Garums: Īss

Grūtums: Vidējs

Prasības: 52 Crafting, 53 Fletching, 55 Firemaking

Apbalvojums: 1 Quest point, 14'400 Firemaking exp, 12'500 Fletching exp, 11'556 Crafting exp, 5 Phoenix Quills (izmanto, lai uztaisītu Summoning pouch, kas izsauc fēniksu) un pieeja fēniksa migai vienreiz dienā

Nepieciešamie priekšmeti: Nav

 

Kvests:

Kvesta sākšana

Priest of Guthix

1. Lai iesāktu kvestu, runā ar Priest of Guthix, kurš atrodas uz dienvidrietumiem no Pisactoris Fishing Colony. Viņš tev mazliet pastāstīs par fēniksu un to, ka viņš ir atnācis piepildīt savu sapni - novērot fēniksa atdzimšanas rituālu, kas notiek ik pēc 500 gadiem - fēnikss izveido sev sārtu, sadeg tajā dzīvs un atkal atdzimst no pelniem. Taču ir noticis kaut kas briesmīgs - fēnikss ir atgriezies savā miteklī nāvīgi ievainots, tam nav spēka, un, ja tu neizpildīsi rituālu tā vietā, fēnikss nomirs uz mūžīgiem laikiem. Pajautā priesterim par pašu rituālu, un viņš tev iedos nepieciešamos priekšmetus - Sectauers, Knife un Tinderbox.

Priest of Guthix

2.Dodies iekšā blakus esošajā alā un tu nonāksi fēniksa midzenī, kurā pārvietosies fēniksa vergi, taču nebaidies - šoreiz viņi tevi neaiztiks, jo jutīs savas pavēlnices tuvo nāvi.

Fēniksa midzenis...

 

3. Lai uztaisītu fēniksam sārtu, tev ir jāiegūst zariņi no piecu veidu kokiem - Cinnamon, Sassafras, Ailanthus, Cedar un Mastic, tad ar nazi jāizdrāž tie par skaidām. Fēniksa midzenī ir vairākas istabas, katrā no tām aug viens no vajadzīgajiem kokiem. Tos ir viegli sameklēt, jo to atrašanās vieta tavā kartē ir atzīmēta zaļganos toņos. Pie tevis vienlaicīgi drīkst atrasties tikai viens no katra koka zariņiem.

*Piezīme* - Ar šiem zariņiem tu nevari pamest fēniksa alas, ja tā izdarīsi, tie pazudīs un tev nāksies tos savāk no jauna. Arī ja izlogosies, tu tiksi izmests no midzeņa.

 

Koceļi...

 

4. Ja esi ieguvis zariņu no pirmā koka, dodies ārā pa netālu esošo izeju, lai nonāktu nākamajā istabā. Turpini, līdz esi savācis visus piecus zariņus, tad use Knife uz tiem, lai iegūtu piecas saujas skaidiņu - Ribbons.

 

5. Kad esi ieguvis arī zariņu no pēdējā - Mastic tree, dodies iekšā nākamajā telpā, kur ieraudzīsi pašu novārgušo fēniksu.

Phoenix himself

Blakus tam būs neiekurts sārts (Pyre) un Guthix altāris, uz kura būs grāmata, kuru pirms 50 gadiem te atstājis kāds ceļotājs. Ja tu lasīsi, sapratīsi, ka tas ir tas pats Priest of Guthix, kurš tev iedeva kvestu, kā arī to, ka fēniksa mitekļa sargi patiesībā ir ceļotāji, kurus fēnikss nogalinājis un pēc tam atdzīvinājis, tādejādi pakļaujot tos savai gribai. Use savus Ribbons uz Pyre, tad ievainotas fēnikss tajā apsēdīsies.

Phoenix guļ

6. Use Tinderbox uz Pyre, un fēnikss uzliesmos un sadegs.

Burn, baby, burn!

Taču pēc tam tas atkal atdzims sveiks un vesels. Fēnikss pavēstīs, ka jau sen zinājis par druīdu, bet izturējies pret to labvēlīgi. Kā dāvanu viņa tev iedos piecas savas spalvas, kuras varēsi, lai izveidotu Summoning pouches un izsauktu fēniksa kā savu Summoning familiar (nepieciešams 72 Summoning).

Vienreiz dienā tev tiks dota iespēja doties iekšā fēniksa miteklī, lai no nokautu un izpildītu atkal rituālu, tādejādi liekot fēniksam atkal atdzimt par jaunu. Tam gan tev būs nepieciešams 51 Slayer kā arī Tinderbox, Sectauers un Knife, druīds vairs tev nedos šos priekšmetus no saviem krājumiem. Ja to izdarīsi, fēnikss tev vēlreiz iedos piecas no savām spalvām.

Uzmanies gan no fēniksa vergiem, ja dodies vēlreiz iekšā, jo šoreiz tie tev uzbruks ar visiem trim kaujas veidiem - Melee, Ranged un Magic.

Tā teica styrna...

7. Izej ārā no alas un runā ar veco fēniksu mīļotāju. Apsveicu, kvests pabeigts!

In Pyre Need pabeigts!

 

Katru reizi, kad pēc kvesta iziešanas uzveiksi fēniksu, tu iegūsi balvā 1000 Crafting exp, 7500 Firemaking exp, 3000 Fletching exp un 500 Slayer exp, lai gan pašā pirmajā ēniksa uzvarēšanas reizē tu 500 Slayer exp vietā saņemsi 5000 Slayer exp.

 

Pēc tam, kad pamet fēniksa midzeni, ir neliela iespēja, ka tu apmaldīsies, bet neuztraucies! Ja tā notiks, ttu atradīsi fēniksa olu, kura izšķilsies, ja to vai nu paklapēs (Clap) vai iespers tai (Kick). Atkarībā no tā, ko izvēlēsies darīt, izsķilsies mazi fēniksīši - Cute eggling paklapēšanas un Mean eggling iesperšanas gadījumā. Katram no tiem būs citāds raksturs un tu vari turēt pa vienam no katra veida kā savu Summoning pet.