Netirgojamās svētku mantas

Kopš 2003. gada, visas jaunās svētku pasākumu priekšmetus vairs nav iespējams iedot citam spēlētājam. Tas bija tāpēc, ka spēles veidojājiem nepatika, ka vecos svētku priekšmetus spēlētaji turēja bankās un pēc tam pārdeva par lielu naudu. Jagex sacīja, ka turpmāk visas pārējās svētku mantas būs netirgojamas, tāpēc ka šīs mantas nav domātas, lai spēlētājs nopelnītu milljoniem gp, tās ir domātas, lai spēlētājiem būtu jautri. Ļoti daudzi spēlētāji bija apbēdināti, jo nevarēja 2003. gada svētku mantas iedot saviem draugiem, kas šajā dienā nevarēja spēlēt Runescape. Lietas aizgāja tik tālu, ka Jagex neuzstaisīja Ziemassvētku svētku pasākumu.

2003. gads
Lieldienas - Bunny ears
Šīs zaķa  ausis varēja iegūt 2003 Lieldienu pasākumā. Šīs ausis bija pirmais netirgojamais no svētku pasākuma iegūstamais priekšmets. Spēlētājiem bija iespēja iegūt tikai vienu pāri. Mēģinot iegūt otru, paradījās ziņa: "Tev nevajag otru pāri no zaķa ausīm, tev ir tikai 1 galva." Sākotnēji, ja spēlētājs nometa zaķa ausis vai nomira ar viņām, viņas atkal parādijās spēlētāja somā. Tagad, ja spēlētājs pazaudē zaķa ausis, viņam būs jādodas uz Thessalia's drēbju veikalu Varrock, lai tās dabūtu atpakaļ.
Helovīni - Scythe
Šo izskapti varēja iegūt 2003 gada Helovīnu pasākumā. Šī izskapts ir netigojams priekšmets, spēlētāji nevar iegūt divas izskaptis. Ziņa bija tāda:"Tev jau ir izskapte, tev nevajag otru izskapti." Ja pazaudēji izskapti tu vari runāt ar Thessalia Varrockā, lai dabūtu to atpakaļ.
2004. gads
Ziemassvētki - Yo-yo

Uz divām nedēļām Santa bija Varrockā, Faladorā, Ardougnē, Catherby un Yanille. Spēlētāji, kas runāja ar Santu dabūja Yo-yo un ar peles labo pogu noklikšķinot varēja taisī Yo-yo trikus. Yo-yo nav tirgojams priekšmets.

 

No 2005. gada tev bija nepieciešams izpildīt uzdevumumu, lai saņemtu balvu.

2005. gads
Lieldienas - Rubber chicken

Lieldienu zaķis uzturējās vienu nedēļu 2005. gada Lieldienās. Zaķis deva spēlētājiem Lieldienu olas no sava groza. Šīs olas vēlāk izgaisa, kad Lieldienu zaķi bija prom. Lieldienu balva bija gumijas vista, kad to uzvilka varēja sist spēlētājus.(Protams nevarēja nosist spēlētājus, bet varēja sist viņiem.) Spēlētāji varēja dejot kā vistas, kad bija uzvilkta gumijas vista un tika izvēlēta "Dance" iespēja.

Šī manta ir arī atļauta kā ierocis jautrības cīņās maksājošajiem spēlētājiem Duel Arena (Attack: Stab and Slash -100, Crush -50; Strength -10). Gumijas vista nav tirgojams priekšmets.

Helovīni - Zombie Head
Šo zombija galvu varēja iegūt 2005. gada Helovīnos. Spēlētājiem bija jāatrod zombiji, Lumbridge purvā kam bija "insult" iespēja. Kad atradi pareizo zombiju tas nometa savu galvu, tad tā sāka lidot prom un spēlētājam tā bija jānoķer. Zombija galva nav tirgojams priekšmets. Ja esi pazaudējis šo galvu, tad to var atgūt rokot lumbridge purvā un tu iegūsi zombija galvu, bet to iegūs tikai tie, kas ir izpildijuši uzdevumu tālaja 2005. gadā.
Ziemassvētki - Scarves and Hats

Šīs cepures un šalles varēja iegūt 2005. gada ziemssvētku pasākumā. Šalles varēja iegūt zīmējot ornamentus, jo vairāk tu ornamentus uzzīmēji, jo smukāku šalli tu dabuji.Bija 4 dažādu krāsu šalles.

Cepures varēja iegūt, taisot marionetes, jo vairāk marionetes tu uzstaisiji, jo smukāku cepuri tu ieguvi.Bija 4 dažādu krāsu cepures.Cepures un šalles nebija tirgojami priekšmeti.

 
Marionetes arī bija 2005. gada ziemassvētku balva. Tās varēja iegūt zīmējot ornamentus un rotājot Ziemassvētku koku Varrockas laukumā. Marionetes var būt zilas, zaļas, sarkanas un nav tirgojamas.

2006. gadā Jagex turpināja svētku NPC, uzdevumu balvas shēmu.

