Desert Treasure

Saturs

Shadow diamondShadow diamond iegūšana

Ice diamondIce diamond iegūšana

Blood diamondBlood diamond iegūšana

Smoke diamondSmoke diamond iegūšana

PiramīdaPiramīda

Sarežģītība: Ļoti grūts

Ilgums:
Ilgs

Prasības:

10 Slayer
50 Firemaking
50 Magic (ieteicams 60 Magic un vismaz viena atslēgta God spell)
53 Thieving
The Dig Site
Priest in Peril
Temple of Ikov
The Tourist Trap
Troll Stronghold
Waterfall Quest

Augsts Agility līmenis nāks par labu

Stingri ieteicams vismaz 43 Prayer

52 Summoning ļoti noderētu, jo tu varētu izmantot Spirit Terrorbird un Tireless run scrolls

Jābūt spējīgam uzveikt vairākus ļoti spēcīgus pretiniekus, kas augstāki par lvl 150

Ieteicams iziet arī Ghosts Ahoy, lai varētu izmantot Ectophial kā ātru transportēšanās līdzekli uz Canifis

Ieteicams iziet Eadgar's Ruse, lai varētu ātrāk teleportēties uz Trollheim, kā arī 61 Magic, lai varētu izmantot šo teleportāciju

Ieteicams iziet Family Crest, lai varētu vilkt Chaos gauntlets

In Search of the Myreque nedaudz atvieglos kvesta gaitu


Nepieciešamie priekšmeti: Vairākas Shanty passes (vai arī Camulet, ja esi izpildījis Enakhra's Lament), 650 gp, 12 Magic logs, 6 Steel bars, 6 Molten glass, 1 Blood rune, 1 Ashes, 1 Bones, Charcoal, Chocolate cake, Spiked boots, Climbing boots/Rock climbing boots (ja nav iziets Eadgar's Ruse, vai arī ja ir, bet nav 61 Magic, lai izmantotu Teleport to Trollheim), Garlic, Spice (parastās, nevis Gnome Spice), ~100 Locpicks (var nopirkt Rogue's Den, kas atrodas Burthorpe), Silver bar, Pestle and mortar, Facemask/Masked earmuffs/Slayer helm, Tinderbox, Ice gloves, pāris Waterskins un Knife/Enchanted water tiara, ~10 Energy potions/Spirit Terrorbird un Tireless run scrolls
Visā kvesta gaitā būs nepieciešams ēdiens un Prayer potions! Vajadzētu pietikt ar ~100 Sharks un ~10 Prayer potiem


Apbalvojums: 3 Quest points, 20'000 Magic exp, pieeja Ancient Magicks, iespēja lietot Ancient Staff, iespēja iegādāties Gravestone ar Zaros simboliku

Kvests:

(Vajadzēs 2 Shantay passes, 650 gp, Waterskins & Knife, tele runes uz Varrock/Digsite pedant, 1 Blood rune, Ashes, Charcoal, sekojošos itemus ņem noted formā: 12 Magic logs, Bones, 6 Steel bars, 6 Molten glass. Nekādā gadījumā neņem nekādus priekšmetus, kas attēlo/ir piederīgi Saraomin vai Zamorak!)

Desert Treasure karte

1. Lai sāktu kvestu, runā ar Archelogist, kurš atrodas Bedabin Camp. Viņš pastāstīs par dīvainu, aprakstītu akmens plāksni, ko ir atradis tuksnesī. Viņš lūgs, lai tu nogādā rakstu kopiju Terijam Balando Varrokas Dig Site Exam centrā.
Archelogist

2. Kad esi nonācis Dig Site, runā ar Archaeolgical expert, kurš uzrādīsies tas pats Terijs. Iedosi viņam arheologa dotos Etchings, lai viņš tos iztulkotu. Pēc mirkļa parunā ar viņu vēlreiz, viņš būs pabeidzis tulkošanu un atdos tev tulkojumu.
Sexpert

3. Pārliecinies, ka tev ir 650 gp, Blood rune, Charcoal, parastie Bones (noted), Ashes, 12 Magic logs (noted), 6 Molten glass (noted) un 6 Steel bars (noted). Noted forma ir nepieciešama, lai ar šiem priekšmetiem netīšām neizdarītu ko citu.

