Beidzot arī Arianwyn’am ir nepieciešama jūsu palīdzība. Viņš tic, ka aiz Mourner kāds stāv, tāpēc vēlēsies, lai jūs uzzinātu, kas tieši. Vai spēsiet iegūt viltus uzticību no Mourneriem?

Sarežģītības pakāpe: Viduvējs.
Ilguma pakāpe: Ilgs.
Nepieciešamie līmeņi: 50. Thieving, 60. Ranged.
Nepieciešamie kvesti: Roving Elves, Sheep Herder, Big Chompy Bird Hunting.
Nepieciešamās mantas: 2 Silk, 1 lāčāda (Bear Fur), ūdens spainis (Bucket of Water), 2 Toad Crunchies (nopērkami The Grand Tree 2. stāvā Rietumu pusē), Magic Log, āda (Leather), spalva (Feather), Ogre Bellows (iegūstama Rantz’a alā), Sarkanā, Zilā, Zaļā un Dzeltenā krāsa (Dyes) (nopērkamas kvesta laikā), ~ 30 Coal, 2 mucas (Barrel) (iegūstamas kvesta laikā).
Ieteicamās mantas:
Anti-Poison dzira, ēdiens, Ring of Duelling, ieroči un bruņas, Falador un Ardougne teleport rūnas, 1000 GP.
Kvestu punktu atalgojums: 2 Quest Points.
Kvesta atalgojums: 25'000 Thieving EXP, 25’000 Constitution EXP.
Sākumpunkts: Isafdaras mežos, runājiet ar Eluned.


Pirmā daļa: Mourneru noslēpums.

1. solis.

Dodieties uz Isafadar mežu un runājiet ar Eluned. Viņa teiks, ka Arianwyn pieprasa tikšanos Lletya. Viņa piedāvās jūs tur aizvest, tāpēc izvēlaties opciju „Yes, I should go see him now.

Jūs tiksiet teleportēts uz Lletya. Eluned jums arī sniegs mazu kristālu, ar kura palīdzību varēsiet teleportēties uz Lletya. (Lai to atjaunotu, jums būs jārunā ar Eluned.) Runājiet ar Arianwyn, un viņš teiks, ka liels skaits Mourneru šķēršo Arandar'u. Pēc tam viņš pieminēs, ka Mourneri ir tie paši elfi un viņiem ir kaut kas padomā. Viņš jautās, lai tu iefiltrējies un uzzini, kas tur notiek un ko viņi domā darīt.

2. solis.

Ejiet ārā no pilsētas - dodieties uz Rietumiem, tad Ziemeļiem, līdz šķērsosiet šos kokus:

Tālāk sekojiet kartei, līdz nonāksiet Arrandar'ā.

  • Zilais punkts: Koku biezoknis;
  • Sarkanais punkts: Indīgās bultas;
  • Rozā punkts: Ar lapām apliktā bedre;
  • Dzeltenais punkts: Peļu slazds.

Ejiet pa kalna taku, līdz satiksiet Mourner'u (11. līmenis). Cīnoties ar viņu, visas jūsu dzīvības būs samazinātas līdz 200, kā arī pārtikas ēšana nepalīdzēs. Jums būs vajadzīgas 7 brīvas vietas somā, lai savāktu Mournera apģērbu un vēstuli. (Viņi parasti atrodami tuvāk vārtiem, kuri ved uz Ardougne).

Tālāk dodieties uz Taverley un runājiet ar Tegidu – Druīdu veļas mazgātāju -, kurš atrodas Dienvid-Austrumos no Herblore veikaliņa. Lai ātrāk nokļūtu līdz Tegidam, izmantojiet Falador teleportu. Tad kājām ejiet līdz Taverley. Pajautājiet Tegidam, vai viņš zinot, kā noņemt asins traipus no drēbēm. Viņš zina, bet nedos jums ziepes, lai tos iztīrītu. Nozodziet ziepes no viņa groza.

Izmazgājiet asins traipu uz mournera apģērba - izmantojiet ziepes uz Mourner Top. (Somā obligāti jāatrodas spainim ar ūdeni.) Tagad paņemiet no bankas Mourner mantas, lāčādu (fur) un 2 zīda gabalus (silk) un teleportējaties uz Lletya, izmantojot kristālu.

Dodieties pie Oronwen, kura atrodas drēbju veikalā. Pajautājiet, vai viņa labo drēbes un viņa atbildēs, ka to dara. Jūs parādīsiet viņai Mourner bikses un pajautāsiet, vai viņa var tās salabot.

