Ja esi raudzījis savām acīm jaunāko 'Lores and Histories' stāstu, tad Tu droši vien jau zini novembra mēneša kvesta nosaukumu: One Piercing Note. Leģenda ir par to, ka apmeklējot God Wars, ir dzīvojusi viena svētīta sieviete vārdā Elspeth, kuras balss bija tik perfekta, ka nedz dēmons, nedz lācis nav varējis sadzirdēt to. Pēc laika, grupa ar svētajām Saradomina sievietēm atrada Elspethas atliekas uz tālās tuksneša plāksnes, tur viņi arī esot uzbūvējuši klosteri viņas piemiņai. Līdz ar klostera smilšu sienām Māsas svētās Elspethas veltīs savas dzīves lūgsnām un reliģiozām melodijām.

Nu klosterī ir notikusi slepkavība un māsa Benite lūdzās pēc kāda piedzīvojumu meklētāja, kurš būtu spējīgs izmeklēt šo mīklaino lietu. Lai atjaunotu patieso skatījumu uz šo mīklaino notikumu klīstošs trubadūrs ir uzstādījis nometni ārpus klostera, pat par spīti tam, ka tajā ir jābūt atbaidošai reliģiskai mūzikai. Viss ir atkarīgs no Tevis, tieši Tev ir jāatklāj klostera tumšos noslēpumus un jāatrod slepkava!

Kāds iesaistīties trubadūrā un svētajā korī, skaņā un mūzikas spēlē un spēlēs izcilu lomu kvestā One Piercing Note. Mūzika tiks ieausta vēsturē un tā iekļaus sevī īstus mūziķu un dziedātāju ierakstus. Piezīme: pirmo reizi RuneScape vēsturē, visi NPC dialogi būs ieskaņoti, proti, tie runās un tos varēs sadzirdēt. Tāpec, pagriez savus skaļruņus skaļāk un izbaudi mūsu pēdējo dziedāšanu un dejošanu kvestā! Un neaizmirsti, ka klostera iemītnieku aptaujāšana, pilnībā visi ieskaņotie personāži un dažas īpaši ierakstītas melodijas var novest Tevi pie pareizā domu gājiena un atrisināt šo klostera noslēpumu.


Sarežģītība: Viegls

Kvesta garums: Īss

Nepieciešamās lietas: Cabbage (var tikt atrasts arī kvesta laikā)

Ieteicamās lietas: Super Energy potion, Spottier cape, Boots of Lightness un citas lietas, kas palīdz palielināt skriešanas ātrumu.

Nepieciešamie līmeņi: Nav

Kvesti: Nav

Atalgojums: Citharede robe top, Citharede robe bottom, Citharede robe hood, Citharede symbol, trubadūra dejas emocija un 250 Prayer pieredzex punkti.

Kvesta laikā iegūtie priekšmeti: Investigator's notebook, Sister Anna's cell key, Sister Elena's cell key, Cloth fragment, Cloth fragment, Letters, Hymn book, Lyric sheet, Cabbage, Citharede robe top, Citharede robe bottom, Citharede robe hood, Citharede symbol.

Sākumvieta: Blakus klostera galvenajiem ieejas vārtiem. Runā ar māsu Catherina.


Dodies no Alkharid pilsētas vārtiem, kas atrodas pie Lumbridge. Dodies uz dienvidaustrumiem līdz pat Al Kharid apģērbu veikalam. Uz austrumiem no apģērbu veikala atradīsi žoga pakāpienu. Pārkāp pāri šim žoga pakāpienam un dodies tālāk

Turpini virzīties uz Austrumiem, līdz nonāc pie Strykewyrm mednieka, kurš apstādinās Tevi un vaicās uz kurieni dodies. Atbildi viņam ‘Jā’ un viņš tev pastāstīs, ka Tev ir jābūt ļoti piesardzīgam un ka šī klostera mūzika ir pazīstama visā plašajā pasaulē.

Piezīme: One Piercing Note kvests ir ieskaņots. Visi personāži varēs runāt un jūs – sadzirdēt. Tāpēc esat tik laipni un ieslēdzat skaņu, lai pilnībā izbaudītu kvestu un tā sižetu.

