nepieciešamie līmeņi:
20 Construction, 40 Agility, 46 Crafting, 56 Woodcutting
Ieteicamie līmeņi: 40+ Prayer, 60+ Mining (nav vajadzīgs,  ja pērc ores), 75+ combat, 35+ Magic

Pirmā daļa - Jatizso & Neitiznot


Būs nepieciešams: Raw Tuna vai Harpoon, 6 Mithril Ores/7 Coal/8 Tin Ores, var ņemt arī Pickaxe un rūdas (ores) pats sadabūt. Parunā ar Mord Gunnar, viņš atrodas uz dokiem Rellekk'as Ziemeļaustrumos, blak Rock crabs.

Kad būsi beidzis runāt, tev vajadzētu iekāpt kuģī, un aizbraukt uz Jatizso. Tagad aizej pie karaļa King Gjutti Sorvok IV, parunā ar viņu.

Kamēr tu runāsi, kaķītis vārdā Hrafn visu laiku dīks pēc zivtiņas. Izmanto Raw Tuna uz viņa, un tad tu varēsi ar karali mierīgi turpināt sarunu. Ja gadījumā tev nav Raw Tuna, bet bankā ir harpūna, tad aizej līdz dokiem un noķer pats. Tagad karalis Gjutti Sorvok IV paziņos, ka viņam ir nepieciešamas 6 Mithril Ores/7 Coal/8 Tin Ores. Iedod tās viņam, un viņš tevi aplaimos ar 5'000 gp, ja bija prasītas Mithril vai Tin Ores, un 2'000 gp, ja viņam vajadzēja Coal. Ja gadījumā tev nav līdzi, un bankā ar nav, tad vari aiziet līdz pazemes raktuvei, tur ir visas nepieciešamās rūdas.

Tagad, kad rūdas būs sadabūtas, parunā ar karali atkal, un viņš turpinās savu paranoisko stāstu. Pārmeklē lādi aiz troņa, un atradīsi āksta kostīmu (Jester Suit, sastāv no 4 daļām - Silly Jester Hat, Silly Jester Top,  Silly Jester Tights, Silly Jester Boots). Uzvelc to. Kad esi to izdarījis, dodies atpakaļ uz Rellekk'u, un parunā ar Maria Gunnars (stāv viņa turpat blakus savam vīram, Mord Gunnars). Viņa tevi aizvedīs uz otru salu vārdā Neitiznot. Tagad tev jāatrod spiegs, viņš ir aiz bankas.

Parunā ar viņu, ja gadījumā tu neuzmanīgi sekoji stāstam līdzi, atgādināšu, ka parole bija "Free stuff, please". Viņš tev teiks, lai iefiltrējies Mawnis galmā kā āksts. Obligāti no sava ekipējuma izvāc ārā ieroci, ja tev tāds šobrīd ir līdzi. Tagad aizej līdz Mawnis Burowger un parunā ar viņu, viņa māja ir tieši uz dienvidiem no bankas.

Dari, ko viņš tev liek. Pēc 5 šādām pavēlēm, viņam apniks. Tagad ej atpakaļ pie āksta, parunā ar viņu. Viņš pārbaudīs tavas uzmanības koncentrēšanās spējas, un uzdos jautājumus. Pareizās atbildes ir: 1. They will be ready in 2 days. 2. 17 militia have been trained. 3. There are two bridges to repair. Ja atbildēsi, kā nākas, viņš tev iedos 2'500 gp. Tagad viņš tevi aizsūtīs iegūt Mawnis'a uzticību.

Otrā daļa - Tilta salabošana.


Būs nepieciešams: Woodcutting Axe, 8 Yak hairs (pie reizes savāc 3 Uncured Yack Hides), Knife.

Novelc Silly Jester apģērbu, aizej vēlreiz pie Mawnis, parunā ar viņu. Viņš tev sūdzēsies, ka tilti salauzti, un nav, kas tos salabotu.. Viņš tevi aizsūtīs dabūt 8 Yak-hair Ropes, parastās Ropes nederēs (lai gan it kā ir identiskas parastajām). Aizej līdz Yack'iem (lvl 22), un nosit 9 tādus.

Savāc 9 Yak-hairs, pie reizes arī 3 Uncured Yack Hides. Iesaku arī nocirst 10 Arctic Pine logs. Nobanko visus Uncured Yack hides, un divus Arctic pine logs.

