1. Mini-spēle "the Great Orb Project" ir palaista 2008. gada 12. augustā. Tā ir vienīgā un Runecrafting balstītā mini-spēle plašajā uz skilliem balstīto mini-spēļu klāstā. Runescape'a burvji ir vadījuši daudzpusīgus pētījumus par Runecrafting lielākajām mistērijām. Rezultāts ir jauna mini-spēle un strīds starp burvjiem: kuru maģisko lodi izmantot - zaļo vai dzelteno? Burve Acantha uzskata, ka zaļajās maģiskajās lodēs slēpjas tīrs maģiskais spēks, bet dzeltenās maģiskās lodes ir tikai blakusprodukti. Burvis Vief'a uzskati ir pretēji. Pievienojies katram burvim, lai noteiktu, kuras krāsas maģiskā lode ir īstā. Lai kuram tu pievienotos, tev būs jānododas apmēram 19 minūšu garajai minispēlei.

 

Atceries: Šajā minispēlē tu neko nevari zaudēt un tev jābūt vismaz 50 Runecrafting līmenim!

 

2.

Altāri: Ar oranžo krāsu atzīmēti altāri, kuros tu jau esi bijis šīs spēles laikā. Altāri ar dzelteno zvaigzi nozīmē, ka tajos uzvarēja dzeltenā komanda, bet ar zaļo - ka zaļā komanda. Ja tas nav atzīmēts ne ar ko, tas nozīmē, ka ir bijis neizšķirts.

Taimeris: Taimeris norāda atlikušo spēles laiku.

Skaitītājs: Tas norāda, cik maģiskās lodes ir savāktas.

Dzeltenās zvaigznes: norāda, cik punktu ir dzeltenajai komandai.

Zaļie apļi: Norāda cik punktu ir zaļajai komandai.

3.  Lai sāktu spēli tev jāpieiet gan pie Acantha's gan pie Vief'a un jāpajautā vai viņiem nevajag tavu palīdzību. Acantha's komandai jāmēģina izdarīt tā, lai altāris absorbētu zaļās maģiskās lodes, bet Vief'a komandai jāmēģina izdarīt tas pats ar dzeltenajām maģiskajām lodēm. Kā lielākajā daļā Real-life spēļu un arī daudzās Runescape'a spēlēs tu vari darboties aizsardzībā un uzbrukumā. Ja esi vienā komandā ar draugiem, jūs jau pirms spēles varat apspriest, kurš kā darbosies spēles laikā. Tevi iemetīs kādā altārī, parādīsies maģiskās lodes. Kad laiks būs beidzies, tev jāpagaida, līdz parādās portālu un tad tajā jāieiet. Tu parādīsies nākošajā altārī un process atkārtosies.

 

Uzbrukums.Esot uzbrukuma dalībniekam, tev jāmēģina izdarīt tā, lai maģiskās lodes ievelk altāra centrā. Ir labi, ja tavā komandā ir vairāk uzbrucēji nevis aizsargi. Tas izklausās viegli, bet viss liksies daudz grūtāk, kad sāksi spēli un pabeigsi pirmos pāris raundus. šajā spēlē viss ir saistīts ar leņķiem, kādos tu mēģini pievilkt maģiskās lodes. Tā, kā ap altāri ir daudzi akmeņi, tev jābūt uzmanīgam, lai maģiskā lode aiz tā neiesprūstu, jo tad to būs sarežģīti dabūt ārā. Visvieglāk dabūt maģiskās lodes centrā ir tad, ja altāris ir starp tevi un to. Šī ir vislabākā stratēģija punktu iegūšanai. Padoms: ja to pašu maģisko lodi, kuru pārvieto tu, sāk pārvietot kāds cits spēlētājs, tā kustēsies ļoti lēni, tādēļ labāk atrodi citu maģisko lodi ko pārvietot.

 

Aizsardzība.Ja esi aizsargs, tev jāmēģina neļaut pretiniekiem ievilkt maģiskās lodes altāra vidū. Tu to vari darīt divējādi: izmantot atgrūšanas zizli [repeling wand] lai grūstu maģiskās lodes prom no altāra, vai būvēt barjeras priekšā altārim. No abiem minētajiem pēdējais ir sarežģītāks, bet evektīvāks.