Flying carpet...
Atgriezies pie Archaeologist un nodod viņam tulkojumu, viņš piedāvās tev izlasīt. Izlasi, ja vēlies, jā nē - nelasi. Runā ar viņu, un vinš piedāvās tev saņemt 30% no atrastajiem dārgumiem. Pieprasi 50%, viņš piekritīs. Tagad tu tiksi aizsūtīts pārmeklēt Bandit Village, varbūt tur kāds ir kaut ko dzirdējis par bagātībām.

Asgarnia Smith

4. Dodies uz Bandit Village, ieej bārā un nopērc no bārmeņa (Bartender) Bandit's Brew par 650 gp.
Bartender
Kad tas padarīts, pajautā viņam par "4 Diamonds". Viņš teiks, lai parunā ar kādu no ciema vecākajiem.
Četri dimanti


Eblis


5. Ieej namā, kas atrodas pretim bāram. Tajā ieraudzīsi Eblis, jautā viņam par "Four Diamonds of Azzanadra", viņš tev izklāstīs savas tautas vēsturi, to, ka dimantus sen atpakaļ nozaguši četri Zamoraka karotāji, kuri ir uzņēmuši sevī dimantu pārstāvētās spējas, un piedāvās izveidot spoguļus, kas uzrādītu dimantu atrašanās vietu, bet tev vajadzēs sagādāt viņam burvestībai nepieciešamos materiālus - Blood rune, Ashes, Bones, 12 Magic logs, 6 Molten glass, 6 Steel bars un Charcoal. Iedod viņam šos priekšmetus, lietojot (Use) tos uz viņa.

Kad būsi visu iedevis, viņš liks, lai satiecies ar viņu uz austrumiem no ciema, dziļāk tuksnesī.

6. Dodies uz kartē norādīto pauguru, un tu viņu ieraudzīsi blakus sešiem milzīgiem un apburtiem spoguļiem.
Eblis & Mirrors

Runā ar Eblis. Viņš pavēstīs, ka šie spoguļi norāda aptuvenu dimantu atrašanās vietu.

Viens spogulis rādīs skatu uz Canifis centru
Canifis mirror

Cits rādīs ledainus vārtus
Icey Gates

Vēl kāds pāvērsīs tavu skatu uz piknika vietu uz ziemeļiem no Fishing Guild
Pikniks...

Cits rādīs pašu Bandit Village
Ciems

Vēl cits atklās skatam monumentālu piramīdu
Pyramid

Līdz visbeidzot būs redzama Smokey well, kas atrodas arī turpat Kharidian tuksnesī
Smokey Well

Tagad tev būs jāiegūst četri dimanti - Blood diamond, Smoke diamond, Ice diamond un Shadow diamond, tu vari tos iegūt kādā secībā vien vēlies. Pirms sāc iegūt kādu no dimantiem, izlasi atbilstošo iedaļu, lai zinātu to praktiski no galvas!

*Piezīme* - The Stranger: Ja tu kvesta laikā nēsā apkārt dimantu, lvl 95 Stranger var uzrasties un tev uzbrukt. Viņš nēsā līdzi Dragon dagger (p) un uzbrūkot bieži speco. Tas nenotiek ar katru, bet vienalga derētu šo pārdomāt, varbūt noder nēsāt līdzi Antipoison, kad pie tevis ir dimants.

The Stranger

Kad es gāju šo kvestu diviem accountiem, es vienmēr sastapu Stranger. Viņš gan man neuzbruka un izskatījās, it kā sekotu citiem cilvēkiem, taču nekad neesmu viņu redzējis, kad neeju šo kvestu.


