CONQUEST

 

Saturs: 

1) Kas ir conquest?
2) Kā tiek spēlēts conquest?
3) Kur spēlēt conquest?
4) Atlīdzības
5) Nenozīmīgi sīkumi
6) Svarīgi sīkumi
7) Manis ieteiktās stratēģijas

 

 

1) Kas ir conquest?

Conquest ir aktivitāte, ar ko var nodarbototies maksājošie RuneScape spēlētāji. Tā ir stratēģiska spēle, kur tev ar saviem cīnītājiem, izmantojot dažādas komandas, jāpiebeidz visi pretinieka cīnītāji.

2) Kā tiek spēlēts conquest?

Spēle sastāv no baltās un melnās komandas gājieniem, kas tiek veikti viens pēc otra līdz vienai no komandām vairs nav cīnītāju. Spēles ir līdzīgs šaha laukumam, tikai tas ir lielāks un ar dažiem šķēršļiem.
Katra komanda sastāv no spēlētāja brīvi izvēlētiem cīnītājiem (skaitā no 1 līdz 10). Katru cīnītāju raksturo tā ātrums, spēks, izturība, attālums, kurā tas var uzbrukt un izmaksas. Ir 7 dažādi cīnītāji, no kuriem izvēlēties:

Cīnītāja nosaukums Ātrums Spēks Izturība Uzbrukuma rādiuss Izmaksas Attēls
Scout 6 100 100 1 25
Foot soldier 4 100 300 1 50
Halberdier 4 200 200 2 75
Archer 3 100 100 6 100
Mage 4 200 100 4 100
Knight 4 300 300 1 100
Champion 4 400 500 1 200

Ātrums norāda, cik lauciņus vienā gājienā var paiet attiecīgais cīnītājs.
Spēks norāda, cik dzīvības vienā sitienā atņem attiecīgais cīnītājs.
Izturība norāda, pēc cik dzīvības punktu zaudēšanas cīnītājs tiek izslēgts no spēles.
Uzbrukuma rādiuss norāda, cik lielā rādiusā cīnītājs var uzbrukt.
Izmaksas norāda, cik squad resources tas izmaksā. (sīkāk par tiem vēlāk) Tas norāda arī cik punktus tu saņem, ja nosit šādu pretinieka cīnītāju.


Spēles sākumā tiek izlozēts kurš sāks spēli un kurš spēlēs ar baltajiem, bet kurš - ar melnajiem cīnītājiem. Ir 50% iespējamība būt melnajam/baltajam un sākt/iet otrajam.
Kad tas ir izlozēts, spēlētājs, kurš tika izlozēts pirmais veic savu gājienu.
Katrs gājiens ir sadalīts četros posmos:
1) cīnītāja izvēle - izvēlies, ar kuru cīnītāju vēlies veikt gājienu. (katrā gājienā drīkst izmantot tikai vienu cīnītāju.
2) pārvietošanās - šī posma laikā vari pārvietot tikai izvēlēto cīnītāju tam atbilstošā lauciņu attālumā (skatīt: ātrums)
3) cīņa - šajā posmā vari uzbrukt kādam no pretinieka cīnītājiem, arī tikai ar izvēles posmā izvēlēto cīnītāju.
4) beigu posms - šajā posmā tu nevari izmantot savus cīnītājus, bet, ja vēlies, vari aplūkot laukumu vai izmantot kādu komandu. (par komandām vēlāk)

Squad resources

Squad resources ir punkti, par kuriem var iegādāties cīnītājus un komandas (par komandām vēlāk), kurus izmantosi spēles laikā. Tev ir doti 1000 punkti, kurus vari iztērēt pēc savas patikas, taču nesteidzies nopirkt piecus championus. Šie punkti ir ļoti svarīgi un uz to saprātīgu iztērēšanu balstīsies tava spēles stratēģija. Lielākajā daļā stratēģiju uz cīnītājiem tiek iztērēta tikai puse šo punktu, savukārt pārējais tiek tērēts uz komandām.

