Ja tev ir reģistrēta e-pasta adrese, tad Jagex tev regulāri sūtīs e-pastus, ja vien tu to būsi apstiprinājis. E-pasti jums dos ziņu par pēdējiem spēles uzlabojumiem, ziņos tev par membershipa beigām vai vienkārši dos informatīvas ziņas. Ja tomēr tev tiek sūtītas šīs ziņas, tad tu jebkurā laikā vari atteikties no šī pakalpojuma ejot uz Account Management un spiežot Change your email preferences.

Jagex ar tevi nekad nesaziņosies, lai apspriestu tavu profilu, ja vien tu iepriekš neesi sazinājies ar viņiem/vērsies pie palīdzības uz sekojošām e-pasta adresēm:

  • billingsupport@jagex.com
  • parents@jagex.com

Jagex ar tevi nekad nesazināsies lai:

  • Piedāvātu tev moderatora statusu.
  • Pārbaudītu/prasītu tava profila informāciju.
  • Identificētu vai tu esi īstais profila īpašnieks.
  • Dot ziņu, ka tavs profils ir brīdināts, apklusināts, banots, vai ir izdarījis jebkādu citu pārkāpumu.
  • Lai apstiprinātu adreses maiņu, ja neesat to pieprasījis.

Lai mēs palīdzētu jums, viss kas jums jādara ir jāpārbauda, vai e-pasts ir likumīgs/derīgs/pareizs vai nav, tāpēc mēs esam izveidojuši šo vienkāršo pamācību!

 

1) Sūtītāja adreses:

Mēs jums sūtīsim e-pastus tikai no sekojošiem domēniem:

  • @Jagex.com
  • @email.runescape.com

Tomēr ir iespējams sūtītājiem mainīt "no" lauciņu, lai e-pasta izskatās tāds, kā, ja tas ir ticis nosūtīts mums, tāpēc, lūdzu, joprojām esat piesardzīgi.

Lai pārliecinātos, ka e-pasts tomēr ir no mums - Jagex, tu vari pārbaudīt vēstules Source kodu. Ja e-pasts tiks sūtīts no mums, tu redzēsi šo:

Received: from mta.chtah.net
From: "RuneScape" news@email.runescape.com or noreply@jagex.com

 

2) Adreses e-pastos

Lai padarītu dzīvi vieglāku, tad piekļuvi pie spēles uzlabojumiem vai piedāvājumiem, mēs vienkārši iekļausim e-pastā un tie parādīsies, kā neliela podziņa (visbiežāk dzeltena), nevis kā parasta adrese (links).

 

Kā lai es zinu vai tā ir droša adrese (links)?

Kad mēs sazināsimies ar jums par Runescape kā tādu, mēs jums piedāvāsim linku tikai uz www.runescape.com vai www.jagex.com domēniem.

Ja tev būs nepieciešams pieteikties (ielogoties). tad tu tiksi pārmests uz SLL sertificētu drošības lapu (saitu) (https) un tu ieraudzīsi, ka adrešu lauciņš ir zaļā krāsā, kā paraugā paradīts:

"Play Now" log-in screen ir izņēmums, jo tā darbojas uz Java, tāpēc tas nav SSL lapā. Kad mēs jums lūdzam pierakstīties (ielagoties, logoties), tad mēs jūs tikai pārmetīsim uz šo "PLAY NOW" adresi, nevis uz kādu citu! To atcerieties uz visiem laikiem!

https://www.runescape.com/game.ws?j=1

Ja tu tiec pārmests uz citu "PLAY NOW" adresi (URL), tad neraksti iekša tur savus datus t.i. lietotājvārdu un paroli, jo tā noteikti būs phising lapa.

 

Runescape e-pasti vienlīdzīgi var saturēt adreses (linkus) uz mūsu apakšlapām jeb subpages, kuras ir:

Mēs nekad neizmantosim saīsinātās adreses (linkus), kā bit.ly, tinyurl utt.

 

Vienmēr pārbaudi adreses (linka) source kodu:

Phising saites parasti izmanto teksta adreses (linkus), kuras parādās, kā īstās Runescape saites, taču īstenībā tās aizved jūs uz citu nedrošu saitu. Lai pārbaudītu, kur links tevi patiešām aizved vienkārši savu kursoru pavirzi uz linka(bet nespied) un kreisajā apakšējā stūrī (kur ir "done"), tev parādīs, kur patiesi šis links tevi aizved.

 

3) Manam e-pastam, ko jūs atsūtījāt ir pielikums, vai man vajadzētu to atvērt?

Nē, Jagex tev nekad nesūtīs pielikumus!

 

4) Es neesmu pārliecināts. Ko man vajadzētu darīt?

Ja tev ir aizdomas par e-pastu, ko tu esi saņēmis, nespied uz neviena linka un never vaļā nekādus pielikumus. Un lūdzu paziņo (report) mums par aizdomīgu linku šeit:

http://services.runescape.com/m=forum/forums.ws?275, 276, 2, 62906841

Visa šī informācija jums palīdzēs izvairīties no krāpšanas gadījumiem.

 Mod Sadie

Laboja , labots 7x