 

Shadow diamond

(Vajadzīgie priekšmeti: 1-100 Lockpicks, ~5 Antipoison potions, ēdiens (Lobsters vai labāks), vairākas Shantay passes, Waterskins un Knife/Enchanted water tiara, kaujai nepieciešamās lietas skatīt zemāk)
Rasolo ir tur...
1. Runā ar tirgoni Rasolo, kurš atrodas blakus mājai uz ziemeļrietumiem no Fishing Guild, uz dienvidiem no Waterfall. Man vislabāk patīk tur nonākt, ar Games necklace teleportējoties uz Barbarian Outpost, tad dodoties ar Raft uz Waterfall, bez virves peldēt upē un ļaut, lai straume tevi nones lejā, netālu no vajadzīgās vietas.
Rasolo
Runā ar Rasolo, viņš tev pavēstīs par Shadow diamond un to, ka tā sarga midzeni tu varēsi atrast tikai ar viņa īpašā gredzena palīdzību, jo tikai šis gredzens ļauj saskatīt neredzamo.
Rasolo
Gredzenu viņš ir ar mieru tev atdot tikai tad, ja atgriezīsi viņam reiz nozagto krustu. Krustu vari atrast lādē, kas atrodas Bandit Village dienvidu teltī. Lai lādi atvērtu, tev nāksies sekmīgi atmūķēt trīs slēdzenes pēc kārtas. Ja kaut vienu tev neizdosies atvērt, tu tiksi saindēts un pazaudēsi Locpick.
2. Pirms dodies uz Bandit Village, paņem līdzi aptuveni divus Lobsters, 1-2 Antipoison potions (vēlams (4)) un kādu veidu, kā ātri nobankoties, kad vajadzēs paņemt jaunas Locpicks. Dodies uz Bandot Village, ieej teltī, kas atzīmēta kartē, un ieraudzīsi lādi. Use Lockpicks uz tās, lai sāktu atmūķēšanas procesu. Vari iedzert kvesta sākumā iegūto Bandit's brew, lai paaugstinātu savu Thieving par vienu līmeni. Lockpicks un Antipoisons vari arī iegūt, Pickpocket`ojot tuvumā esošos Bandits.
Gilded cross
3. Kad esi beidzot atvēris lādi un dabūjis augstāk parādīto krustu, steidzies atpakaļ pie Rasolo un saņem no viņa apmaiņā pret krustu Ring of Visibility, kas ļauj redzēt citādi nesaskatāmus personāžus un lietas. Ja tev kādreiz gadās šo gredzenu pazaudēt, parunā ar Rasolo, lai dabūtu jaunu.
4. Uzvelc gredzenu un tuvumā esošajā žogotajā piknika vietā ieraudzīsi kāpnes, kas ved pazemē.
Ladder
Pa tām tu varēsi nokļūt labirintā, kas noved pie Shadow dimanta glabātāja Damis. Viņam ir divas formas - lvl 103 un lvl 174, kas abas uzbrūk ar Melee, taču otrajā veidolā viņš ar katru savu uzbrukumu, pat ja iesit tikai 0, noņem tev 4-6 Prayer punktus.
Cīnoties ņem līdzi Sharks va Prayer potions (4), taču vienalga ir izredzes, ka tev beigsies Prayer.
Tev ir vairākas iespējas, kā viņu uzveikt:
1. variants - Melee un bruņām
Ekipējums:
  • Full Rune
  • Dragon dagger (ieteicams P++, bet vari izmantot arī nesaindētu vai vājāk saindētu Dagger)