Līdz ko esi aprunājies ar Strykewyrm mednieku, turpini virzīties uz Austrumiem izejot cauri vārtiem un runā ar ‘Sister Catherine’. Viņa nodomās, ka ir ieradies tas piedzīvojumu meklētājs par ko visas klostera māsas ir visu laiku lūgušās. Saki, ka Tu esi šis piedzīvojumu meklētājs, tad spied un saki, ka Tu viņai palīdzēsi. Visbeidzot sāc kvestu! Viņa teiks, lai dodies pie klostera priekšnieces. Lai nokļūtu pie viņas, dodies cauri vārtiem un virzies uz Ziemeļiem.

Kad esi ieradies pie klostera priekšnieces Benitas, runā ar viņu. Viņa nopūtīsies un pateiksies, ka esi ieradies klosterī. Jautā viņai, ko Tu varētu līdzēt klostera labā.

Viņa sacīs, ka nevēlas iesaistīt Al Kharid sargus šajā mistiskajā lietā, kā arī vēlēsies to paveikt klusām nepiesaistot lieku uzmanību. Piekrīti viņai un viņa sacīs, ka viena no viņu māsām ir noslepkavota un turklāt ļoti nežēlīgi. Viņa vēlas, lai Tu izmeklē šo lietu, kā arī atklās, ka uzskata, ka slepkava vēl joprojām varētu atrasties klosterī.

Pēc šīs sarunas viņa piešķirs atslēgu (jābūt vienai vietai brīvai somā). Šī atslēga ir māsas Annas kameras durvju atslēgas. Turpini runāt ar viņu līdz viņa piešķirs Tev grāmatu, kas palīdzēs izmeklēšanā. Kad esat parunājis ar viņu, Tev būs jādodas pārmeklēt līķi, jānoskaidro visa šī noslēpumainā slepkavība un jāapspriežas ar klostera māsām.

Māsas Annas istaba atrodas klostera Dienvidaustrumu stūrī. Līdz ko nonāc pie istabu rindām, spied uz durvīm par labo peles pogu un uz katras durvis izvēlies ‘read’ iespēju, lai noskaidrotu, kurā no šīm istabām atradās Anna.

Līdz ko būsi atradis īstās durvis, ej iekšā istabā izmantojot atslēgu, ko ieguvi no klostera priekšnieces Benitas. Tev vajag atrast ‘piece of cloth’ jeb apģērba daļu, pārmeklējot jebko Annas istabā.

Tad pārbaudi logu un Tu noskaidrosi, ka logs tika izsists no iekšpuses.

Tagad Tev būs jādodas meklēt Annas mirušo ķermeni, kurš atrodas klostera medicīnas punktā, lai tur nokļūtu, ir jādodas uz klostera Dienvidrietumu pusi.

Klostera priekšniece to ir noglabājusi un sagatavojusi apbedīšanai, kā arī viņa ir aizliegusi citām klostera māsām viņu apraudzīt. Kad esi atradis medicīnas punktu, spied uz gultas, kur atrodas līķis un izmeklē to. Kā arī dodies pārmeklēt istabu uz Rietumiem no Benitas istabas, kur atradīsi vēl vienu drēbes gabalu.

Līdz ko esi izmeklējis līķi un uzzinājis visu informāciju par to, Tev būs, jādodas parunāt ar dažādiem klostera iemītniekiem. Kopumā būs jārunā ar 6 iemītniekiem un tie ir:

  •  Sister Cecilia
  •  Sister Debora
  •  Sister Elena
  •  Valerio 
  •  Sister Catherina
  •  Abbes Benita

Piezīme: Runājot ar māsam un vienu kungu izejat visas piedāvātās iespējas.

Parunājot ar Catherina, Tu uzzināsi, ka Catherina bija manuskriptu istabā, kad tika nogalināta Anna un ka klosterī ir bijis reflektants, kurš salīdzinoši bieži ir apmeklējis klosteri, taču tad to pārtraucis darīt un pazudis.

