Kvesta sarežģītība: Grandmaster

Kvesta garums: Vidējs līdz ļoti garš (atkarīgs no taviem combat statiem)

Nepieciešamie līmeņi: 75 Magic, 70 Prayer, 66 Mining, 65 Hunter, 60 Construction.

Nepieciešamie kvesti: King's Ransom.

Citas nepieciešamības: Izieta Camelot training room, izieta Soul Wars pamācība un vismaz viena spēle ar jebkādu iznākumu.

Rekomendētie līmeņi:

Nepieciešamās mantas: Jebkāds pickaxe (var iegūt questa laikā), rūnas priekš dažām Fire wave burvestībām (7 fire, 5 air un 1 blood rune katrai burvestībai), labas bruņas (neiesaku Barrows apbruņojumu, jo nomirstot pie Nomad tie katru reizi būs jālabo), labs ēdiens (Saradomin brews ar Super restores, ~10 prayer potions un ~10 sharks.).

Ieteicamās mantas: Labākais Beast of Burden, ko vari lietot, Spirit Kyatt ar ~100 Ambush scrolls, ~100 Ruby bolts (e) priekš Decaying Avatar, Cannon ar ~300 cannonballs priekš Decaying Avatar, Amulet of Glory (4) ātrai teleportācijai uz Edgeville.

Ienaidnieki, kas jāpieveic: Decaying Avatar (525), Nomad (699) Spectral attendant (155) - varat arī nesist, bet būs ērtāk, ja nositīsiet.


 

Daži sīkumi:

  • Kamēr jūs skraidīsiet pa templi, iesaku paņemt kādu enerģiju atjaunojošu līdzekli, piemēram Energy potions vai Terrorbird familiar ar Tireless Run scrolls, kā arī varat lietot Pools of Oo'glog.
  • Ja tu izej no spēles kamēr atrodies templī, tu, ienākot spēlē, atradīsies pie Soul Wars bankas. Šī var tikt izmantota kā iespēja ātri tikt no tempļa pie Zimberfizz.
  • Spectral briesmoņi, kuri atrodas Nomad'a templī no jauna neparādīsies, ja būsi tos nositis.

 

Kvesta sākums.

Lai iesāktu kvestu, runā ar Zimberfizz Soul Wars arēnā.

Kad būsi izgājis cauri visam dialogam ar Zimberfizu, dodies pie Nomada telts un lieto iespēju 'Investigate' uz tās. Šādi tu norāpsies Nomada templī, kur sekos filmiņa, kutras laikā Nomad nogalina elite dark warrior, elite dark mage un elite dark ranger. Pievērs uzmanību šai filmiņai, jo tajā ir parādaīti vairāki uzbrukumi, kurus Nomad izmantos arī cīņā pret tevi.

Kad fimiņa beidzas, parunā ar Nomad, kurš tev liks iet prom. Tad dodies atpakaļ pie Zimberfiza, kurš tev ieteiks doties atpakaļ templī un paskatīties, ko tur dara Nomad. Pirms dodies lejā, no bankas paņem pāris prayer potions, ēdienu, kā arī crosbow ar ~200 bolts.

KARTE PIRMO ARCANE DURVJU ATVĒRŠANAI.

 

Kad esi lejā, pārmeklē  'Adventurers bag' un no turienes paņem bronze pickaxe. Tad dodies uz durvīm, kas atrodas tālāk uz rietumiem (pa kreisi). Ieej pa tām un tu būsi istabā ar vairākiem Spectral attendants un astoņiem pārvietojamiem balstiem.

 

 

 

 

 

Lietojot Protect from Melee izskrien cauri istabai tā, lai tev sekotu visi Spectral attendants,  iesprosto tos aiz Drain un ar ranged metodi nosit.

Viņi templī pa jaunu NEPARĀDĪSIES! Kad esi to izdarījis, dodies DIVUS stāvus augstāk. Tu atradīsies istabā ar diviem pārbīdāmiem balstiem un ūdens avotu. Aizstum abus balstus virsū Drain un ūdens noplūdīs zemāk uz otro stāvu.