  • Ja nejūties pārliecināts par sevi, vari paņemt līdzi Super attack un Super strenght potion/Combat potion
  • Ardougne teleportācijas runes (2 Law runes un 2 Water runes) vai Teletab
  • Prayer potions
  • Ring of Visibility
  • Ring of Life (ieteicams)
2. variants - Melee ar Prayer
Ekipējums:
  • Full Initiate/Proseltye
  • Abyssal whip/Dragon scimitar
  • Dragon dagger (ieteicams p++), lai varētu izmantot Special attack
  • Super attack un Super strenght potion/Combat potion paātrinās cīņu
  • Zamoraka (vislabāk) vai kāda cita dieva Prayer book. Derēs arī Damaged book
  • Aptuveni 15 Prayer potions (4)
  • Aptuveni 5 Sharks
  • Teleportācijas runes/Teletab - drošībai
3. variants - Ranged/Mage ar Prayer
Te jāizšķirās - tu vari lietot Bind/Snare/Entangle burvestības, lai liegtu viņam kustēties, tādejādi neļaujot viņam tev uzbrukt un noņemt Prayer, taču tev vienalga būs jālieto Protect from Melee, lai aizsargātu sevi no apkārtesošajiem lvl 80 Giant skeletons. Ja tu uzbrūc ar Magic, izmanto God spells (vislabāk darbojas Claws of Guthix), ar tām, manuprāt, tā ņemšanās ar Bind/Snare/Entangle ir lieka, bet, ja nav God spell, izmanto Earth spells.
Ekipējums:
  • Bind/Snare/Entangle un kaujas burvestību runes VAI Ranged ekipējums
  • Bruņas, kas maksimāli palielina tavu Magic/Ranged Attack bonusu, attiecīgi no tā, kādu uzbrukuma veidu tu izvēlies
  • Mazliet ēdiena karam gadījumam, pārējais Inventory piepildīts ar Prayer ptions (4)
  • Teleportācijas runes/Teletab
  • Ieteicams paņemt Dragon dagger p++, tas atvieglos kauju
4. variants - Ranged/Mage ar safe spot
Šis ir ļoti labs veids, kas neprasīs daudz Prayer potions un aiztaupīs uztraukumu. Viss, kas tev ir jādara - jāiemāna Damis spirālveida tunelī, kas atrodas cīņas vietas ziemeļos. Tur uz zemes ir tāds kā akmeņu veidojums (stalagmīts tas laikam ir), un tev ir jāizdara tā, lai Damis būtu vienā pusē, bet tu - otrā. Tad tikai bliez viņu nost!
Ekipējums:
  • Ranged/Magic ierocis, bruņas un pārējās nepieciešamās lietas
  • Dragon dagger noderēs arī te, jo varēsi uzreiz Damis "nospecot", kad viņš parādīsies
  • Ātrs teleportēšanās veids
  • Nedaudz ēdiena un viens Prayer potion katram gadījumam
Damis otrā forma
Kad esi sagatvojies kaujai, nokāp lejā pa kāpnēm un seko kartei uz Damis midzeni. Kad Damis nomirst, pacel Shadow diamond un tiec laukā no pazemes.
*Piezīme* Ja tu nomirsti pēc tam, kad esi uzveicis Damis pirmo formu, kad atgriezīsies, tev būs jānogalina tikai otrā, pirmā vairs nē. Ja tu un Damis nomirstat reizē, tad Shadow diamond tevi gaidīs pazemē uz grīdas, kad iesi tam pakaļ.
Damis' Lair karte