 

Altāri.Altāri kuros tev būs jāspēlē ir minēti zemāk. Pēdējos divos no tiem tu vari spēlēt tikai tad, ja esi p2p. 1. Gaisa [air] altāris, 2. Prāta [mind] altāris, 3. Ūdens [water] altāris, 4. Zemes [earth] altāris, 5. Uguns [fire] altāris, 6. Kermeņa [body] altāris, 7. Haosa [chaos] altāris, 8. Dabas [nature] altāris. Kad dosies cauri šiem altāriem, tev dos pure essence ja esi p2p un rune essence, ja neesi p2p. Tu tos vari pārvērs par rūnām arī spēles laikā. Altāri, kas augstāk minēti pēc Uguns [fire] altāra dos 2x vairāk Runecrafting pieredzi. Ja esi p2p, tad ieteiktu pagaidīt līdz Dabas [nature] altārim, jo tādējādi tu dabūsi visvairāk Runecrafting pieredzi. Būtu vēlams uz šo minispēli paņemt līdzi Explorer ring(3). Ja tev tas ir līdzi, tad, ja tu taisīsi elementa rūnas [gaisa, ūdens, zemes vai uguns] tu vari dabūt papildus rūnas.

4.Par katru altāri, kurā tava komanda uzvar, tu dabūsi 100 tokenus. Ja tava komanda uzvar visos altāros, tu dabūsi 1000 tokeus, bet ja visos altāros ir neizšķirts, tad katras komandas spēlētāji iegūst 500 tokenus. Šos tokenus tu vari izmantot Runecrafting ģildes veikalā, kuru vada Burvie Elrisa. Par viņas tu vari nopirk Runecrafter robes/staves, rune/pure essences, talismanus vai teleportācijas tabletes.

 

Runecrafter  robes.Runecrafting robes ir ļoti noderīgi, ja tu spēlē šo minispēli, jo tie dod runecrafting bonusu, tas nozīmē, ka tu varēsi pārvietot maģiskās lodes ātrāk. Runecrafting bonusi: Runecrafting robe: +3 Runecrafting skirt: +3 Runecrafting gloves: +2

Bilde  Nosaukums  Cena(tokeni) Uzbrukuma bonusi Aizsardzības bonusi Citi bonusi 
Runecrafter gloves 1000 Magic +2 Visi +2 Tādu nav!
Runecrafter hat 1000 Magic +3 Magic +3, Summoning +4 Tādu nav!
Runecrafter top 1000 Magic +5 Visi +5 Tādu nav! 
Runecrafter bottom 1000 Magic +4 Visi +4 Tādu nav!
Runecrafter staff 10000 Magic +3 Magic +3, Summoning +4  

Runecrafting teleportācijas tabletes.Ar tām tu vari teleportēties uz vietu tieši blakus altārim, uz kuru teleportējies. Ar tām tu vari teleportēties tikai tad, ja tev ir nepieciešamais Runecrafting līmenis, lai izveidotu rūnu, pieēram, lai aizteleportētos uz Fire altāri tev ir nepieciešams 14 Runecrafting līmenis.

Bilde  Nosaukums  Nepieciešamais RC līmenis  Cena(tokeni) 
Air tablet 1 30
Mind tablet 2 32
Water tablet 5 34
Earth tablet 9 36
Fire tablet 14 37
Body tablet 20 38
Cosmic tablet 27 39
Chaos tablet 35 40
Astral tablet 40 41
Nature tablet 44 42
Law tablet 54 43
Death tablet 65 44
Blood tablet 77 45
Guild tablet Nav ierobežojuma. 15

Citi apbalvojumi.

Bilde  Nosaukums  Cena(tokeni) 
Air talisman 50
Mind talisman 50
Water talisman 50
Earth talisman 50
Fire talisman 0
Body talisman 50
Cosmic talisman 125
Chaos talisman 125
Nature talisman 125
Law talisman 125
Rune/pure essence* 1

Ja esi f2p, tad varēsi nopirkt tikai rune essenace, bet ja p2p, tad tikai pure essence.


Laboja , labots 3x