Komandas

Lai spēle būtu interesantāka un daudzveidīgāka, vari izmantot komandas. Tās ir tā kā papildiespējas, kas dod tevis izvēlētam cīnītājam (savam vai pretinieka) bonusus vai padara to vājāku. Komandu izmantošanai spēles laikā saņem speciālus punktus, kuri nepieciešami komandu izmantošanai. Tos saņem divos veidos - katra tava gājiena sākumā tu saņem 25 punktus (izņemot savā pirmajā gājienā, ja tu esi pirmais, kas iet) un attiecīgu punktu skaitu par katru no spēles izslēgtu pretinieka cīnītāju. Kopā tavā komandu sarakstā var būt četras komandas, taču ir deviņas, no kurām izvēlēties:
1)  Chastice - nākamajā gājienā tevis izvēlēto pretinieka cīnītāju pretinieks nevarēs izmantot. cooldown laiks - 3, komandu punkti - 50
2)  Vigilance
- nākamajā gājienā, ja pretinieks uzbruks tevis izvēlētajam cīnītājam, tavs cīnītājs tam iesitīs pirms pretinieka cīnītāja.cooldown laiks - 3, komandu punkti - 50
3)  Shield wall
- šajā un nākamajā gājienā tavs tevis izvēlētais cīnītājs zaudēs tikai 100 dzīvības, lai arī ar kādu spēku tam sistu.cooldown laiks - 5, komandu punkti - 50
4)  Battle cry
- uz šo un nākamo gājienu tavs tevis izvēlētais cīnītājs iegūst papildus 200 spēku un izturību. Ja šo gājienu laikā tas zaudē visu iegūto izturību, pēc Battle cry iedarbības beigām cīnītājs nezaudē vairāk izturību, bet, ja tas nav zaudējis visu iegūto izturību, tā atgriežās uz tādu, kāda tā bija tad, kad tika aktivizēts Battle cry.cooldown laiks - 5, komandu punkti - 75
5)  Charge
- tavam tevis izvēlētam cinītājam uz šo gājienu ir dubultots ātrums, tātad tas var veikt līdz pat 2 reizēm lielāku lauciņu skaitu.cooldown laiks - 5, komandu punkti - 75
6)  Stoicism
- uz šo un nākamo gājienu tavam tevis izvēlētam cīnītājam izturība tiek palielināta par 400. Pēc šiem diviem gājieniem izturības atgriešana uz iepriekšējo notiek tāpat, kā pēc Battle cry komandas izmantošanas.cooldown laiks - 5, komandu punkti - 75
7)  Winds of fate
- vienai no nesen izmantotām komandām beidzās cooldown laiks (par cooldown vēlāk) un to var izmantot jau šajā gājienā. Komanda, kuras cooldown laiks beidzās tiek izvēlēta nejauši un tā var būt arī pati Winds of fate.cooldown laiks - 2, komandu punkti - 150
8)  Regenerate
- tavam tevis izvēlētam cīnītājam tiek pilnībā atjaunota izturība uz tās sākotnējo daudzumu.cooldown laiks - 4, komandu punkti - 150
9)  Bombard
- tevis izvēlēts pretinieka cīnītājs zaudē 100 izturību. Ja ar šo komandu tiek iznīcināts cīnītājs, tu nesaņem par to nevienu punktu.cooldown laiks - 2, komandu punkti - 200

Cooldown laiks norāda, cik gājieni jāgaida, līdz komandu atkal var izmantot. Komandu punkti norāda, cik komandu punktus patērē noteiktā komanda.

3) Kur spēlēt conquest?

Conquest var spēlēt uz void knight outpost salas (turpat, kur pest control). Uz turieni var aizceļot ar kuģi no port sarim, runājot ar squire.