Parunājot ar Cecilia, Tu uzzināsi, ka Cecilia slavina baznīcas dziesmas. Viņa pastāstīs par maniakālas tieksmes dēmonu. Viņa arī apgalvos, ka slepkavības laikā ir bijusi kapelā – lūgšanas namā.

Parunājot ar Valerio, kurš atrodas ārpus klostera, Tu uzzināsi, ka viņš dzied mīlas dziesmas un ka viņam ir bijušas attiecības ar Annu. Kā arī uzzināsi to, ka viņš slepkavības laikā ir bijis pilsētā Al Kharid.

Parunājot ar Debora. Atceries, ka māsa Debora sākumā slēpsies zem segvārda ‘feet’  Debora atradīsi pulksteņa torņa (clock tower) augšstāvā, Ziemeļaustrumu stūrī. Tev vajadzēs viņai palīdzēt un uzstādīt pulkstenim pareizo laiku. Kad esi atradis viņu, runā ar viņu un dodies pie pulksteņa uzstādīt laiku. Iegaumē to, ka ja viņa saka, ka, piemēram, pulkstenis ir par 20 minūtēm ātrāks, tad pulksteni griez nevis uz atpakaļu, bet uz priekšu pa 20 minūtēm, jo viņas galva atrodas iekšā pulksteņa mehānismā un viņa visu redz otrādi! Tāpēc dari visu pretējo viņas komandām. Pēc šī darbiņa beidzot viņu varēs aptaujāt. Aptaujājot viņu uzzināsi, ka slepkavības laikā viņa ir atradusies pulksteņa tornī un to, ka viņa domā drīz iet pensijā, tādējādi atbrīvojot vietu Annai uz priekšniecības amatu.

Parunājot ar Elena, Tu uzzināsi, ka slepkavības laikā Elena ir bijusi virtuvē un, ka viņas pagatavotais ēdiens, kas ir glabājies pagrāmā ir nozagts. Elena apstiprinās, ka viņai neesot patikusi Anna un ka viņa ar priekšnieci Benitu bieži vien ir strīdējušās.

Kad esi parunājis ar visām māsām, atgriezies pie klostera priekšnieces – Benitas. Stāsti viņai, ka esi ieguvis visus pavedienus un uzzinājis daudz informācijas. Pirms dod viņai pavedienus, stāsti viņai, kurš, tavuprāt, ir slepkava. Nav nozīmes, kuru opciju izvēlēsies.

Pēkšņi varēs izdzirdēt kliedzienus!

Dodies uz klostera Ziemeļaustrumu pusi un kāp uz pagrabu lejā pa kāpnēm! Tu ieraudzīsi ar asinīm notraipītu līķi. Runā ar māsu, kas stāv blakus līķim. Viņa teiks, ka tas esot bijis maniakālais dēmons, kas atradis un noslepkavojis vēl vienu upuri. Sarunas laikā iejauksies Benita un aizdzīs viņu prom.

Pēc sarunas ar abām māsām pārbaudi līķi un asinis un Tu atklāsi dažādus faktus:

  • Nākamā līķa ķermenis ir ticis pārvietots no relikviju glabātuves pie šīm kāpnēm
  • Uz šī līķa ķermeņa ir redzams dunča dūriens.
  • Nagu nospiedumi ir atrodami uz līķa rokām un plaukstām.
  • Šī ķermeņa seja nav sakropļota.
  • Uz līķa ir atrodami skrāpējumi.
  • Brūce uz līķa galvas aizmugures.

Pēc tam dodies pie Benitas un saki, lai viņa iedod māsas Elena istabas durvju atslēgas. Dodies uz Elenas istabu un izmanto atslēgu, lai iekļūtu tajā. Kad esi iekļuvis istabā, pārmeklē gultu un Tu atradīsi ‘stack of letters’. Izlasi to un Tu atklāsi, ka tās ir Annas un Valerio mīlas vēstules. Pēc tam dodies pie Benitas un parunājies ar viņu par šo atrasto pavedienu.