 

 

 

Kad to būsi izdarījis, parādīsies šāds ziņojums.

Nokāp stāvu zemāk. Šajā stāvā tev būs jāparauj kloķi tā, lai ūdens plūstu uz dienvidiem - lejā uz pirmo stāvu. Kloķis, kas atrodas vairāk uz ziemeļiem, pagriezīs augšējo un vidējo balstu, bet tas, kurš ir vairāk uz dienvidiem, pagriezīs vidējo un apakšējo balstu.

Attēlā parādīts, kā jāizskatās zīmējumiem uz balstiem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kad tas ir izdarīts, dodies uz pirmo stāvu. Šoreiz tevi sagaidīs krietni grūtāka mīkla. Tev būs jāsakārto balsti tā, lai ūdens pa visām trim ejām plūstu uz Enerģiju ražojošo ierīci. Attēlā redzams viens no veidiem, kā varat sakārtot balstus, lai ģenerators izslēgtos. Pastāv vēl ļoti daudzi veidi. Varat improvizēt, bet iesaku vismaz augšējo rindu salikt tā, kā pamācībā, tas visu ļoti atvieglo. Kad esi pabeidzis šo puzli, dodies uz otro stāvu un rauj kloķi, kas atrodas vairāk uz dienvidiem tikmēr, kamēr ūdens aizplūst pa otru ceļu uz austrumiem. tad ar savu pickaxe sašķaidi Rubble ļaujot ūdenim plūst stāvu zemāk. Tad nokāp lejā pa kāpnēm un ārā pa izeju.

Ej gar sienu uz austrumiem, līdz ieraugi otras durvis. Ieej pa tām. Tur tu redzēsi vēlvienu ģeneratoru. Lieto uz tā 'Inspect' iespēju. Tad pieej pie fuel hopper un paņem ~10 fuel no tā.  Kad esi to izdarījis, saliec fuel tajās vietās, kuras ir atzīmētas bildē. Neesi ļoti lēns, bet arī īpaši nesteidzies, jo, ja noliksi trešo fuel pirms Elemental creature būs sācis savu ceļu pie otrā fuel, nekas neizdosies. Šādi tas jādara trīs reizes. Kad trešais Elemental creature būs miris, ģenerators izslēgsies.

Apsveicu, tu esi ticis garām pirmajām Arcane doorway.

 

 

KARTE OTRO ARCANE DURVJU ATVĒRŠANAI.

Tagad dodies atpakaļ uz banku, paņem Ranged bruņojumu ar rune crossbow un Ruby (e) bolts, ~5 Prayer potions, ~5 sharks, Dwarf cannon ar ~300 cannonballs, kādas enerģiju atjaunojošas lietas, 3 blood runes, 21 fire runes un 15 air runes (tas ir nepieciešams trim Fire Wave burvestībām, gadījumā, ja burvestība neizdodas pirmajās divās reizēs). Iesaku paņemt arī priekšmetus ar augstu prayer bonusu, piemēram, Falador shield, jo diezgan ilgi būs jālieto gan Protect from Melee, gan Piety.

Kad esi visu vajadzīgo paņemis no bankas, dodies atpakaļ templī un ej caur Arcane Doorway. Tur būs agresīvi briesmoņi, kuriem neiesaku tērēt laiku, bet vienkārši skriet garām ar Protect from Melee. Dodies uz durvīm, kas atrodas pie rietumu sienas. Tālāk dodies pa koridoru garām ģeneratoram un iznīcini visas četras saknes (roots), kuru atrašanās vieta parādīta kartē.