Tagad aizej līdz Spinning wheel, viena turpat Neitiznot'as Austrumos ir. Savērp tos Yak-hairs deviņās Ropes, vienu nobanko. Pēc tam aizej uztaisīt Split Arctic Pine Logs. To var izdarīt kartē apvilktajās vietās.

split_logs

Tagad ej atpakaļ pie Mawnis, parunā ar viņu, viņš iedos 1'000 gp par centību, taisot Ropes. parunā atkal, aizsūtīs pēc Split Arctic Pine Logs, parunā vēlreiz, un iedos 1'500 gp par prasmīgi sacirstajiem Split Arctic Pine Logs, un uzdos tev vēl nākamo uzdevumu - salabot tiltus. Iesaku noguldīt naudiņu bankā, jo nākošā daļa salīdzinoši bīstama. 

Tātad tā: izej ārā no pilsētas, gar mūri ej uz ziemeļaustrumiem, līdz sasniegsi tiltu (nejauc ar to, kurš ir dienvidrietumos). Uzspied labo peles klikšķi, un izvēlies opciju "Repair". Tagad ātri aizskrien līdz nākamajam tiltam, tas atrodas tieši uz ziemeļiem no pirmā tilta. Jautāsiet,  kas tik bīstams? Te ir pilns ar troļļiem, kuri tevī nomētās ar akmeņiem, un ja būsi pietiekami tuvu, lai tev iesistu ar Melee, tad tie to arī darīs,  max hit ar Melee ir 17, ar Ranged 9, tā ka tas viss jādara ātri. iesaku paņemt tos 8 Split Logs, 8 Ropes, un 12 Lobsters vai tamlīdzīgu ēdienu. Kad tas izdarīts, skrien atpakaļ,  parunā ar Mawnis, un dabūsi vēl 1'500 gp. Vēl viņš tevi aizsūtīs, lai parunā ar paranoisko karali par kopīgu cīņu pret troļļiem.

Trešā daļa - neviens neizbēgs no VID.

Būs nepieciešams - nekas. Dodies atpakaļ uz Jatiszo, un parunā ar karali. Viņš liks tev nodarboties ar korumpētāko amatu pasaulē - ierēdni, precīzāk, nodokļu inkasatoru. Tev būs jāiekasē nodokļi par logiem - par katru logu 1'000 gp. Diemžēl naudu tu savāksi speciālā maisiņā, tapēc neizdosies to naudu pievākt vai arī laika taupīšanas nolūkos dot savējo, būs vien jāiekasē tā nauda. Kad būsi pabeidzis, parunā ar to karali, un viņš likt vēl savākt nodokli par bārdu, par bārdu 1'000 gp (nu saki man, vai nav galīgs idiots?) izveidoju nelielu tabulu. Tie, kuri ir bārdaini, ir ietverti zvaigznītēs.

Vārds   Atrašanās vieta  Nodoklis, ko parādā par logiem
 *Skull Myrka*  Mazajā mājā ar laktu  6'000 gp
 *Hring Hring*  Mājā Dienvidos no Skuli mājas  8'000 gp
 *Flosi Dalksson*  Ēdiena veikalā  5'000 gp
 Vanligga Gastfrihet     Mājā Rietumos no Flosi                5'000 gp
 *Ram Urda-Stein*  Lielajā mājā ar laktu  
 *Kepp Kettilon*  Parastajā veikalā (general shop)  


Kad būsi savācis visus nodokļus, tas karalis beidzot atklās, ka kāds salabojis tiltus. Viņš tevi atkal nosūtīs uz Neitiznot'u pie āksta. Tātad, dodies uz Neitiznot, parunā ar ākstu, viņš atkal gribēs, LAI tu izspiego Mawnis. Uzvelc savu Silly Jester kostīmu, un ej izspiegot tāpat, kā tu to darīji iepriekš. Kad savu darbiņu esi padarījis, ej atpakaļ pie āksta. Pareizās atbildes ir: 1. Etceteria 2. Potions. 3. You Have.

Ceturtā daļa - laiks sadot tiem troļļiem.


Būs nepieciešams: ierocis, bruņas, 15 gp,  Needle, Thread, 2 Arctic Pine Logs, Bronze Nail, Hammer, Rope. Atgriezies Jatiszo, un parunā ar karali vēlreiz. Beidzot tu pateiksi tam paranoiķim visu, ko tu par viņu domā, un jūs sastrīdēsieties. Tagad dodies atpakaļ uz Neitiznot, novelc Silly Jester apģērbu, un parunā ar Mawnis. Viņš gribēs, lai tu vadi cīņu pret troļļiem, bet pirms tam, gribēs, lai tu uztaisi tradicionālo fremenniku apģērbu no Yak-hides (tiem, kurus savāci sitot Yaks,  ja nesavāci, tad neko darīt, nāksies sist vēlreiz).