1)

2)

3)

3. bildē ar cipariem 1;2;3;4;5 apzīmētas noteiktas vietas conquest arēnā.
1 - Mainīt savu cīnītāju izkārtojumu Photobucket 2 - Izvēlēties cīnītājus un komandas
3 - Ieejot šajā telpā, tevi automātiski savietos ar nejaušu pretinieku, kas atrodas tajā istabā un sāksies spēle.
4 - Šajā telpā tu pats vari izvēlēties savu pretinieku, viņu izaicinot vai pieņemot izaicinājumu.
5 - Spēles laukums.

4) Atlīdzība

Spēlējot conquest iegūst commendations (tos pašus, kurus iegūst spēlējot pest control), kurus var iztērēt uz trīs veidu atlīdzībām.
1. Pieredzes punkti. Nekas daudz, ko teikt - xp izvēlētā prasmē, atkarībā no iztērēto commendations daudzuma. Kalkulators, lai aprēķinātu, cik xp dabūsi pieejams te
2. Void knight aprīkojums. Šis ir tas, dēļ kā lielākā daļa cilvēku spēlē Conquest (un pest control). Valkājot četras no piecām pieejamajām void armor daļām, iegūst speciālus efektus attiecīgajā cīņas prasmē. Starp šīm četrām daļām vienai noteikti jābūt galvassegai (ķiverei), kas arī noteiks, kurā cīņas prasmē iegūsi efektus. Pārējie trīs varbūt jebkuri no šiem četriem: Void knight top, robes, gloves vai deflector. (deflector ir pieejams tikai, ja tev ir vismaz 1250 ranking punkti (par ranking vēlāk)).

Bonusi, kādus dod pilns void knight apbruņojums (4 daļas):
Melee: +10% attack, +10% strength.
Ranged: +10% ranged

Mage: +30% precizitāte burvestībām.

Spēlētājs ar uzvilktām visām void knight armor daļām (ranger helm, void knight top (elite), robes (elite), gloves, mace, deflector) izņemot seal.

3. Izlietojamās lietas. Neiesaku vispār skatīties šajā sadaļā, ja vien neesi pilnīgi drošs, ko tu dari. Neko precīzi nezinu par herb, mineral un seed pakām.

5) Nenozīmīgi sīkumi

Kā jau noprotat, šeit rakstītā informācija nav īpaši nozīmīga Conquest spēlēšanai un atlīdzību iegūšanai, bet tomēr ir pieminēšanas vērta.
1. Par zaudētām un uzvārētām spēlēm iegūst un zaudē reitingu. Jo lielāks reitings, jo "krutāks" esi. Ja tev ir 1250 reitings, vari iegādāties void knight deflector.
2. Lai spēli padarītu interesantāku, uz to var uzlikt likmi (vai vinnēsi, vai zaudēsi). (staking). iesaku uzmanīties, jo ir spēlētāji, kas speciāli dabū zemu reitingu un tad izliekoties par "nūbiem" piedabū tevi uz spēles uzlikt lielu likmi un tevi pamatīgi pārspēj.

6) Svarīgi sīkumi

Un te, protams, būs rakstīti mani ieteikumi labākai spēlei, kas tevi var novest pie uzvaras vai vismaz veicināt uz pareizu domāšanu.

Par cīnītājiem:

1. Neaizraujies ar archers un mages. Tie maksā 100 squad resources, bet ir neizturīgi, tādējādi tu dod pretiniekam labu iespēju iegūt komandu punktus un iegūt pārsvaru spēlē. Tomēr iesaku izmantot 1 archer un 1 mage, jo archer ir laba aizsardzība pret scout, bet mage - pret halberdier.
2.Neizmanto vairāk par 2 champions. Tie, protams, ir izturīgi, bet maksā daudz squad resources, tādējādi tev paliek maz squad resources priekš citiem cīnītājiem un komandām.
3. Neizmanto foot soldiers. Labāk par to pašu samaksu nopirkt 2 scouts, dēļ to lielā ātruma. 300 izturība lēnam cīnītājam neko daudz nedos, jo uzbrukumā pretinieks tik un tā ies ar spēcīgiem cīnītājiem.
4. Izmanto kādu halberdier, jo tiem neatsitīs, ja sitīsi no attāluma.
5. Izmanto 2 knights. Tie, izņemot champions, ir vienīgie, kas var ar 1 sitienu nosist champion (izmantojot komandu Battle cry). Tā kā lielākā daļa cilvēku izmanto vismaz 1 champion, tas noder.
6. Izmanto scouts. Tie ir ātri un lēti, tāpēc ir noderīgi, lai apsistu pretinieka archers un mages (vai pat knights, izmantojot komandu Battle cry).

