Monkey Madness

Grūtums: Ļoti sarežģīts    

 

Ilgums: Ļoti garš

Prasības:
Jābūt spējīgam uzvarēt 195. līmeņa dēmonu, stingri ieteicams 43 Prayer, jābūt izpildītiem The Grand Tree un Tree Gnome Village kvestiem

Nepieciešamie priekšmeti:
Gold bar, Ball of wool, Monkey corpse vai Monkey bones (iegūst nogalinot Monkey uz Karamjas, derīgi ir tikai Karamjas Monkey kauli), ap 15 Antipoison potions, 2 Ring of Dueling vai Amulet of Glory, Ardougne teleportācijas runes, labs ēdiens, aptuveni 100 Lobsters, ap 10 Prayer restore potions, ap 15 Energy restore potions vai Strange Fruits, Plank (neobligāts, iegūstams kvesta laikā), viegls, Prayer bonusus sniedzošs apģērbs, labs ierocis un bruņas

Apbalvojums: 3 Quest points, 10k gp, 3 Diamonds, iespēja lietot Dragon scimitar, pieredze Strength un Hitpoints VAI Attack un Defence prasmēs. Tu saņemsi 35k xp divās prasmēs, kuras izvēlējies, un 20k xp tajās divās, kuras neizvēlējies.

Kvests:


*Piezīme* - Kvesta laikā bieži nāksies atgriezties Grand Tree. Visvieglākais veids, kā to izdarīt, ir "Rub" Ring of Dueling, aizteleportēties uz Duel Arena un tad ar Gnome glider, kas atrodas blakus Gem seller Al-Kharidā, aizlidot uz Grand Tree. Tāpēc vienmēr rūpējies, lai līdzi būtu Ring of Dueling.

*Piezīme nr. 2.*
- Uz Ape Atoll tev nav piekļuves savai Spell Book (izņēmums ir tempļa otrajā stāvā), tāpēc teleportēšanās vienmēr notiek ar Enchanted Jewellery palīdzību! Uz Ape Atoll arī ir agresīvi un indīgi radījumi, kas tev uzbruks, ja vien nebūsi pērtiķa formā.

1. Lai sāktu kvestu, parunā ar King Narnode Shareen Grand Tree pirmajā stāvā. Viņš pavēstīs, ka Glough (tas, kuru tu atmaskoji The Grand Tree kvesta laikā), ir aizvietots ar citu darbinieku, un, ka tev ir jānogādā sūtījums valdnieka karaliskajai sardzei (King's Royal Guard).
Image Hosted by ImageShack.us
2. Uzkāp Grand Tree pašā augšā un ar planieri dodies uz Karamju. Ej Shipyard, kas atrodas uz austrumiem, un runā ar G.L.O. Caranock. Viņš pavēstīs, ka sardze varētu būt aizpūsta prom jūrā nelabvēlīgu vēju ietekmē.
Glider

3. Atgriezies pie karaļa un atstāsti Caranock teikto. Viņš liks tev ar pavēlēm iet pie Daero, kurš atrodas otrajā stāvā, Blurberry's Bar austrumu daļā.

Daero
4. Aprunājies ar Daero, viņš aizsies tev acis un pavadīs uz slepeno planieru angāru, kur parunās ar pilotu Waydar. Apvaicājies Daero, kāpēc planieri ir aizkavēti, un viņš paziņos, ka tie noslēgti ar kodu, ko zina tikai Glough.

Angārs:

 Image Hosted by ImageShack.us

5. Kods ir Jagex iecienītā puzle, kas jāsaliek, pārvietojot pa vienam attēla fragmentus. Tu vari attēlu nelikt, ja vēlies tā vietā iztērēt 200k gp, ko tev nāksies samaksāt Glough, kurš ir tur pat, kur The Grand Tree kvesta laikā, par koda atvēršanu. Ja izvēlies šo ceļu, izvairies izlogoties, kamēr neesi atslēdzis kodu. Lai saliktu puzli, dodies pie Reinitialisation Panel (marķēts ar sarkanu punktu kartē). Saliec attēlu (mēģini likt pa rindām - vispirms augšējo, tad to, kas zemāk utt.), bet nekādā gadījumā neizlogojies, kamēr neesi pabeidzis, citādi viss būs jāsāk no jauna.

Atrisināts attēls:

Puzzle

6. (Nepieciešami ~4 Antipoison poti, Ring of Dueling, ~20 Lobsters)
Kad esi pabeidzis, runā ar Daero un tad ar Waydar, kurš tevi aizvedīs uz Crash Island.Tur tu sastapsi 10. vienības (10th Squad) pārstāvi Lumdo. Parunā ar viņu par tevis aizešanu uz salu, kur atrodas pārējie kareivji. Viņš atsacīsies pamest savu pozīciju, jo viņam dota pavēle gaidīt. Apspriedies ar Waydar par viņa pārliecināšanu, tad Lumdo vairs nepretosies, un tevi aizvedīs.

*Piezīme*
- Turpmāko kvesta daļu ieteicams iet vecajā Low Detail versijā, lai labāk redzētu zemes kvadrātiņus un citas parocīgas lietas.

