Apraksts: Arianne zina, ka Wizard’s Tower ir pakļauts briesmām, taču viņai neviens netic. Atbalsti viņu, palīdzot aizsargāt šo vietu un atklāj to, kas patiesībā notiek.
Kvesta sarežģītība: Viegls.
Nepieciešamās lietas/prasmes: Nav, vienīgi būs nepieciešamas 2-3 brīvas vietas tavā inventory.
Kvesta garums: Īss.
Atalgojums: 1QP, 250 XP Runecrafting un Magic prasmē, 2 SoF griezieni, 70 Mind rūnas, Tower mindspike, First tower hat, jauns lietotāja nosaukums.
Sākuma vieta: Wizard’s Tower ieeja. 


Lai sāktu kvestu, uzsāc sarunu ar Arianne, kura atrodas Wizard’s Tower priekštelpā. Dzirdēsi nelielu diskusiju starp viņu un Wizard Valina. Kā izrādās, Ariannei nav atļauts iekļūt Wizard’s Tower, tāpēc piedāvā viņai savu palīdzību. Arianne tev lūgs nogādāt viņas ziņu burvim Sedridoram.

Pēkšņi notiek kas negaidīts - torņa bibliotekāram uzbrūk kāds maģisks virpuļviesulis!

Arianne steidzas viņam palīgā, taču nespēj tikt iekšā telpās. Maģiskās barjeras dēļ Arianne netiek palīdzēt,  tāpēc tas jādara tev. Blakus burvim uz zemes vāļājas Tower mindspike (air). Apbruņojies ar to, uzstādi auto-cast Air Strike burvestību un uzbrūc virpulim. Tev tas ir jāievilina telpas centrā, starojošajā aplī. Lai to izdarītu, nostājies otrā apļa pusē un izpildi ''Attack Magical vortex'' komandu. Pamazām virpulis tev tuvosies un tiks ierauts aplī.

Kad tas izdarīts, dodies ārā no ēkas un aprunājies ar Arianne, kas stāv turpat pie tilta. Pajautā viņai, kāpēc viņai nav atļauts iekļūt tornī, un viņa pastāstīts nelielu stāstu par to, kāpēc tā notika. Arianne tev palūgs parunāt ar burvi Sedridoru, burvi Ellaronu un citiem burvjiem, lai uzzinātu, vai viņi pēdējā laikā nav manījuši kaut ko dīvainu. Dodies atpakaļ ēkā un aptaujā burvjus. Nav nepieciešams runāt ar visiem burvjiem, taču, lai labāk izprastu stāstu, to var darīt. Taču ja to nevēlies darīt, tad runā ar Wizard Ellaron, Archmage Sedridor un Wizard Traiborn.

Saraksts ar burvjiem, kurus tev ir jāaptaujā:

  • Wizard Valina teiks, ka nav redzējusi neko dīvainu, jo sapratīs, ka tevi ir sūtījusi Arianne;
  • Wizard Borann ieminēsies par to, ka virpulis, ko nesen ''nomierināji'', bija sarkanā Zamoraka krāsā, tāpēc sarkanie burvji varētu būt tie, kas plāno uzbrukt tornim;
  • Professor Onglewip tev nevarēs neko pateikt, tāpēc sūtīs tevi pie Wizard Traiborn, kuram mītiski un neparasti radījumi ir aizraušanās;
  • Wizard Grayzag/Taloram būs nomākti ar savām problēmām, tāpēc sūtīs tevi pie Wizard Traiborn, jo tas varētu būt viņa lauciņš;
  • Wizard Isidor norādīs uz to, ka starojošais spēka lauks ir visa torņa teleportāciju avots un ar to kaut kas nav kārtībā. Kā teleportēšanās eksperts viņš ir novērojis vairākas dīvainas svārstības šajā laukā. Viņš pateiks, ka Sedridors jau ir informēts par šo problēmu; ieteiks griezties pie viņa;
  • Wizard Ilona būs vienkārši priecīga par to, ka tu centies palīdzēt problēmas atrisināšanā;
  • Wizard Migzog sūdzēsies par to, ka viņa pierakstus ir paslēpuši velnēni, tāpēc viņam ir pašam sava bēda. Arī viņš sūtīs jūs pie Wizard Traiborn;
  • Wizard Jalarast uzskatīs, ka saceltā jezga bibliotēkā nebija nekas īpašs un par to nav vērts uztraukties;
  • Wizard Ellaron izrādīs atbalstu Ariannei, uztverot viņas pareģojumus ļoti nopietni. Viņš mēģinās pārliecināt Sedridoru rīkoties lietas labā. Ellarons pastāstīs arī to, kā apmācīja Arianni burvestībās;
  • Wizard Traiborn apgalvos, ka starojošajā teleportācijas centrā redzējis Thingummywut briesmoņus. Tad pretrunā savam teiktajam teiks, ka tie tur tomēr nevarēja būt. Viņš uzskatīja, ka tie nāk no vecā torņa paliekām, uz kurām tika uzcelts jaunais tornis;
  • Archmage Sedridor teiks, ka jau zina par problēmu un jau pie tās strādā. Viņš gatavo kādu burvestību, kas spēs iztīrīt teleportācijas sistēmu, tādā veidā aizvadot no tās visu lieko;
  • Wizard Finix teiks, ka ir tikai dzirdējis par neseno atgadījumu ar virpuļviesuli, jo uz jumta viņš jūtas diezgan izolēts no pārējās sabiedrības.