Kamēr esat šeit, nopērciet 1 sarkanu, 1 zilu, 1 zaļu un 1 dzeltenu krāsu. Parunājiet ar viņu vēlreiz, un viņa sāks darbu. Pēc laiciņa parunājiet ar Oronwen vēlreiz, un viņa jums iedos bikses.

Otrā daļa: Iefiltrēšanās Mourner slēpnī.

Tagad apvelciet visas Mourner drēbes. Aizejiet uz banku un paņemiet spalvu, Toad Crunchies, Magic log un ādu (Leather). Dodieties uz Ardougne (izmantojiet teleportu). Ejiet uz Rietumu-Ardougne, tad uz Mourner slēpni.

Ienāciet slēpnī un dodieties uz leju pa kāpnēm, kuras atrodas Ziemeļ-Rietumu istabā, pārliecinieties, ka jūs neesat apvilkuši nevienu ieroci un citu apģērbu. Ejiet uz Dienvidiem, līdz satiksiet Head Mourner. Runājiet ar viņu.

Viņš nodomās, ka esat jauniesauktais. Drīz vien viņš savāks jūsu vēstuli, kura bija izkritusi no jūsu nogalinātā Mournera. Viņš teiks, ka viņam ir vajadzīgi cilvēki, kuri vēl joprojām tic mērim. Lai noturētu mēri, mourneri pārliecinās, ka fermeris Brumty domās, ka viņa aitas ir slimas.

Mourner pastāstīs, ka jums vajadzēs aitas pārkrāsot tādā krāsā, kādā tās jau ir, bet tā, lai neviens nepamana jūs. Viņš pastāstīs jums par vienu ierīci, kas to spēj izdarīt. Vienīgā problēma ir tā, ka ierīce ir salauzta. Jums būs jāsadabū rūķu izgudrotāju, lai to salabotu, pirms jūs uzsākat savu uzdevumu.

Izmantojiet atslēgu, kuru jums tikko iedeva Mourners, uz blakus durvīm. Tur jūs atradīsiet spīdzināto rūķi. Runājiet ar viņu, bet viņš jums neko neteiks. Tad jūs jautāsiet, kādus sodus tad rūķis ir izcietis. Viņš teiks, ka ir bijuši gandrīz visi sodi. Beigu beigās viņš pastāstīs, ka kāro Toad Crunchies un to, ka nespēj paciest kutināšanu. Viņš ir pārliecināts, ka jūs nekad neatradīsiet viņa vājās vietas, bet tas jau tikko notika.

Izmantojiet savu spalvu uz rūķa un viņš sāks ķiķināt. Lai nu kā, viņš vienalga neko neteiks. Tad parādiet viņam Toad Crunchies, piedraudot, ka atkal viņu kutināsiet, tad viņš piekritīs. Viņš pateiks, ka jums vajadzēs Magic Logs un ādas gabalu (Leather), lai to salabotu. Jūs arī solīsiet iedot Toad Crunchies pēc tam, kad viņš salabos ierīci. Atbrīvojiet viņu un viņš salabos ierīci.

Trešā daļa: Noslēpumainais toksīns.

1. solis.

Kad jums ir ierīce, jums ir jāuzzin, kā veidot lodes. Lodes ir nokrāsoti piepūstie krupji (toads), kuri atrodami Feldip Hills. Jums būs nepieciešams Ogru Plēšas (Ogre Bellows), ko var atrast Rantz alā. Dodieties uz turieni.

Kad jums ir plēšas, dodieties uz purvu un izmantojiet uz tām attiecīgu krāsu. (Tām jābūt tukšām.) Pēc tam plēšas izmantojiet uz purvja krupjiem (Swamp Toads). Pēc tam teleportējaties uz Ardougne.

Šeit ir parādītas slimo aitu atrašanās vietas:

Pielādējiet savu ierīci ar noteiktās krāsas krupi un uzvelciet to. Pamainiet ierīces stāvokli uz „aim and fire”, kas ir atrodams pie Combat ikonas (sakrustoti zobeni). Tagad jums būs nepieciešams trāpīt vienā aitā. Ja jūs netrāpīsiet, jums vajadzēs iet pēc vēl viena šādas krāsas krupja. Izdariet tā ar katras krāsas aitām.

Kad būsiet pārkrāsojuši visas aitas, ejiet atpakaļ pie galvenā Mournera. Viņš pateiksies jums par to un tagad vēlēsies, lai jūs saindējat Rietumu Ardougne iedzīvotājus, lai viņi noticētu, ka viņiem vēl joprojām ir mēris. Viņš saka, ka āksts kaut ko ielicis mourneru ēdienā, pēc kā parādījās mēra simptomi. Paceliet sapuvušo ābolu (Rotten apple) no zemes, kas atrodas Rietumos no slēpņa un ejiet uz Austrumu-Ardougne pie Elenas, kura atrodas Ziemeļu mājās (netālu no Agility baļka).