Tad dodies atpakaļ uz koridoru un tā paplašinājumā redzēsi Decaying Avatar. Cīņas sākumā uzliec cannon, lai ātrāk varētu viņu piebeigt. Pret viņu iesaku lietot Protect from Melee, nevis lietot safespot, jo trīs reizes cīņas laikā istabā parādīsies saknes, no kurām Avatars pilnībā atjaunos dzīvību, un safespot lietošanas dēļ tu vari nepaspēt aizskriet līdz saknei un to iznīcināt. Ļoti ieteicams lietot tieši Ruby (e) bolts. Iemesls parādīts attēlā. Līdz ar Decaying Avatar nāvi, izslēgsies arī šīs telpas ģenerators. Tagad dodies atpakaļ cauri koridoram un ārā pa durvīm. Ej uz istabas pretējo pusi un parunā ar bruņinieku. Ja traucē kāds no Spectral worshippers, iesaku viņus vienkārši novākt. Tātad, parunā ar Knight. Pēc īsa dialoga viņš atdos galus. 

Kad tas ir noticis, pārmeklē viņa līķi. Tad ieslēdz Piety un Protect from Melee (ja ir mazāk par 2 Prayer potions vari nelietot Protect from Melee) un dodies iekšā pa durvīm. UZMANĪBU! JA ŠAJĀ ISTABĀ IZSLĒGSI PIETY, TEV REIZI PUSSEKUNDĒ NOŅEMS 10 DZĪVĪBAS UN SAMAZINĀS TAVUS STATUS!

Kad esi iekšā, izskraidi visu telpu un savāc visus Stone slab (to atrašanās vietas parādītas kartē). Ik pa laikam atjauno savu skriešanas enerģiju un atceries neizslēgt piety. Kad būsi salasījis visus piecus Stone slabs, dodies uz telpas austrumiem un atrodi iesākto tiltu. Aizej tik tālu, cik iesāktais tilts ļauj pārlecot no viena stone slab uz otru. Nostājies uz pēdējā Stone Slab un novieto nākošo. Atkal pārlec un novieto, līdz esi otrā pusē. Tur atrodi ģeneratoru un lieto Fire Wave burvestību uz jebkuru no mucām (cast, nevis autocast). Kad esi to izdarījis, dodies atpakaļ uz banku sagatavot apbruņojumu cīņai ar Nomad.

Rakstīšu tikai kā nosist ar melee, jo nekad neesmu viņu sitis ar ranged un nestādos priekšā kā tas jādara.

APBRUŅOJUMS CĪŅAI AR NOMAD!

  • Helm - Helm of Neitiznot
  • Amulet - Amulet of Fury>Amulet of Glory
  • Weapon - Chaotic Rapier>Zamorakian spear>Armadyl godsword (viņš ir vājāks pret stab uzbrukumiem)
  • Body - Black d'hide body > Karil's body
  • Legs - Black d'hide chaps > Karil's skirt
  • Boots - Ranger boots>Dragon boots>Snakeskin boots
  • Shield (ja nelieto divroku ieroci) - Dragonfire shield>Dragon defender>Spectral spirit shield
  • Cape - Fire cape>Ardougne cape 4>Skillcape (t) > Obsidian cape
  • Gloves - Barrows gloves>Dragon gloves>Rune gloves>Regeneration bracelet>Combat bracelet
  • Ring - Seer's ring (priekš magic def) > Berserker ring

Inventory - 

Ja jums ir 57-66 Summoning, ņemiet Spirit Terrorbird ar šādi sakārtotu BoB Inventory.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja jums ir 67+ Summoning, ņemiet tādā pašā veidā izkārtotu War Tortoise.

Pirms iešanas prom uzlieciet 'Take BoB' kā Summoning left-click-option un Protect from Magic un Piety kā ātros prayers.

Kad esat attiecīgi saģērbušies un paņēmuši vajadzīgās lietas, dodieties atpakaļ Nomad templī un cauri abām Arcane Doorways. Pēc īsa monologa jūs ieiesiet Nomada troņa telpā un būs jāiziet cauri mazam dialogam ar Nomadu. Pēc dialoga sāksies cīņa. Uzreiz ieslēdziet ātros prayers un sāciet viņu sist. Pēc maza brītiņa viņš izdarīs savu pirmo īpašo uzbrukumu.