2006. gads
Lieldienas - Easter Ring

Šo Lieldienu gredzenu varēja iegūt 2006. gada pasākumā. Spēlētāji pārvērtās par zaķiem un ielīda zaķa alā. Lieldienu zaķi teica, lai spēlētāji patur lieldienu olas, priekš bērniem. Olas pazuda, kad beidzās Lieldienu pasākums. Kad zaķim atdevi atpakal olas viņs tev iedeva gredzenu.

Gredzens tevi var parvēst dažadu krāsu olā. Gredznes nav tirgojams.

Helovīni - Skeleton Clothing

Šī skeleta drēbes varēja iegūt palīdzot Diango 2006. gada Helovīnu pasākumā. Apģērbu varēja iegūt lietojot "Ghost Buster 500 " atbrīvojot Diango darbnīcu no spokiem. Atbrīvojot darbnīcu tu varēji doties pie Diango un saņemt savas drēbes. Skeleta drēbes nav tirgojamas, tās nevar iznīcināt lietojot "destroy" iespēju.

Helovīni - Jack o'Lantern Mask
Jack o'Lantern maska bija arī 2006. gada pasākuma balva. To varēja iegūt nocērtot desmit saknes no ļaunā koka, kas auga Diango dabnīcas vidū. Masku nevar iznīcināt lietojot iespēju "destroy".
Ziemassvētki - Reindeer hat
Šo Ziemeļbrieža cepuri varēja iegūt 2006. gada Ziemssvētku pasākumā. Lai iegūtu šo cepuri tev vajadzēja runāt ar Shanty Claws Musa Pointā uz Karamjas salas. Viņs lūdz, lai atrod viņa bērnus ko bija nolaupijis Gublinchs. Spēlētājiem bija jāapmēta Gublinchs ar sniega pikām, tad bija jākrāj Gublinch gabali un tos jāliek krātiņa, kas atradās blakus Shanty Claws. Cepure nav tirgojama, nevar iznīcināt ar "destroy" iespēju.
Ziemassvētki - Wintumber tree

Pirmo reizi 2006. gada Ziemassvētku pasākumā Jagex pielika papildu priekšmetu tikai priekš maksājošajiem spēlētājiem un tas bija Wintumber koku. Spēlētājiem atlika tikai parunāt arShanty Claws maksāošo spēlētāju pasaulē un viņs tev iedeva šo koku.

Wintertumber koku var stādī sava paša mājās, koku vietā, koks nav tirgojams priekšmets un koku var iznīcināt lietojot iespēju "destroy".

 

2007. gads
Lieldienas - Chicken Clothing

Vistas drēbes varēja iegūt 2007. gada Lieldienu pasākumā. Izdarot Lieldienu zaķim pakalpojumu: ķerot šokolādes kebbits, taisot šokolādes putekļus, ceļot olas un pārvērst tās šokolādes gabalos. Par šo izpildīto uzdevumu Lieldienu zaķis deva vistas drēbes.

 

Helovīni - Grim Reaper Hood

Šis kapucis tika iegūts kā balva, ja esi izpildijis 2007. gada Helovīna pasākumā. Grim Reaper vajadzēja sakopt viņa mājas augšu. Kad izpildiji visus uzdotos uzdevumus saņemi balvā Grim reaper kapuci un Zombija rokas emoti. Šī kapuce nav tirgojama un to var iznīcināt ar "destroy" iespēju.

Ziemassvētki - Snow Globe

"Snow globe" bija balva 2007. gada Ziemassvētku pasākumā. Būvējot sniegavīru varējāt atklāt emoti Sniegavīra deja. Tad spēlētāji apmeklēja sniega salu un uzbūvēja velvienu sniegavīru un to apbruņoja ar zobenu, loku, zizli. Un tad sniega karaliene iedeva kā balvu "Snow globe".

"Snow globe" tavu somu piepilda ar sniega pikām, ar tām tu vari apmētāt citus spēlētājus. "Snow globe" nav tirgojams priekšmetu var iznīcināt ar iespēju "destroy".

2008. gads
Lieldienas - Chocatrice Cape

"Chocatrice apmetni" varēja iegūt kā balvu 2008. gada Lieldienu pasākumā. Spēlētājiem tika prasīts, lai atrod trīs olas apslēptas apkārt Faladorai, Draynorai, un Rimmingtonai. Iekšā truša alā risināja vienkāršas mīklas un aktivizēja mašinu, kas olas pārklāja šokolādē.

Kad "Chocatrice apmetnis" ir aktivizēt tu pārvēties par lielu olu un tad tā pārplīst un tu tiec laukā. Apmetni nevar tirgot un var iznīcināt ar iespēju "destroy".

Helovīni - Warlock and Witch's Clothing

Warlock apģērbi bija atlīdzība par palīdzību Maggie, Raganai vajadzeja dabūt saldumus prieks "saldumus vai izjokosim". Viņa nevarēja iegūt tos pati, jo viņas bērns jutās slims. Spēlētāji varēja dabūt kostīmu un iet diedelēt saldumus no tuvējiem kaimiņiem Rimmington, Port Sarim, un Draynor ciemata. Kad palīdzēsi Maggie tu atklasi jaunu emoti - trick.