Ice diamond

(Vajadzīgie priekšmeti: Chocolate cake, Spiked boots (iegūst, aiznest Climbing boots un Iron bar Burthorpe kalējam), Climbing boots, ja nav iziets Eadgar's Ruse vai nevari teleportēties uz Trollheim, ieteicams 3-5 Super restore potions vai Stat restore potions un tik 2-3 Prayer potions, Chaos gauntlets (ja ir iziets Family Crest kvests), Fire bolt burvestība (ja tev ir Chaos gauntlets, izmanto tos, lai padarītu to stiprāku), jo visi tavi līmeņi šajā daļā tiks regulāri nosūkti un ātrs teleportēšanās veids, kas neprasa nekādu Magic līmeni un Games necklace, ja vēlēsies atjaunot ēdienu un Prayer)

*Piezīme* Šinī kvesta daļā tev nāksies izdzīvot ekstremālos apstākļos, kur tavus status nemitīgi nosūks un tu ik pa brīdim zaudēsi HP. Obligāti izlasi visu šīs daļas pamācību, pirms sāc kaut ko darīt.

Šajā daļā tev būs jāuzveic 154. līmeņa pretinieks. Viņu sauc Kamil un lieto Magic (Ice Barrage) un Melee. Ieteicams izmantot Protect from Melee, lietot Fire spells uz viņu un valkāt apģērbu, kas dod Magic defence bonusu, taču nenoņem Magic attack bonusu. Saprātīga izvēle ir augstākās tev pieejamās Dragonhide chaps un Mystic/Sacred clay robe top. Shield vietā vislabāk ņemt Book of Balance vai kāda cita dieva Prayer book.

Ieteicams izmantot Fire bolt ar Chaos gauntlets, jo šīs burvestības izsaukšanai nepieciešams mazāks Magic līmenis, nekā, piemēram, Fire blast, taču, valkājot Chaos gauntlets, tu sitīsi tieši tā pat kā ar Fire blast.

Manis ieteiktais apbruņojums:

Kamiling outfit

 

1. Sagādā visu nepieciešamo, uzvelc jau bruņas un teleportējies uz Trollheim, ja tev ir iziets Eadgar's Ruse kvests, ja nav - uzvelc Climbing boots un ar kājām dodies pie Troll child pa norādīto ceļu. Kad nonāc pie Thrower trolls, uzliec Protect from Ranged un paskrien tiem garām. Seko kartei, līdz nonāc pie Icy Gate un maza troļļuka tiem blakus. Viņš raudās, iedod viņam savu Chocolate cake, lai nomierinātos. Viņš pastāstīs, ka viņa mammu un tēti "sasaldēja kāds slikts cilvēks".

Ice diamond karte 

*Piezīme* Pirms ej cauri Icy Gate, tev jāzina, ka visu laiku, kamēr atrodies aiz tiem, sals tevi novājinās - nosūks prasmju līmeņus un ik pa laikam noņems 10 LP. Tev arī mirklī izbeigsies Run energy, tu nespēsi skriet uz izmantot Special attacks. Lai varētu izmantot sevis izvēlēto burvestību, tev būs ik pa laikam jāidzer Super restore/Stat restore potions. Tu vari izvēlēties- ņemt Super restores, kas atjaunos arī Prayer, bet maksā dārgi, vai ņemt Stat restores un vēl Prayer pots. Tas maksās lētāk, taču aizņems vairāk vietas un prasīs ilgāku laiku, kamēr iedzersi abus potus.

2. Izlien cauri vārtu spraugai, tu būsi laukumā ar daudziem Ice trolls. Tev jāiziet cauri alai, lai tiktu uz priekšu, bet tavu ceļu traucē aizbrukusī alas ieeja. Nogalini piecus Ice trolls, izmantojot savu Fire burvestību un Protect from Melee, tad eja atvērsies. Uzbrūc 124. līmeņa troļļiem, jo tos ir vieglāk nogalināt.

Kad tas paveikts, ir ieteicams aizteleportēties, lai atjaunotu krājumus un Prayer. Ja vari iekļūt Warriors' Guild, būtu labi izmantot Games necklace, lai uz turieni tiktu.

3. Kad jūties gana spēcīgs turpināt, seko ceļam, garām Wolves (uzliec Protect from Melee, jo viņi bieži spēj iesist pa 15), pārliecinies, ka tavi stati ir lietošanas kārtībā, ka nav beidzies Prayer un izej attīrītā sniega klajumā.

Tavu klātbūtni sajutis, tev uzbruks lvl 154 Kamil - Ice diamond sargātājs. Viņš ir krietns izaicinājums, jo uzbrūk, lietojot Magic (Ice Barrage) un Melee. Viņš spēj teleportēties tev blakus un ar saviem Magic uzbrukumiem tevi sasaldēt, neļaujot kustēties un uzbrukt.

