Priekšvārds

Papa Mambo’s Vīteņaugi pie sevis glabā nelielu noslēpumu.

Virs zemes viss izskatās miermīlīgi. Jadinko mitinās ļoti dīvainā vidē, kur var aplūkot dažādu krāsu un formu sajaukumus. Taču jadinko midzenī ir pamanīts, kas ļoti dīvains, kaut kas...raižu vērts.

Netālu no Papa Mambo vīteņaugiem, otrpus upei, atrodas norūpējies druīds.  No kāda laba drauga ieteikuma, vīrs vārdā Aslayarix pēta šo midzeni, savukārt, Dotmatrix ir atradis tādu jadinko, kādus pārējie druīdi nekad iepriekš nav skatījuši savām acīm. Šie jadinko izskatās īpaši novājināti un pārvērtušies. Taču negaidīti, it kā novājinātā radība uzbruka druīdam, un tāpēc, druīds gandrīz palika bez kājas.  Atkopjot sevi no šī šaušalīgā notikuma, viņš vēlējās uzzināt jadinko noslēpumu, tāpēc Dotmatrix sāka pētīt jadinko alu.

Atrašanās vieta

Jadinko midzenis atrodas uz austrumiem no Shilo ciemata. Midzenī var iekļūt izlienot cauri alai.

Shilo ciemats

Midzeņa galvenā ieeja

Midzeņa slepenā izeja

 

 

 

Aktivitātes

Mutētie jadinko mazuļi

Mutētie jadinko tēviņi

Veltījuma akmens

Mutētie jadinko sargi

Jadinko olas

Sausā zeme

Violetā iezīmētā teritorija ir vieta, kur tu atradīsi jade saknes. Violetās krāsas teritorija ir vieta, kur var atrast mutētās saknes.

Personāži

Dotmatrix

Dotmatrix ir druīds, kurš paņemot atpūtas brīdi no Jade Vīteņaugu pētīšanas, atklāja midzeni. Viņš tev var pastāstīt par saviem atklājumiem.

Maverick
Maverick ir Dotmatrix nolīgts piedzīvojumu meklētājs, kura mērķis ir palīdzēt Dotmatrix izpētīt midzeni. Viņš tev var dot vienkāršus padomus

Gan Dotmatrix, gan Maverick jūs atradīsiet ārpus midzeņa, netālu no ieejas.

Kvesti

Nav nepieciešami nekādi kvesti, lai varētu iekļūt Jadinko Midzenī.

Midzeņa iemītnieki

Draudzīgie

Jadinko mazulis

Jaundzimušie jadinko. Viņu uzdevums ir piegādāt karalienei ēdienu. Jadinko mazuļi izmantos jade vīteņaugus, lai sasniegtu karalieni un virszemi, un atsevišķos gadījumos pārvērtīsies arī par izaugušu jadinko.

Jadinko mazuļus jūs atradīsiet DR midzeņa stūrī

Jadinko sargs

Vājākie jadinko no vīriešu dzimuma, aprūpē jadinko olas. Viņu galvenais uzdevums ir aizsargāt karalieni

Jadinko sargus jūs atradīsiet netālu no karalienes

Jadinko tēviņš

To uzdevums ir olu aprūpēšana un aizsargāšana, lai saglabātu savu sugu.

Jadinko tēviņus jūs atradīsiet midzeņa Dienvidu pusē

Jadinko karaliene

Vislielākā no visiem jadinko, viņa atrodas tieši pie Jade Vīteņaugiem. Viņa dēj olas, lai audzinātu un saglabātu savu dzimtu.

Taču karaliene ir izdējusi arī ļaunas olas, kuras ir pārvērtušās mutētos mazuļos ar agresīvu uzvedību pret spēlētājiem un draudzīgajiem jadinko.

Karaliene atrodas midzeņa dienvidu pusē

Agresīvie

Mutētais jadinko mazulis (90. līmenis)
[image]

Mutētie mazuļi nav tik piemīlīgi kā viņu draudzīgie brāļi, kā arī viņi nav draudzīgi, bet gan agresīvi.                                    