Pēc tam pārmeklē maisus blakus istabā uz Austrumiem no Benitas kabineta. Un Tu uzzināsi par slepenu eju, ar kuras palīdzību var nokļūt no virtuves ārpus klostera. Pēc šīs ejas atklāšanas ej parunā ar Valerio un Cecilia. Parunājot ar Valerio, Tu uzzināsi, ka viņš tomēr ir saticies ar Elena. Un, ka Cecilia ir tiešām raudzījusi acīm maniakālo dēmonu.

Kad esi pabeidzis visus iepriekšējos soļus, dodies atpakaļ pie Benitas un apjautājies viņai par Sister Elena un Valerio. Tad saki viņai, ka esi pabeidzis izmeklēšanu. Izvēlies aizdomās turamo (vienalga kuru). Viņa teiks, lai atnes Catherinu atpakaļ uz klosteri. Atnes Catherina atpakaļ uz klosteri, viņa dejo blakus Valerio, ārpus klostera. Pēc šī uzdevuma izpildīšanas, Tu iegūsi jaunu trubadūra dejas emociju, kā arī redzēsi nelielu filmiņu, kur Catherina tiek noslepkavota.

Tad dodies augšup pa kāpnēm, kas atrodas netālu no klostera vārtiem un izvēlies ‘operate’ iespēju, lai attaisītu to, tad dodies uz leju un izmeklē Catherina mirušo ķermeni. Tad dodies parunāt ar Benitu, lai saplānotu plānu slepkavas notveršanai. Izvēlies aizdomās turamo, tad iesaki izlikt lamatas slepkavai izmantojot potenciālu upuri kā ēsmu. Un piebilsti Benitai, ka viss bija saistīts ar Valerio.

Kad Benita ir piekritusi plānam, ir laiks uzstādīt lamatas. Sākumā paņem kāpostu no dārza, kas atrodas iekš klostera. Tagad dodies atpakaļ uz klostera pagrabu un pabīdi kandelabru (Candelabrum), kas atrodas uz Ziemeļiem no relikviju lādes. Kandelabra tagad būs novietota pret relikviju lādi. Tad novieto kāpostu, ko savāci iepriekš uz Kandelabras. Tad dodies uz ietērpu kabinetu, kas atrodas pie Rietumu sienas, paķer no turienes ‘Citharede robes’ un izmanto to ar kandelabru. Kad esi pabeidzis šo darbību, dodies atpakaļ uz ietērpu kabinetu un paslēpies tajā gaidot slepkavu.

Pārādīsies neliela filmiņa, kur tiks pārādīts mēģinājums viņu apdullināt, taču viņš aizskries prom. Dodies uz klostera ieeju. Pārādīsies vēl viena filmiņa, kur tiks parādīts, kā slepkava ieskrien kapelas istabā, seko viņam un mēģini viņu notvert! Pēc šī mēģinājuma pārādīsies vēl viena filmiņa.

Tagad dodies uz pulksteņa torņa augšstāvu, uz Ziemeļiem no kapelas, un dodies līdz pat zvana stāvām, kur sastapsi slepkavu. Pārliecinies, ka esi izgājis cauri visām sarunas opcijām.

Dodies vienu stāvu zemāk un uz pulksteņa mehānisma izvēlies ‘operate’ iespēju un kustini rādītāju, kamēr pulkstenis rādīs plkst. 11, tad aiztaisi ciet logu. Tagad dodies atpakaļ uz augšu un sit pa zvanu. Pārādīsies neliela filmiņa. Pēc šīs filmiņas, Tu ieraudzīs Annu guļam uz zemes, runā ar māsu Deborah, kura pametīs šo vietu, tad atkal runā ar Annu. Dod viņai mirkli, lai viņa varētu noskaitīt savas lūgsnas un viņa izmetīs sevi ārā no torņa. Un kārtējo reizi sekos neliela filmiņa.

Tagad dodies atpakaļ pie Benitas un pastāsti viņai patiesību, lai pabeigtu kvestu.

Apsveicu, kvests pabeigts!


Laboja , labots 13x