Kad Kamils tevi sasaldē, ēd un dzer potions, jo tāpat neko jēdzīgāku tu nevari darīt.

 

Kamil

 

4. Kad būsi Kamilu nonāvējis, viņš nometīs Super restore potion (4) un divas Chocolate cakes. Paņem šīs lietas, lai papildinātu savus krājumus. Ja tev nav atlicis daudz dzīvības un ēdiena, teleportējies prom, jo tu vēl saņemsi daudz damage, pildot atlikušo daļu. Es tā lēšu, ka vaētu būt ~250 LP damage, ko tev nāksies uzņemt vēl pēc kaujas.

Turpinājumā ieteicams uzlikt savus RuneScape ekrāna gaišuma uzstādījumus uz tumšiem, citādi būs grūti saskatīt veicamo ceļu.

Seko kartei, kamēr nonāc pie Ice ledge. Šajā vietā uzvelc Spiked boots un kāp virsū.

Ice ledge

 

Iešana veiksies lēni un prasīs daudz pūļu, jo ledainais vējš tev ik pa laikam noņems 1 HP un daudz reižu tu pakritīsi uz ledus, kas tev atņems 20 LP.

Paslīdēju...

Koncentrējies un kāp augšup kalnā, līdz nonāc pašā virsotnē pie vēl vieniem vārtiem...

Ice Gate

Dodies tiem cauri un nonāksi uz šaura ledus tiltiņa, kas ved pāri aizai.

Soļojam...

 

Ej uz priekšu, kamēr ieraugi divus ledus bluķus ar troļļiem iesaldētiem tajos. Sasit šos klučus, katram no tiem ir 100 LP.

Troļļa vecākiKad būsi to izdarījis, abi atbrīvotie troļļi tevi aizvedīs pie sava bērna, pateiksies tev un tevi apbalvos.

                               Apsveicu! Iespējams, ka grūtākā kvesta daļa ir garām!


Blood diamond

(Nepieciešamie priekšmeti: Garlic, Silver bar, Spice (var nopirkt Ardougne tirgus laukumā), Pestle and mortar, ēdiens un pāris Prayer potions, ieteicams Ectophial, lai īsā laikā nokļūtu Canifis, kā arī Silver sickle (b) un aptuveni 10 Druid pouches)

 

1. Dodies uz Canifis bāru un runā ar vampīru Malak. Viņš tev piedāvās pateikt, kā iegūt Blood diamond, ja tu apsolies nogalināt tā sargātāju, Malak sāncensi, Dessous. Runājot ar Malak noskaidro, kā tieši tu vari nobeigt Dessous.

Malak

2. Pēc tam dodies pie Ruantun Draynoras kanalizācijā, viņš tev izgatavos sudraba podu, kāds tiek izmantos vampīru rituālos.

Ruantun

3. Šo podu jānosvēta galvenajam priesterim, kurš atrodams uz Entranas salas, tādēļ noliec visu bankā, atskaitot Silver pot un varbūt kādas telerunes/Ectophial, jo tev vajadzēs pēc tam atgriezties Canifis.

High priest

4. Kad pods ir nosvētīts un tu pats atrodies Canifis ciemā, dodies pie Malak, viņš tev atņems 50 LP, lai iegūtu svaigas cilvēka asinis. Tagad samal Garlic ar Pestle and mortar, un kopā ar Spice pievieno podam ar asinīm.

5. Šis svētītais pods ar ķiplokiem darbosies kā inde uz Dessous, novājinot viņu tā, lai tu varētu Blood diamond glabātāju nokaut. Ja esi izpildījis In Search of the Myeque, izmanto kvesta laikā nopelnīto shortcutu un seko kartei, ja nē - vienkārši seko kartei. Būtu ieteicams paņemt Silver sickle (b) un ~10 Druid pouches, bet ja tu vari atļauties zaudēt ~3 ēdiena gabalus vienā virzienā, vari tos neņemt.

