Grūtums: vidējs.
Ilgums: vidēji garš.
Vajadzīgās prasmes: 45 veiklības[agility] līmenis, 47 lokšaušanas[range] līmenis, 56 slepkavošanas[slayer] līmenis, 56 zagšanas[thieving] līmenis, 60 spēka[strength] līmenis.
Vajadzīgās mantas: sekstants[sextant], rokaspulkstenis[watch], shēma[chart], Mithrill grapple[nezināju kā tulkot], maza kristāla sēkla[small crystal seed] vai kristāla zāģis[crystal saw] un arbalets[crossbow]. Jābūt izietiem The Eyes of Glouphrie un waterfall quest kvestiem.
Rekomendācijas: vismaz 80 cīņas[combat] līmenis, labas bruņas, ēdiens[lobsters vai labāki] un lūgšanu dziras[prayer potions].
Sākšanas vieta: runā ar karali Bolrenu[King Bolren] koka rūķu ciematā[Tree Gnome Village].
Apbalvojums: Viens kvestu punkts, 5, 000 maģijas[magic] exp., 20, 000 slepkavošanas[slayer] exp., 30, 000 spēka[strength] exp., 5, 000 zagšanas[thieving] exp., jauns slepkavošanas[slayer] meistars.

1. Lai iesāktu misiju, dodies uz Koku Rūķu Ciematu[Tree Gnome Village] un parunā ar karali Bolrenu[King Bolren] centrā. Viņš tev teiks, ka tev jāatrod anti-ilūzijas ierīci, kura atrodas kaut kur ciematā. Dodies ārā no ciema un nokāp pa kāpnēm[tās ir atzīmētas mini-kartē ar sarkanu izsaukuma zīmi]. Dodies rietumu virzienā[west] līdz satiec rūķi Gloriju[Glorie]. Parunā ar viņu. Tagad tev jādabū atslēga lai tiktu Glorija noliktavā. Dodies atpakaļ uz austrumiem[east], tad ej uz ziemeļiem[north] līdz ieraugi vēlvienu istabu. Pārmeklē kastes un tad vēlreiz parunā ar Gloriju. Tagad tu vari tikt viņa noliktavā. Tad dodies atpakaļ uz otro Big monolithistabu, izlien cauri tunelim ziemeļu pusē. Pastum pirmo lielo monolītu, tad apej tam apkārt. Pastum nākošo monolītu[to, kuru vari pastumt ziemeļu virzienā], tad monolītu, kas ir uz austrumiem. Apej apkārt lādei un pastum mazo monolītu dienvidu[south] virzienā. Tad pastum lielo monolītu uz rietumiem un mēģini atvērt lādi. Tu sapratīsi, ka nevari to izdarīt. Pārmeklē lādes uz ziemeļiem lai atrastu kristāla figūras, Yewnoka pierakstus un lādes atslāgu. Izzanto lādes atslēgu uz sarkankoka lādes.

2. Šajā daļā nepieciešamās lietas - labas bruņas, ēdiens, pulkstenis, sekstants, shēma, kristāla zāģis/sēkla, mithril grapple un lūgšanu dziras. Tu dabūji seifa atslēgu, tagad pastum dienvidos esošo monolītu uz rietumiem un es rietumu virzienā līdz vārtiem. Izmanto atslēgu uz vārtiem lai tiktu iekšā. Te nāk grūtākā daļa - tev jāatrisina puzle. Ja tev vajag vairāk figūras, dodies atpakaļ uz iepriekšējo istabu un pārmeklē kastes. Tagad dari to, ko darīji The Eyes of Glouphrie kvesta laikā. Figūras vērtība ir tās stūru skaits, bet krāsas vērtību nosaki pēc šīs tabulas.



Tas nozīmē, piemēram, ka oranža trijstūra vērtība būs 6 jeb 3[trijstūra vērtība]*2[krāsas vērtība].



Kad esi pabeidzis puzli, paņem labas bruņas, ēdienu, pulksteni, sekstantu, shēmu, kristāla zāģi/sēklu, mithril grapple un lūgšanu dziras. Kad tu to visu sadabū, dodies pie karaļa Bolrena. Nogalini ļauno radījumu un turpini runāt ar karali.



Tagad parunā ar Aluftu Giannu Junioru koku rūķu cietokšņa otrajā stāvā uz rietumiem. Viņš tev iedos vairākas koordinātes. Tās ir vietas, kurās tev vajadzēs pulksteni, sekstantu un shēmu. Lai tur tiktu, dodies uz rietumiem no piļu kariem[castle wars], izmanto savu mithril graple uz koku, lai tiktu pāri upītei.


Parunā ar Longramblu.


3. Vajadzīgās mantas - kristāla zāģis vai maza kristāla sēkla. Kad esi parunājis ar Longamblu, dodies uz ziemeļiem un parunā ar gara koku, kas izskatās miris. Tad tu runāsi ar Hāzelmēru un sāksies filmiņa. Tagad tev vajadzēs atrast elfu maģiju lai izārstētu gara koku. Tad dodies atpakaļ uz Koku Rūķu Ciematu uz monolītu alu un izmanto savu kristāla zāģi vai mazo kristāla sēklu uz dziedošo bļodu un tu iegūsi kristāla zvanus.



Tagad dodies atpakaļ uz gara koku. Izmanto kristāla zvanus uz koku, lai to izārstētu. sāksies filmiņa. Tad dodies rietumiem un dienvidiem un nokāp pazemes notekās. Tu nevari teleportēties prom no alas! Paej garām bruņurupucim un tad uzkāp pa kāpnēm. Būtu labi, ja tu izmantotu protect from range un protect from meele lūgšanas. Bez tām tu saņemsi stiprus sitienus. Ieej telpā at terrorputniem un ej pa telpu uz priekšu. Ej apkārt "u" izliekumam un nokāp pa kāpnēm. Ej uz austrumiem un kāp augšā pa nākošajām kāpnēm. Apej apkārt lielajam caurumam un ieej pa durvīm lai cīnītos ar terrorputniem. Izmanto zvanus uz tiem, lai varētu tiem iesist.
Kad esi piebeidzis visus terrorputnus, palūri pa durvju lūku un tu redzēsi īsfilmu. Hāzelmērs atnāks un izglābs tevi no gāzes. Apsveicu, esi izgājis The Path of Goulphrie kvestu!

Bildes ņemtas no zybez.com

Laboja , labots 2x