 

Viņi ir tik īsi, ka stiepsies tikai līdz taviem ceļiem.

80 

Viņu nogalināšana jums neprasīs nekādus papildus priekšmetus, un viņi dos Slayer pieredzi, ja tie būs nozīmēti kā Slayer mērķi.

Mutētie mazuļi var tikt atrasti midzeņa Rietumu daļā

Mutētais jadinko sargs (145. līmenis) 

Mutētie sargi neaizsargā karalieni, patiesībā sakot, viņi grib iznīcināt viņu.

86 

Viņu nogalināšana jums neprasīs nekādus papildus priekšmetus, un viņi dos Slayer pieredzi, ja tie būs nozīmēti  kā Slayer mērķi.

 

Mutētos sargus jūs atradīsiet midzeņa Ziemeļu daļā

Mutētais jadinko tēviņš (201. līmenis) 

Mutētie tēviņi uzbrūk viņu draudzīgajiem brāļiem, bez pauzēm.

91 

Viņu nogalināšana jums neprasīs nekādus papildus priekšmetus, un viņi dos Slayer pieredzi, ja tie būs nozīmēti kā Slayer mērķi.

Mutētos tēviņus jūs atradīsiet midzeņa Austrumu daļā

Gan mutētajiem sargiem, gan mutētajiem tēviņiem ir iespēja izmest speciālu vīteņaugu, ar kuru tu varēsi pilnveidot savu abyssal whip. Vīteņaugu varēs mainīt, taču tas vairs nebūs iespējams, kad tu to būsi pievienojis whipam, lai izveidotu abyssal vine whip. Protams, tu varēsi vīteņaugu atvienot no whipa jebkurā laikā.

 


 

Woodcutting

Jadinko midzeni apvij neskaitāmas jade saknes un jade vīteņaugi. Šie vīteņaugi un saknes nav bīstamas, tāpēc tās kalpo, kā palīgi priekš jadinko mazuļiem, lai viņi varētu sasniegt virszemi un karalieni, taču daži vīteņaugi un saknes mutācijas rezultātā ir kļuvušas sevišķi bīstamas, jo tās šķietami kontrolē mutētie jadinko.

Nocērtot jebkuru sakni, jūs ne tikai dziedināsiet Jadinko Karalieni un viņas mazuli, bet jums arī tiks dota iespēja tikt pie pieredzes gan Firemaking, gan Fletching prasmēs. Ja tu sniegsi palīdzību jadinko, viņi tevi atalgos par tavām pūlēm, ievietojot atsevišķus priekšmetus veltījuma akmenī.

Nocērtot sakni tu ne tikai apturēsi jadinko no uzbrukuma tev, bet, nocērtot sakni otro reizi, tu jau varēsi ievākt saknes, lai iegūtu vīteņaugu.

Ir 3 dažādi vīteņaugu veidi:

  • Sprogainais vīteņaugs – Var tikt izmantots, lai iegūtu uguni sausajā zemes gabalā.
  • Taisnais vīteņaugs – Kad tiek izžāvēts uz ugunskura, var tikt pārveidots (fletched).
  • Mutētais vīteņaugs – Var tikt pievienots pārveidotajām taisnā vīteņauga saknēm, lai izveidotu sagaies, vai pievienotas ekskrescensēm (excrescences), lai izveidotu bolas

Ņem vērā, ka mutētās saknes nebūs viegli nocirst un tās var izrādīt pretestību.

Firemaking

Gaiteņi starp midzeņa istabām ir pilni ar mutētām radībām un karalienes istaba ir izmantota kā barjera starp miermīlīgo karalieni un mutētajiem jadinko. Lai apturētu agresīvos jadinko no nokļūšanas karalienes istabā,   ir īpaša zona, kur  saknes var tikt aizsvilinātas. 