Kā tikt pie Dessous...

 

Kad esi nonācis kapsētā, use savu Pot uz Vampire tomb pašā centra, un parādīsies Dessous. Viņš uzbrūk ar Melee un Magic. Ja tu mēģināsi aizskriet aiz žoga un izmantot Ranged vai Mage, viņš atteleportēsies tev blakus un uzbruks. Ja liksi viņam teleportēties vairāk kā trīs reizes, viņam apniks cīnīties un viņš atgriezīsies savā kapā.

Kad es gāju šo kvestu pirmo reizi, pats lasīju, ka vislabāk Dessous ir galināt ar Melee (pat vēl tagad RuneHQ ir atstājuši šo informāciju, nezinu, kas tur notiek...), bet es ar šo metodi gandrīz nomiru. Vislabākā metode ir sist viņu ar Magic - God spells būtu ieteicamas, turot Protect from Melee ieslēgtu, tagad tā saka arī runescape.wikia.com. Ja tā dari, tad velc D'hide chaps kopā ar Mystic robe top, viss tāpat, kā gāji sist Kamil, vienīgi šoreiz nevajag Chaos gauntlets, labāk velc stiprākos pieejamos cimdus no Recipe for Disaster kvesta.

Vēl tiek piedāvātas pāris stratēģijas ar Melee, bet es nezuskatu par vajadzīgu tās pievienot, jo tās ir ļoti riskantas un sarežģītas. Vēl tikai pieminēšu Ranged stratēģiju, varbūt kādai Ranged purei gadās iet pēc šīs pamācības...

Ja ej ar Ranged, pņem 4-5 Prayer potions, kādu ātru teleportācijas veidu (Ectophial) un pārējo brīvo vietu piepildi ar Sharks. Kaujā izmanto Rune crossbow, Unholy book un Emerald bolts (e) vai labākas. Turi Protect from Magic ieslēgtu, turpini rangot un ēst. Dessous tev noņems visai daudz dzīvības, taču tev vajadzētu viegli tikt ar viņu galā. Ja kas noiet greizi, teleportējies projām.

Dessous

Kad esi viņu uzvarējis, agriezies Canifis un Malak pēc mazām domstarpībām tev atdos Blood diamond.


 

Smoke diamond

(Būs vajadzīgs: Facemask/masked earmuffs/Slayer helm, Tinderbox, Ice Gloves (skatīt Heroes' Quest pamācību, lai uzzinātu, kā dabūt), ~3 Energy potions/Strange fruits/Spirit terrorbird un ~5 Tireless run scrolls)

1. Uz austrumiem no Eblis spoguļiem, netālu no Pollnivneach atrodas Smokey well, kas ir plašāk pazīstama kā vieta, kur ļaudis iet sist Dust devils, cerībā, ka izkritīs Dragon chainbody. Tajā var izdzīvot tikai tad, ja esi uzvilcis Facemask, citādi tu tur ik pēc dažām sekundēm saņem 200 LP lielus sitienus.

2. Es iesaku piedrāzt visu stratēģiju un iet sist Fareed (Smoke diamond glabātājs) tāpat kā visus pārējos - Mystic robe top, D'hide chaps, tikai paņem vēl līdzi Ice gloves, vienu Prayer potion katram gadījumam un Water spells (citas uz viņu vienkāŗši neskar, pat ne God spells).

Smokey well atrašanās

Fareeds ir aiz metāla vārtiem, bet atslēgu tu vari iegūt no lādes, kas atzīmēta kartē tikai tad, kad visas četras lāpas deg. Tev jāsāk ar to lāpu, kas kartē atzīmēta blakus Smoking Kills ieejas atzīmējumam un jāturpina ar pārējām pretēji pulksteņrādītāja virzienam. Ja tu neesi izpildījis Smoking Kills, tev jānokāpj pazemē pa Smokey well, bet ja esi, tad nokāp lejā pa aku Pollnivneach centrā, pagriezies pa kreisi (tas laikam sanāk uz ziemeļiem) un izej cauri alas sienai. Tu nonāksi tieši pie lāpas, kura jāaizdedzina pirmā.