Tagad aizej pie Mawnis ar 15 gp un 3 Uncured Yak hides. Parunā ar viņu, un viņš tās visas apstrādās par 15 gp. Pēc tam aizej uz to pašu bluķi, kur taisīji Split Arctic Pine logs, tikai šoreiz taisi Fremennik Round Shield. Tam tev vajadzēs 2 Arctic Pine logs, Bronze Nail, Hammer un Rope. Aizej, palielies Mawnis'am ar savu veikumu. Pēc uzņemšanas rituāla, viņš tev pateiks, ka viņa vīri tevi gaida troļļu alā. Sagatavo šādu Inventory & Equipment, un atjauno savus Prayer points un Hitpoints, pagaidi, līdz Run energy ir 100%!

Iesaku vilkt labākās Dragonhide bruņas, kādas tev ir, jo tās dod normālu Mage un Ranged def bonusu, taču vari arī ņemt kvesta laikā izgatavotās bruņas, jo tās ievērojami samazina damage, ko troļļi izdara. Helmet var neņemt, bet var arī paņemt Proselyte vai Initiate Helmet, ja ir iziets kvests Slug Menace vai Recruitment Drive. Es vilku Spotted Cape (nepieciešams 40 Hunter) un Boots ff Lightness (nepieciešams Temple of Ikov kvests),  lai ātrāk varētu izskriet cauri - skriešana šajā kvestā ieņem nozīmīgu lomu. Ieteicams ir ņemt Death vai Blood runes, man vienkārši bankā uz doto mirkli nebija. Ja nav pietiekami augsts Magic, var iet ar tiem pašiem Fire Bolts. Vienu Prayer potion var aizvietot ar Dragon Dagger (P++) Ja gadījumā nomirsti, tad ņem tādu pašu Inventory, tikai piepildi visu ar Lobbies, jo tas čalis food un Pray pots nedos vairāk.. Pa šo ceļu aizej līdz alai, kā nevīžīgi norādīts ar sarkanu manā bildē. Obligāt izmanto Run!!

Kad tiec alā un filmiņa beidzas, tad atkāpies nedaudz uz izejas pusi (tur ir safe spots, troļļi neiet uz to pusi, tāda kā robeža), un vienkārši casto spellus uz troļļiem, kamēr 10 ir beigti. Tev nav obligāti viņi vienam pašam jānovāc,  var arī ar Honour guards palīdzību viņus atsist. Kad 10 ir beigti, parunā ar Bork Sigismund, un paprasi ēdienu (10 Cooked Tunas) un Prayer Potions, Strength Potions neņem - dod parastos, labāk paņemt pašam savu Super Str Pot. Kad esi gatavs, tad ieslēdz Protect from Ranged un vienkārši skrien cauri visam troļļu baram, kamēr tiec līdz tiltam.

Pārej pāri, tev ekrāns nodrebēs, un tur jau būs tas Ice Troll King (lvl 122), kurš tev būs jāpieveic. Nedaudz atjauno hp, lai ir kaut kur 40, un nospeco viņu ar Dragon Dagger (P++) atkāpies prom, un attack ar savu Halberd. Ja nav līdzi Poisoned Dagger,  neuztraucies, uzbrūc ar Halberd uzreiz. Ja tu viņam uzbruksi no attāluma, kā to var darīt ar Halberd, tad viņš tev uzbruks ar Ranged un Ice Barrage. Pamatā viņš izmantos Ranged,
tapēc n
e mirkli neizslēdz Protect from Ranged!!!
Ice Troll King

Tam var sekot nāve pāris sekundēs. Pat nemēģini uzbrukt viņam ar Ranged vai Magic - viņš ir imūns pret šiem uzbrukuma veidiem. Arī Protect from Melee un vienkārši samizošana ar Whip/Dragon Scimmitar nestrādās, ieslēdzot Protect from Melee (ar kuru tu riskē sekundes laikā nomirt), viņš tevi aizlidinās pa gaisu, un tu tā arī nedabūsi viņam uzbrukt. Uzmanīgi seko saviem Hitpoints un Prayer points. Ja jūti,  ka mirsi, spied uz Camelot Teletab.

Kad nu beidzot tas Trollis ir miris, uzspied uz viņa līķa, un tu dabūsi galvu. Ja tev ir maz Prayer points un food palicis, tad spied uz teletab, un teleportējies uz Camelotu. No turienes būs diezgan tuvu līdz Rellekka'ai, un no turienes varēsi tikt līdz Neitiznot, kur tu varēsi pabeigt kvestu. Ja tomēr jūti, ka vari tikt tiem troļļiem cauri, tad vari mēģināt skriet atpakaļ uz Neitiznot'u. Un, visbeidzot, aizej pie Mawnis, parunā ar viņu, un - Voila, Kvests The Fremmenik Isles ir pabeigts! smile_mini.gif
  Reward

Te vēl bildīte ar Helm of Neitiznot bonusiem. Ja kādreiz gadās to pazaudēt, vari to nopirkt no Mawnis par 50k.

 

Laboja , labots 5x