Midzenis ir dikti drēgna un tumša vieta, kur no alas sienām tek pazemes ūdeņi. Sausas vietas atrašana var būt pagrūta, tāpēc ir īpašas zonas, kur viss sastāv no porainiem iežiem un zeme vienmēr būs sausa.

Sausās zonas ir atzīmētas ar oranžo krāsu kartē, tās var tikt izmantotas sprogaino un taisno vīteņaugu aizdedzināšana

Ugunskurs, kuru būsi aizdedzinājis, būs ar iespēju pievienot sprogainos vīteņaugus, kurus sadedzinot, tu iegūsi Firemaking pieredzi.

Lai izmantotu šo iespēju, jums, būs nepieciešams 83. Firemaking līmenis.

Fletching

Kad būsi iekūris ugunskuru, tu varēsi karsēt jebkuru taisno vīteņaugu, kurš karsējot pārvērtīsies par sacietējušu vīteņaugu. Šo sacietējušo vīteņaugu, izmantojot Fletching prasmi, varēsi pārvērst sagaie šķepos (sagaie shafts).

Lai izveidotu sagaie ieroci, tev vajadzēs pievienot mutētos vīteņaugus stiebriem.

Lai izveidotu sagaie šķēpus tev vajadzēs vismaz 83. līmeni Fletching prasmē.

Mutētie vīteņaugi var tikt sajaukti ar divām ekskrescensēm, lai izveidotu bolas. Tev vajadzēs 87. līmeni Fletching prasmē, lai izveidotu bolas.

 


Priekšmeti un atlīdzība

Palīdzot draudzīgajiem jadinko, nogalinot mutētos jadinko, atjaunojot ugunskura degšanas spēju, nocērtot mutētās saknes, tas viss pārvērtīsies atalgojumos. Jadinko noguldīs savus atalogjumus veltījuma akmenī, no kura tev būs jāizņem atalgojums.

Piezīme: No veltījuma akmeņa izņemtais un ārpus midzeņa iznestais auglis pārvērtīsies parastā auglī un nepiedāvās nekādas papildu iespējas. Kā arī augli nevarēs mainīt.

Auglis Iespējas jeb blakus efekti
Common fruit Nav
Shadow fruit

Samazina par 2% uz 1 minūti iespēju trāpīt ienaidniekam.

Igneaus fruit

Uzsūc 2% nodarīto bojājumu uz vienu minūti

Cannibal fruit Palielina par 2% iespēju trāpīt ienaidniekam
Aquatic fruit Divkāršo tavu saņemto pieredzi par ugunskura aizdedzināšanu.
Amphibious fruit Divkāršo tavu saņemto pieredzi par saknes nociršanu.
Carrion fruit Divkāršo iespēju, ka no jadinko izkritīs vīteņaugs. Darbojas 1 minūti.
Diseased fruit Divkāršo iespēju, ka no jadinko izkritīs ekskrescense. Darbojas 1 minūti.
Camouflaged fruit Pasargā tevi uz 1 minūti no sakņu uzbrukuma
Draconic fruit Palielina tavu lielāko sitienu par 2% uz 1 minūti
Saradomin fruit Atjauno 10 vai vairāk Prayer punktus.
Guthix fruit Atjauno 10 vai vairāk Prayer punktus.
Zamorak fruit Atjauno 10 vai vairāk Prayer punktus.

Noslēpums

Aiz karalienes, pretējā pusē veltījuma akmenim, ir sakņu ķekari. Kad tu nocirtīsi tos, tu atklāsi slepenu izeju uz virszemi. Spēlētājiem, kuriem būs šī iespēja iziet cauri, viņiem tiks dota iespēja pārvietoties no Jadinko Midzeņa uz Herblore Habitat. Eja ir atzīmēta kartē ar sarkano punktu. Šai iespējai tev vajadzēs vismaz 40. līmeni Woodcutting prasmē.


Rakstu veidoja Static Fake. Šī raksta saturs ir eXs.lv īpašums! Kategoriski aizliegts bez autora atļaujas ievietot, kur citur!

Laboja Static, labots 3x