Skrien un iededz lāpas, ja redzi, ka tev nav palicis atlikusi daudz Run Energy, iedzer Energy potion/izmanto Tireless run scroll.

Fareed the Fiery Demon

Kad esi ieguvis atslēgu no lādes, atslēdz ar to vārtus, kas ved pie Fareed un nogalini viņu. Manuprāt, viņs ir visvieglāk pieveicamais no visiem šī kvesta bosiem. Mirsto viņš izmetīs Smoke diamond, paņem to.

Oh, no, I think I`ve killed him...

 

Piramīda

(Vajadzīgās mantas: visi četri dimanti, ieteicams Boots of Lightness, Spotted/Spottier cape, 8-12 Energy potions/Spirit terrorbird un ~15 Tireless run scrolls (kaut gan energy pots darbojas labāk šinī daļā), 1-3 Prayer potions (4), pāris gabali ēdiena, ~3 Antipoisons)

Šinī kvesta daļā tev savs svars jāpatur zem 0 vai tik tuvu 0, cik iespējams, būs nemitīgi jāskrien un jātur Protect from Melee ieslēgts.

 

1. Kad esi savā īpašumā ieguvis visus četrus - Shadow, Ice, Blood un Smoke - dimantus, ir laiks beidzot saņemt pretī bagātības.Four diamonds of Azzanadra

Tāpēc dodies uz Bandit Village un runā ar Eblis. Viņš teiks, ka tev ir jāatslēdz piramīda uz dienvidiem.

2. Ej uz piramīdu, kas atrodas uz dienvidiem no sešiem spoguļiem un ieliec katru dimantu atbilstošajā obeliskā, kas atrodas piramīdas stūros. Tādejādi piramīda tiks atslēgta un tu pa tās virsotni varēsi tikt iekšpusē.

3. Tev būs jāiziet labirinti dažādos piramīdas stāvos, jo zemāk, jo grūtāk kļūs. Vienmēr skrien, jo tas samazina risku izkrist ārā no piramīdas. Ja tā tomēr gadās, sakod zobus un sāc no jauna, ja jau varēji nosist visus dimantu sargus, tad jau arī šo varēsi iziet.

Links uz Tip.it bildi, kur ir parādīta katra pramīdas stāva karte ar pareizo ceļu!

Kad esi izgājis arī ceturto stāvu un iegājis kambarī, tu redzēsi bandītu varoņa Azzanadra nemirušo garu.

Azzanadra

Runā ar viņu un viņš tevi apveltīs ar sava dieva Zaros dāvanu - Ancient Magicks!

The gift of knowledge...

 

                 Apsveicu! Viens no grūtākajiem RuneScape kvestiem iziets!

Desert Treasure complete!

Pēc kvesta iziešanas tu par 80'000 gp vari no Eblis nopirkt Ancient staff, kas ir vienīgais zizlis, kas spēj Auto-cast Ancient Magicks. Ja tu to pazaudē, tu vari to atgūt, sitot mūmijas piramīdā. Ancient staff ir tradeable, tas nozīmē, ka tikpat labi vari to iegādāties Grand Exchange.

Lai pārmainītu savu Spellbook uz Ancient Magicks vai atpakaļ, vienkārši nolūdzies pie altāra, kas atrodas piramīdas kambarī, kur satiki Azzanadra. Šis altāris nosūks visus tavus Prayer punktus, kad pie tā lūgsies. Pēc kvesta tu varēsi izmantot saīsināto ceļu uz Ancient Magicks altāri - vienkārši ielien piramīdā pa tuneli tās aizmugurē.

Vairāk par Ancient Magicks - Spied te!

Paldies Latgals16, kurš man atļāva uzņemt bildes, kamēr pildīju viņam šo kvestu!

Laboja Susuris, labots 24x