Jums apkārt parādīsies spridzekļi, kuriem uzkāpjot varat zaudēt līdz pat 600 dzīvības, tādēļ uzmanīgi aizskrieniet pa norādīto ceļu aiz kolonnas. Kad viņš pieskries jums klāt un teiks "FACE ME!", jums būs vēl apmēram piecas sekundes laika, lai izlīstu ārā, pretējā gadījumā viņš pilnībā atjaunos savas dzīvības un cīņa būs jāsāk pa jaunu.

Turpini viņu sist. Pēc neilga laika viņš aizteleportēsies uz savu troni un teiks šādus vārdus:

Tas nozīmē, ka jums mudīgi jāskrien aiz kolonnas. Ja to neizdarīsit, viņš jums izdarīs ~600 lp lielu sitienu.

Kad viņš atkal pie jums pieskries un teiks "Face me!" turpiniet viņu sist.

Pēc neilga laika būs nākošais viņa uzbrukums, pirms kura viņš teiks -

Kad viņš saka šos vārdus, aizskrien aiz kolonnas un izslēdz ātros prayers. Nomads sev uzburs trīs klonus, kuri tur muļķīgi stāvēs kādu minūti. Šajā brīdī varat arī pārkārtot sava familiar inventory. Ja tas ir tukšs, dismissojiet savu zvēru un izsauciet Spirit Kyatt, kā arī pārliciet left-click-option uz Special attack. NELIEN ĀRĀ NO SAVAS SLĒPTUVES, savādāk katrs no Nomadiem tev izdarīs 50 lp lielu sitienu. Kad trīs no Nomadiem pazudīs, īstais Nomads atkal pieskries pie kolonnas, aiz kuras slēpies. Ja tev jau ir izsaukts Spirit Kyatt, sāc klikšķināt uz special attack (tiešām izdara vienreizēju damage, viņa dzīvības sarūk salīdzinoši daudz ātrāk). Ja tavā BoB vēl bija itemi, turpini viņu sist kā agrāk.

Pēc neilga brītiņa sekos nākošais īpašais uzbrukums. Viņš jūs abus aizteleportēs pie sava troņa, sasaldēs tevi un teiks -

Kad viņš šādi izdara, dzer Sara Brews līdz tev ir vairāk par maksimālajām dzīvībām (neaizmirsti arī super restore), jo viņš tev izdarīs apmēram šādu sitienu, no kura nevar izvairīties vai aizbēgt -

 

 

 

Šis bija pēdējais no viņa īpašajiem uzbrukumiem, taču tie visu laiku ies pa apli. Kad viņš atkal uzbur savus trīs klonus, paskaties, vai tavs BoB inventory nav tukšs un tādā gadījumā izsauc savu Spirit Kyatt (protams, ja to jau neizdarīji). ATCERIES NEPĀRTRAUKTI SPAMMKLIKOT UZ FAMILIAR SPECIAL ATTACK!

Kad šādi turpinot savu cīņu, tu būsi ticis līdz ~1/4 no Nomada dzīvībām, viņš atjaunos sev dzīvības uz 1/2 hp. Neuztraucies, jo ar Kyatt īpašo uzbrukumu viņa dzīvības samazināsies ļoti ātri. Kad tu otro rizi būsi ticis līdz šai robežai, viņš teiks, ka tevi nevar ciest un sāks uzbrukt ar ļoti spēcīgu un ļoti ātru tuvcīņas uzbrukumu, TĀDĒĻ PĀRSLĒDZIES UZ PROTECT FROM MELEE. Turpini spamot sava Kyata Special attack un Nomad jau drīz būs miris.

Kad tas ir noticis, tev būs jāiziet cauri diezgan garam dialogam ar Zimberfizu, pēc kura tevi apsveiks ar kvesta pabeigšanu.

Guidi un lielāko daļu bildes veidoja Zaps a.k.a. raivisz93 speciāli priekš exs.lv

Ja tomēr baidāties to darīt pats un domājat, ka varētu nomirt, es varu nosist Nomad, ja ir visi ieteicamie līmeņi par 2m (mazāk, ja esi maxed ar labu gear)

Laboja , labots 18x