2. solis.

Runājiet ar Elenu. No sākuma viņa teiks, ka jums nepalīdzēs izveidot toksīnu, lai saindētu cilvēkus. Tad jūs Elenai pastāstīsiet pilnīgi par visu, pēc kā arī Elena piekritīs palīdzēt. Parunājiet ar viņu vēlreiz (jums somā jābūt Rotten Apple), un viņa no jums paņems ābolu testiem.

Pēc laiciņa Elena pabeigs savus testus un pateiks, ka ir spējusi nošķirt mazu toksīna paraugu, kuram tagad vajadzēs pretreaģentu. Jums būs nepieciešams liels toksīna daudzums, lai saindētu 2 noliktavas, pie tam lai neviens par to nenojaustu. Elena pateiks, ka viņai nav iekārtu, lai saražotu tik lielu toksīna daudzumu. Viņa jums iedos norādījumus, kas ir jādara. Dodieties uz Ardougne ābeļdārzu.

Dodieties uz Ziemeļ-Rietumiem, šķērsojiet Karaļa Lathas Treniņu nometni, līdz sasniegsiet ābeļdārzu. Dienvid-Austrumu stūrī atrodas mucas un dažas ābolu kaudzes. Savāciet mucu (ja jums vēl nav) un izmantojiet to uz ābolu kaudzi. Savu mucu izmantojiet uz Lielo mucu (Apple barrel), un jūs saņemsiet spiestu ābolu mucu.

Savāciet vēl dažas mucas, kamēr esat šeit, un izmantojiet teleport-kristālu, lai nonāktu Lletya. Paņemiet no bankas 20 Coal, bet atstājiet somā arī savas mucas. Ejiet uz Rietumiem, cauri koku vārtiem, pārejiet pāri bultu lamatām un pārleciet pāri bedrei, lai nokļūtu indes atkritumu teritorijā. Izmantojiet savu mucu uz darvu (tar), bet pēc tam dodieties uz Rimmingtonu.

3. solis.

Dodieties uz Ķīmiķa māju Rimmingtonā. Izmantojiet savu darvas mucu (barrel of coal-tar) uz Fractionalizing still, kas atrodas ārpus mājas:

  1. Izmantojiet darvas mucu ar ierīci.
  2. Pievienojiet divas vai trīs ogles. Temperatūra celsies.
  3. Uzspiediet regulatoru divreiz, līdz kloķis ir pa labi no rata. Piezīme: Neļaujiet temperatūrai nokristies zem zaļā reģiona.
  4. Sekojiet līdzi spiedienam, un, ja tas sāks iet uz zaļo zonu, pagrieziet ratu tā, lai kloķis būtu virs rata.
  5. Turpiniet pievienot ogles (coal) uzreiz pa divām pēc dažām sekundēm. Noturiet temperatūru starp zaļo un sarkano zonu.
  6. Spiediens paaugstināsies un jūs iegūsiet mazliet naftas. Nafta turpinās iet, ja temperatūra būs pietiekoši augsta un būs mazliet arī spiediena.
  7. Tagad jums ir naftas muca.

Izmantojiet naftas mucu ar ābolu mucu, un jūs iegūsiet naftas ābolu sajaukumu. Izmantojiet sietu, ko jums iedeva Elena, lai nošķirtu netīrumus, pēc kā jūs iegūsiet toksisko naftu. Atrodiet krāsni (ne ugunskuru), uz kuras izmantojiet savu mucu, lai iegūtu divus attīrītus toksīnus.

Tagad dodieties uz baznīcu, kas atrodas Rietumu-Ardougne, un izmantojiet 1 toksisko pulveri (toxic powder) uz trīs labības maisiem. Tie atrodas baznīcas augšstāvā.

Dodieties pāri kapsētai, līdz sasniegsiet veikalu. Izmantojiet atlikušo pulveri uz trīs labības maisiem.

Lai pabeigtu kvestu, runājiet ar galveno Mourner, kas atrodas slēpnī.

Piezīmes:

Lai atjaunotu kristālu, jums atkal jārunā ar Eluned. Tas jums maksās 750 GP (pirmo reizi), bet ar laiku tikai 150 GP.

Lai iegūtu vairākus kristālus, jums jānogalina elfi, kuri atrodas Lletya. Tie var būt vairāki uz rokām.

Paldies Strraume fm par atļaušanu izmantot viņa Account'u! icon_smile.gif

Laboja Ridiculus, labots 5x