Par komandām:

1. Visās stratēģijās izmanto Charge un Battle cry. Nav, ko paskaidrot - ar laiku sapratīsi, cik ļoti pārākas par citām tās ir.
2. Ja balsti savu stratēģiju uz champion spēku un izturību, izmanto Regenerate (kad tavam champion ir palicis maz izturības). Papildus - izmanto stoicism vai shield wall, kas ļaus taviem championiem izturēt ilgāk uzbrūkot.
3. Ja nezini, ko dari, neizmanto Bombard, Winds of faith un vigilance. Kaut gan noteiktās stratēģijās tās ir tiešām labas komandas, es neuzskatu, ka tās ir īpaši noderīgas manis ieteiktajās.

 

Staking

Kaut gan staking ir pieminēts pie nesvarīgajiem sīkumiem, dažiem tas var likties pat ļoti svarīgs. Visur redzamas bildes ar duel arena staking, kur tiek solītas lielas summas un tādējādi cilvēki zaudē visu naudu vai pamatīgi "uzvārās". Arī te to var īstenot, tikai ir daudz mazāk zināms par pretinieka spējām. Ja tev šķiet, ka esi spējīgs uzvarēt jebkuru, esi tomēr uzmanīgs ar staking. Nevērtē pretinieku tikai pēc ranka. To viņš iespējams ir speciāli samazinājis atkārtoti zaudējot, lai ķertu stakerus, kā tevi. (gribēju iemest bildi, kur uzvaru/zaudēju stake, bet neviens negrib stake ar mani dēļ lielā rank biggrin_mini2.gif ).

7) Manis ieteiktās stratēģijas

1. Champions

Šīs stratēģijas pamatā ir koncentrēts uzbrukums ar champion, izmantojot visas komandas vienā uzbrukumā. Piemērs - 3. gājienā, kad tev jau ir 75 komandu punkti, tu izmanto charge, lai ātri piekļūtu pretiniekam un iznīcini viņa archer. Par to tu nopelni 100 komandu punktus un izmanto stoicism, lai pretinieks tavu champion nenosistu, piemēram ar Battle cry pielietošanu. Tavā nākamajā gājienā tu turpini uzbrukumu, iespējams izmantojot Battle cry vai kādu citu komandu. Ar šādu komandu izvēli viens champion labākajā gadījumā var arī viens apsist visus pretinieka cīnītājus. Šo stratēģiju izmantoju arī pats.

2. Halberdiers

Kā jau noprotat, šīs stratēģijas pamatā ir halberdieri. Šo stratēģiju es izmantoju ļoti ilgu laiku līdz nolēmu pāriet uz champion stratēģiju. Šīs stratēģijas pamatā ir izmantot halberdieru, mageru un archeru spēju sist no attāluma, tādējādi izvairoties no tā, ka pretinieks tev atsit atpakaļ. Šī stratēģija tomēr ir diezgan vāja pret stratēģijām, kur ir vismaz 2 championi, taču, kārtīgi izstrādājot stratēģiju, arī ar to var tikt galā.

3. Dažādi

Šo stratēģiju vari izmantot, ja īsti nezini, ko dari šajā minigame un gribi pamēģināt dažādus cīnītājus, lai noskaidrotu, kas tev labāk patīk. Man šķiet, ka labāk ir sākt ar šādu stratēģiju pirms spēlēt ar championiem, bet tā protams ir tava izvēle.

Laboja Ridiculus, labots 1x