Šī būs guide, kā efektīvi uztrenēt crafting līmeni.

1-10 lvl

No sākuma nepieciešamas apmēram 100 cowhide's. Tās var nopirkt Grand Exchange vai arī savākt pats. Vākšanai piemērotākā vieta ir blakus gnomecopters, uz ziemeļiem no Lumbridge, jo tur bank deposit box ir 10 soļu attālumā no govīm. Karte te:

attēls

Ja gnomecopter'u vieta kāda iemesla dēļ nepatīk, var iet pie govīm, kas ir uz ziemeļiem no Al-Kharidas vārtiem. Ja nav izpildīts quests Prince Ali rescue, nepieciešami 10gp par katru vārtu šķērsošanu. Karte te:

attēls

Kad 100 cowhide's ir iegūtas, dodies uz Al-Kharid crafting viekalu un nopērc 1 needle un kādus 20 threads. Atceries, ka 1 thread izlietojas pēc 5 uztaisītām mantām! Pēc tam paņem somā tik daudz coins, cik cowhies savāci, un 27 cowhide. Dodies uz šo māju

attēls

un spied labo taustiņu un tan uz Ellis. Notanno visas cowhide's par soft leather. Turpini tā līdz visas savāktās cowhide's ir notannotas par soft leather. Tad taisi labāko, ko vari līdz sasniedz 10lvl.

10-57 lvl

Metode #1: Ja esi members, tad vislabākā metode ir vākt/nopirkt flax un pārtaisīt par bowstring. Pārtaisīt flax par bowstrings vislabāk ir 2 vietās: pirmā ir uz Neitiznot salas,

attēls

otrā ir Lumbridge pils otrajā stāvā (karti nelikšu, jo, man šķiet, ka visi zin kur ir Lumbridge.). Netiznot salas vieta ir nedaudz ātrāka, bet, lai tur tiktu, jābūt iesāktam Fremnerik isles questam (līdz vietai, kur vari tikt uz Neitiznot salas). Ja šis quests nav iziets/iesākts tad labāk ir Lumbridge, jo tur ir tikai nedaudz lēnā kā uz Neitiznot salas, bet ātrāk nekā Seer's village. Taisot bowstrings var nopelnīt arī naudu.

Metode #2: Šī metode ir ātrāka, un arī labākā, ja neesi members, bet šādi tiek zaudēta nauda. Nopērc vai savāc 369 soft leather (tas būs līdz lvl 28) un 5498 hard leather, kā arī 1174 threads. No 10-11 taisi cowl, 11-14 taisi vambraces, 14-18 leather body, 18-28 leather chaps, 28-57 hardleather body.

57-63lvl

Metode #1: No 57 līmeņa jāsāk taisīt green d'hide lietas. Ja tu vari nopelnīt vairāk par 300k gp stundā, pērc Grand Exchange green d-leather un taisi 57-60 lvl green d'hide vambraces, 60-63 lvl green d'hide chaps. Ja nevari nopelnīt vismaz 300k gp stundā, tad pērc Grand Excahnge green dragonhide un tanno viņas par green d-leather. Katras dragonhide tannošana maksā 30gp.

Metode #2: Var turpināt taisīt bowstrings. Šajos līmeņos tas kļūst par lēnu xp, tādēļ nav ieteicams šādi trenēt crafting pēc 70 līmeņa.

63-71/99 lvl

Metode #1: No 63 līmeņa ieteicams taisīt green d'hide bodies. Kā jau teicu, ja vari nopelnīt vismaz 300k xp stundā, labāk ir pirkt d-leather. Ja nevari nopelnīt vismaz 300k gp stundā, tad pērc Grand Excahnge green dragonhide un tanno viņas par green d-leather.

Metode#2: Var turpināt taisīt bowstrings. Šajos līmeņos tas kļūst par lēnu xp, tādēļ nav ieteicams šādi trenēt crafting pēc 70 līmeņa.

71-99lvl

Var taisīt blue d'hide bodies, bet tas ir daudz grūtāk nekā green d'hide bodies, jo blue d-leather ir ļoti grūti nopirkt. Protams, ka var pirkt blue dragonhide un tannot tās pats, bet, kā jau teicu, ja vari nopelnīt vismaz 300k gp stundā, tas nav tik efektīvi.

99 lvl

Kad esi sasniedzis 99 līmeni, dodies uz cafting guild, kas ir uz dienvidiem no Faladoras.

attēks

Atceries, ka jāpaņem 99k. Lai tiktu guild'ā, nepieciešams arī brown apron. To tu vari nopirkt Grand Exchange. Iekšā mājā parunā ar Master Crafter, un, apsveicu, crafting skillcape ir tavs. Šis apmetnis dod visam +9 bonusu. Ja apmetnis ir otrais+ skillcape,  tad tas dod vēl arī +4 prayer bonus.

Laboja , labots 1x