Kad atnesīsi Maggie prasītās konfekšu skaitu Maggie tevi apbalvos ar apģērbiem. Priekš sievietēm būs "Wtich" drēbes un prieks vīriešiem "Warlock" drēbes.

Pateicības diena - Cornucopia

Jagex pirmo reizi 2008. gadā uzstaisija pateicībasdienas pasākumu. Šeit bija divas iespējas kā iegūt pārpilnības ragu un jauno emociju.

Nogalinot tītarus vai atrast 10 apslēptus tītarus un tu iegūsi pārpilnības ragu un atklāsi jauno emoti, kas uz dažam sekundēm spēlētāju pārvērš par tītaru.

Rags var turēt ēdamo līdz 140 LP. Ragu var dabūt nogalinot dažādus putnus iekš Runescape un vēl no Diango.

Ziemassvētki - Santa Suits

Santa apgērbs bija balva par 2008. gada Ziemassvētku pasākuma paveikto. Bija jāatrod Jack Frost un janogādā mājās pie vina mīlošās ģimenes. Galvenais sniega imps deva Ledus amuletu un jaunu emoti, Freez. Ledus amulets izsauca sniega impu, kas varēja pateikt vai Jack ir tuvumā kautkur. Vīriešu un sieviešu Santa apģērbi atšķiras, bet cimdi un zābaki ir vienādi.
2009. gads
Lieldienas - Easter Carrot
Lieldienu burkānu var iegūt pēc tam, kad tu palīdzi Lieldienu zaķim, kad tu dabūn viņam un vina dēlam oli stādītāju. Pasākums notiek trusa alā tev ir jāsatais salūzusi olu mašīna. Lieldienu zaķa dēlam nebija garastāvokļa, lai palīdzētu, bet tad bija pārsteigts, kad mašīna bija sataisīta. Kad pabeidzat uzdevumu Lieldienu zaķis jūs apbalvo ar Lieldienu burkānu un jaunu emoti. Lieldienu burkānu uzskata par jautru ieroci, jo ar to var dauzīt citus spēlētājus.
Helovīni - Web Cloak and Eek the spider

Zirnekļa tīkla apmetni deva kā balvu, lai atrisinātu domstarpības starp Zirnekļa karalieni un Nāvi. Kad izpildi visus iedotos uzdevumus tu iegūsi apmetni un zirnekli.
Ziemassvētki - Candy Cane and Ghost Robes

Šos abus priekšmetus var iegūt kā balvu izpildot 2009. gada Ziemassvētku pasākumu. Kad izpildi visus uzdotos uzdevumus tu iegūsi šos ītēmus."Candy cane" ir speciāla emote, kad tu konfektes kociņu uzmet gaisā un atkal noķer rokās.
2010. gads
Lieldienas - Squirrel Ears
2010. gada Lieldienu pasākums bija turpinājums 2009. gada iesāktajam Lieldienu pasākumam. Šī gada pasākumā jums bija jāpalīdz Lieldiena zaķa dēlam sakopt darbnīcu. Spēlētajam bija arī jauzrauga darbnīca īsu laiku, kas ražo resursus un preces. Visbeidzot spēlētājam bija jāpiegādā saražotie pasūtijumi, dažadās Runescape vietās.

Citas retas lietas

Šie priekšmeti agrāk pastāvēja Runescape, bet sakarā ar izmaiņām spēlē nevar vairs iegūt. Šiem priekšmetiem ir noteikts skaits, tāpēc tie ir kļuvuši reti. Tagad vienīgā iespēja tos iegūt ir iegādājoties no citiem spēlētājiem.

Half Full Wine Jug

Informācija:

Šis ir rezultāts no pilnas izdzertas vīna krūzes, agrāk pilna krūze dalījās divās devās.

Iemesls kāpēc ir tik rets:

Jo pilna krūze ar vīnu vairāk nesadalās divās dozās, ja dzersi to, tad tu to izdzersi uzreiz.

Disk of Returning

Informācija:

Agrāk bija tāds melnais caurums kur lika spēlētājus, kas bija pārkāpuši spēles noteikumus, spēlētājs kurš tika ielikts melnajā caurumā nevarēja tikt ārā. Spēlētāji, kas nebija pārkāpuši noteikumus, bet vēlējās tikt melnajā caurumā bija iespēja nopirkt Disk of returning par 10gp. Tā arī varēja atbrīvot draugu, kas tika iemsts tur. Lai tiktu ārā no melnā cauruma vajadzēja uzspiest "spin disk" iespēju.

Iemesls kāpēc ir tik rets:

Melnais caurms ir izņemts no spēles un veikals kur diskus pārdeva vairāk neeksistē.

 

Šeit var aplūkot raksta pirmo daļu.

Laboja , labots 4x