 Kad tas izdarīts, dodies atpakaļ pie Ariannes un pastāsti viņai par dzirdēto. Viņa tev pastāstīs par to, kā Zamoraka burvji pirms ilga laika iznīcināja veco torni. Arianni ieinteresēs Wizard Traiborn teiktais, tāpēc jums ir jānoskaidro tas, vai burvja teiktais ir patiesība. Tiesa, vecās torņa paliekas ir aizsargātas ar maģisku barjeru, to nav spējuši noņemt pat pieredzējuši burvji, taču pastāv iespēja to atvērt arī ar atslēgu, kas jums būs jāatrod.

Dodies uz 3. stāvu un atkal runā ar Wizard Ellaron. Pajautā viņam, vai viņš zina, kā iekļūt vecajās torņa paliekās. Viņš negribēs to atklāt tev, taču atzīsies, ka viņam ir vēlme jums ar Arianni palīdzēt. Iesaisti sarunā ''Water Surge'' tematu; viņš par to nedaudz pastāstīs un tomēr atklās veidu, kā piekļūt torņa paliekām.

 Dodies uz bibliotēku, atrodi skapi, kas atrodas vistālāk uz austrumiem no torņa ieejas un izpildi funkciju ''Search Bookcase''.

 Atkal dodies pie Arianne un parādi viņai grāmatas. Izlasi tās, apskaties diagrammas to beigās. Dodies uz pirmā stāva otru galu, lai spēlētu ērģeles, jo tas būs solis vecā torņa palieku piekļūšanai. Nospēlē sekojošo kombināciju jebkādā secībā:

B B B B B B B B B B A# A# A# A# A# A# A# G# G

Kad to būsi izdarījis, parādīsies atslēga. Paņem to un kārtējo reizi ej aprunāties ar Arianni.

Viņa būs priecīga un pateiks, ka eja uz torņa paliekām atrodas Wizard’s Tower austrumu daļā no ārpuses.

Dodies uz turieni un kāp lejā, lai atvērtu durvis. Ja procesa laikā nospiedīsi kaut kur ārpus ''chatbox'', durvis neatvērsies un atslēga pazudīs. Tādā gadījumā atkal dodies spēlēt ērģeles.

 Arianne būs ļoti pārsteigta par šo vietu, taču atgādini viņai, kāpēc esat šeit ieradušies. Dodies uz priekšu un runā ar Rune Guardian.

Sargs domās, ka jūs esat jaunie burvji, tāpēc uzdos pāris jautājumus testa veidā.

Jautājumi:

 1. "You are behind in your studies due to illness, and a test is coming up. Your place at the tower is safe, but if you fail you will lose some respect. Another apprentice offers you an opportunity to cheat."

Atbilžu varianti:

  • "Cheat only enough to make up for my illness and catch up." (Green)
  • "Cheat as much as I can." (Red)
  • "Don't cheat as I wouldn't learn anything." (Grey)
  • "Don't cheat, as it would be wrong." (Blue)

2. "An elderly wizard - the last practitioner of a unique branch of magic - dies. Her diary might contain details about her unique magic, but her will states that the diary should be destroyed on her death."

Atbilžu varianti:

  • "Destroy the diary without reading it." (Blue)
  • "Copy the most important information, then destroy it." (Green)
  • "Pretend to destroy the diary, but actually keep it to yourself." (Red)
  • "Put the diary in the library so that all wizards can study it." (Grey)

3. "A rival wizard is spreading lies about you and has made you the laughing stock of a nearby village. They believe you are of low intelligence and poor moral character, and throw vegetable at you when you visit. What do you do?"

