• Sākumpunkts: Flying Horse Inn bārs, Ardougne.
  • Sarežģītība: Vidējs.
  • Ilgums: Vidējs.
  • Vajadzīgās mantas: Candle, Knife, Yew/Dark/Magic shortbow, 20 limpwurt roots.
  • Nepieciešamie līmeņi: 40 Ranged un 42 Thieving.
  • Atalgojums: 10,5k Ranged xp un 8k Fletching xp.


1. Sāc runāt ar Lucien un saki, ka esi dižens karotājs. Viņš sāks murgot, līdz tu nonāksi līdz četrām opcijām. Izvēlies "That sounds like a laugh!", un viņš tev stāstīs par to, cik stiprs ir briesmonis un cik grūti viņu uzvarēt, bet tu vienalga piekritīsi, un viņš tev iedos Pendant of Lucien.

2. Kad esi ieguvis Pendant, dodies uz vietu, kuru Lucien nosauc par "Chamber of Fear". Pirms ej iekšā, uzvelc pendant, citādi netiksi iekšā. Lai tiktu uz Chamber of Fear, ej pa šo maršrutu: Ja tu izmanto shortcut un tev ir lieks apbruņojums, kas palielina svaru, noliec to bankā un paņem mazsvara apbruņojumu.

3. Kad esi nonācis pie kambara, dodies lejā ar uzvilkto Pendant. Ej uz rietumiem, līdz atrodi kāpnes. Pirms kāp lejā, pārliecinies, ka Candle ir iedegta, lai tu varētu redzēt tumsā.

4. Kad esi iegājis istabā, atrodi mazu stūrīti, kurā ir nomesti Boots of Lightness. Kā redzams, priekšā ir zirnekļa tīkls. Spied uz tā, un tavs Knife automātiski pārplēsīs tīklu. Ja pirmajā reizē neizdodas, mēģini vēl.

5. Kad esi ieguvis Boots of Lightness, dodies atpakaļ augšā, bet šoreiz ej uz rietumiem un pēc tam iekšā pa vārtiem un pa kreisi. Tu ieraudzīsi sabrukušu tiltu. Šeit tev vajadzēs zemo svara līmeni, lai tu neiekristu lavā (tam jābūt ne lielākam par 0 kg!).

6. Ieej istabā, paej mazliet uz rietumiem un pacel Lever.

7. Kad esi paņēmis Lever, ej atkal pāri tiltam, izej ārā pa tiem pašiem vārtiņiem, kur devies iekšā, un dodies uz austrumiem, līdz atrodi vēlvienas kāpnes.

8. Kad es atradis kāpnes, uz rietumiem no kāpnēm ir jābūt "Lever bracket". Uz šī verķa lieto iegūto Lever un izvēlies opciju "Pull lever".

9. Tālāk seko garākā daļa. Ej atpakaļ uz centru, tikai šoreiz tev jāiziet cauri dienvidu vārtiem, pēc tam jāpaiet mazliet uz austrumiem un tad visu ceļu uz ziemeļiem. Pa ceļam tu atradīsi lādes, kurās var atrast Ice arrows. Šeit arī tev jāvāc Ice arrows, un, kad esi savācis, vari doties pie nākamā punkta.

Šī vieta ir atkarīga no tava Ranged līmeņa. Ja tas ir pietiekami augsts (aptuveni 70-80+), tev pietiks vien ar 20 Ice arrows, bet, ja tas ir tikai ap 50~, tad vajadzētu vismaz ap 40~ arrows.

Lādes var būt arī tukšas. Ja tā notiek, atgriezies pie attiecīgās lādes pēc kāda brīža!

10. Kad esi ieguvis vajadzīgo bultu daudzumu, dodies atpakaļ uz centru. Kad esi nonācis centrā, izej pa ziemeļu vārtiem un dodies tālāk, līdz ceļš pagriežas. Tur tu redzēsi vēl vienu Lever ar iespēju "Pull lever", tomēr neizvēlies to. Sākumā uzspied ar labo peles pogu uz Lever un detonē lamatas, izvēloties opciju "Search for traps". Tad vari spiest "Pull lever".

11. Kad esi detonējis lamatas, dodies tālāk pa kreisi, līdz atrodi salauztas bultas un durvis. Ej iekšā pa durvīm, bet sagatavojies jau iepriekš, jo tev vajadzēs uzlikt Magic protect un uzvilkt Ice arrows. Izej pa pirmajām durvīm, tad mēģini pa otrām, un tavā priekšā parādīsies pretinieks ar 84. līmeni. Uzbrūc tam!

12. Kad esi to nositis, turpini iet tālāk, līdz atrodi Winelde. Parunā ar viņu, un par tevis teleportēšanu pāri lavas upei viņa nosauks cenu 20 Limpwurt roots.

13. Kad viņa ir tevi pārteleportējusi pāri lavas upei, ej uz ziemeļiem un tad mazliet uz rietumiem garām Lesser Demons, aiz kuriem tu uz zemes atradīsi atslēgu. Pacel to, tad dodies atpakaļ, līdz atrodi istabu ar Guardians of Armadyl. Dodies iekšā. Šeit izšķirsies tavs liktenis - vai tu gribi nostāties sliktā vai labo pusē. 


14.a Lai kļūtu par labo, novelc savu Pendant of Lucien un parunā ar kādu no Guardians of Armadyl. Runā par to, ka tu vēlies nogādāt Armadyl Staff Lucienam, bet viņš/viņa no tā tevi atturēs, un pēc tam Tu pārdomāsi. Pēc pārdomāšanas viņš/viņa tev pārlies pār plecu svēto ūdeni un tu tiksi 'attīrīts' no ļaunuma. Viņa/viņš tev prasīs, vai tu palīdzēsi. Piekrīti, un pēc īsas sarunas viņš/viņa tev iedos Armadyl Pendant. Dodies atpakaļ caur sienu un kāp augšup pa trepēm. Tu nonāksi kādā būdā. Izmanto atslēgu, lai izkļūtu ārā.

15.a Dodies uz Edgeville un ej līdz GE shortcut, pie kura pagriezies mazliet uz dienvidiem, kur ir Fairy Ring, un tur tu redzēsi pamestu māju, kurā slēpjas Lucien. Ieej mājā un ar uzvilktu Armadyl pendant sāc viņu sist, un viņš padosies, sakot, ka atradīs citus padotos, kuri varētu izdarīt šo darbu.


14.b Lai kļūtu par slikto, šoreiz nevis runā ar kādu no viņiem, bet centies nozagt Armadyl staff, kurš atrodas uz galda. Kad tu centīsies to nozagt, sargi tevi mēģinās nogalināt, tapēc gatavojies izmantot ēdienu. Kad tu esi nogalinājis sargu, paņem Staff un dodies ārā no istabas. Kad esi izgājis ārā no istabas, ej uz austrumiem un uzkāp augšā. Atslēdz būdas durvis ar Shiny key, un tu satiksies ar Lucien un viņam atdosi Armadyl staff, bet viņš tev - balvu.

Apsveicu, Tu pabeidzi "Temple of Ikov" kvestu!


Laboja , labots 3x