 Atbilžu varianti:

  • "Challenge the wizard to a magical duel in front of the village." (Blue)
  • "Try to reason with the villagers and convince them he is lying." (Grey)
  • "Appeal to the wizard's better nature and ask him to stop." (Green)
  • "Play practical jokes to knock him down a peg in return." (Red)

4. "You have become a senior wizard and are asked to take on an apprentice. The boy is talented but undisciplined and does not apply himself out his areas of interest. What is your approach?"

 Atbilžu varianti:

  • "Constantly challenge him, forcing him to learn discipline." (Red)
  • "Show patience and compassion so he has a safe place to grow." (Blue)
  • "Concentrate on his weaknesses so he receives a balanced education." (Green)
  • "Give him the resources to develop his areas of interest." (Grey)

5. "A senior wizard asks you to take part in a ritual that will greatly benefit the tower. Before the ritual starts, you discover that he learned part of it from a demon. The ritual appears safe, but the demon are expert liars.’’

Atbilžu varianti:

  • "Study the ritual and make up my own mind about its safety." (Grey)
  • "Stop the ritual; it may be corrupt in a way that I can't detect." (Blue)
  • "Make sure the demonic influence is balanced by other influences." (Green)
  • "Go ahead with the ritual but focus on my personal safety." (Red)

Paskaidrojums tam, ko nozīmē krāsas nosaukums iekavās aiz atbildes. Tas noteiks to, kādu lietotāja nosaukumu jūs saņemsiet, pabeidzot šo testu. Ja tu izvēlēsies visvairāk atbildes ar piesaistītu krāsu Red, tad varēsi iegūt lietotāja nosaukumu, piemēram, Spēlētāja nosaukums the Red.

Kad esi atbildējis uz jautājumiem, dodies iekšā pa durvīm. Kāpnes, kas ved uz leju, būs iebrukušas, tāpēc parunā ar Arianni, lai noskaidrotu, ko darīt. Viņa to nezinās, tāpēc būs jārīkojas tev. Blakus pie sienas ir statuja. Uzkāp pie tās un nogrūd to zemē, lai izveidotu tiltu pāri sabrukušajām kāpnēm, tad dodies uz rietumu istabu lejā pa kāpnēm.

Parunā ar Arianni, taču neļauj viņai pārāk aizrauties ar vēsturiskiem jautājumiem, atgādini vēlreiz to, kāpēc esat šeit. Tad viņa gribēs noskaidrot, kas bija tas viesulis, kas uzbruka burvim bibliotēkā, palīdzi viņai to izpētīt, iemānot to noteiktā laukā. Tieši tāpat, kā to jau darīji kvesta sākumā, centies to dabūt laukā, nostājoties tā otrā pusē. Kad esi to ievilinājis iekšā, uzmanies, jo tas var arī tikt laukā, tāpēc pārvietojies uz citu pozīciju, lai to noturētu riņka diametrā. Ja tas tiks laukā, laiks pamazām ies atpakaļ. Lai Arianne spētu to pilnībā izpētīt, būs vajadzīga ~ minūte laika.

Kā izrādās šie viesuļi nav spoki, bet gan dvēseļu fragmenti! Agrākie burvji ielika daļu savas dvēseles tajos, un, viņasprāt, tieši šī parādība iznīcināja pirmo torni. Šiem dvēseļu fragmentiem ir uzlikta burvestība, kas tiem neļauj pārvietoties pa teleportācijas sistēmu, taču kāds nesen to ir noņēmis! Arianne apgalvo, ka viņa spēj uzlikt to atpakaļ, viņa vēlas pasargāt šos dvēseles fragmentus. Viņa tev liks doties pie Sedridora, lai aizkavētu viņa ieplānoto burvestību. 

14.png 15.png

Dodies atpakaļ uz Wizard’s Tower. Redzēsi, ka Sedridors jau ir iesācis savu ieplānoto burvestību - Icenyc Purge. Runājot ar viņu, burvis tevi vienkārši ignorēs. Lai viņu iztraucētu, dodies pie ērģelēm. Nospēlē jebkādas notis 5 reizes pēc kārtas. Ariannei izdodas atkal uzlikt burvestību, taču Sedridors domā, ka izglābis situāciju ir viņš.

Kad burvestība ir notikusi, dodies pie Ariannes, kura atrodas pie vecā torņa palieku ieejas, lai saņemtu atalgojumu.


 

 Apsveicu ar kvesta pabeigšanu! smile_mini.gif

Laboja Wanted, labots 5x