7. Kad esi ieradies uz Ape Atoll, dodies uz ziemeļiem un ej gar klints malu uz rietumiem. Vienā brīdī klints novirzīsies uz ziemeļiem, izveidojot platu eju starp klintīm, uz kuras malām varēs redzēt daudzus dzeltenos NPC's punktiņus. Tie ir pērtiķu strēlnieki, kuri uz tevi šaus vienlaicīgi, tāpēc ļoti ieteicams pirms iešanas tālāk uzlikt Protect from Missiles, jo bultas sitīs ļoti stipri, pāri 20 HP.
Gates

8. Tu atjēgsies cietumā kopā ar trim 10. vienības kareivjiem. kuri kādu laiku tarkšķēs savā starpā. Iedzer Antipoison, ja esi saindēts un ieēd, ja tev ir palicis maz dzīvības. Garām kamerām patrulēs Monkey guard. Neej blakus kameras durvīm esošajos kvadrātiņos, kad viņš ir tuvumā, citādi tapsi iekaustīts un atgrūzts restēm. Tā viņš tur nostaigās divas reizes, tad samainīsies ar otru sargu, kurš atkal nopatrulēs divas reizes utt.
Escape route
Tava vienīgā izdevība aizbēgt ir tad, kad sargi mainīsies savā starpā. Pick-lock savas kameras durvis (tu arī vari pagaidīt Safe spotā, kas atzīmēts kartē, bet tad uzmanies no lvl 1 Spider, kurš atrodas tam blakus un mēģinās tevi saindēt) un izskrien ārā no cietuma, iekšā garājā zālē taisni ziemeļos no cietuma. Uz austrumiem būs grūti ieraugāms 10th Squad loceklis vārdā Karam, ar kuru vajag runāt, iepriekš atjaunojot savu dzīvību, ja nepieciešams. Karam

Ape Atoll karte ar svarīgākajām vietām:

(Klikšķini uz bildes, lai iegūtu lielāku attēlu) 
Ape Atoll karte

9. Uz ziemeļaustrumiem no cietuma ir templis. Tajā ir vairāki 167. līmeņa gorillu sargi. Ja tev vajag atjaunot Prayer punktus, ieej templī, iepriekš ieslēdzot Protect from Melee (tādā veidā Monkey Guards tev nespēs kaitēt), nolūdzies, un ej ārā. Tev ir jāatrod Sergeant Garkor. Uz dienvidiem no tempļa ir neliela mājiņa. Sergeant atrodas pie tās austrumu sienas. Ieslēdz Protect from Missiles un skrien gar tempļa rietumu mūri (nevis austrumu), pēc iesoējas turēdamies garajā zālē. Apej apkārt mājelei pa austrumu pusi, citādi nāksies doties garām Elder Guard, kurš tevi iemetīs atpakaļ cietumā.

Kā jāiet pie Sergeant:

Route

10. Runā ar Sergeant Garkor. Viņš pavēstīs, ka tev jānodibina alianse (savienība) ar pērtiķu karali un jārunā ar burvi Zooknock pazemes tunelī.
Garkor

11. Tagad tev jāpiekļūst mājā, kas pildīta ar kastēm. Tā atrodas uz dienvidiem no statujas pilsētas centrā. Lai iekļūtu mājā, tev tajā jāieiet NO AIZMUGURES, atceries, ka jālieto Protect from Missiles, kamēr tiec līdz turienei. Centies turēties garajā zālē, cik vien iespējams. Kad esi pa aizmuguri ielīdis mājā, vienmēr turies tās tumši brūnajā teritorijā, kas iet gar sienām. Pārmeklē kastes netālu no Trapdoor (tu nedrīksti tuvoties Trapdoor, citādi atnāks Monkey Guards un aizsūtīs tevi uz cietumu) un izņem Monkey dentures, ko tur atrodi.

Monkey Dentures
Tagad pārmeklē kasti, kas atrodas visvairāk uz dienvidaustrumiem, atbildi "Yes", un tu nonāksi pazemes alā (uzmanies, jo kritiens var tev izdarīt 200+ LP ievainojumu).

Cave
Ej uz alas ziemeļrietumiem un pārmeklē kastes, lai atrastu M'amulet mould.

MapMould
12. Izmanto savu Ring of Dueling, lai teleportētos uz Al-Kharidu. Atjauno dzīvību un Prayer punktus. Izņem no bankas 2 Antipoison potions un 6 Energy pots, Gold bar, Monkey dentures, M'amulet mould, ēdienu (ap 15 Lobsters) un pāris Prayer potions, kā arī vieglu un Prayer bonusus dodošu apģērbu, piemēram, Monk robes un Boots of lightness + Spotted vai Spottier cape. Vajadzēs arī Plank, bet to tu vari dabūt uz salas. Neaizmirsti Ring of Dueling atceļam.

Piemērs:
Image Hosted by ImageShack.us

13. Atgriezies uz Ape Atoll tāpat, kā to darīji iepiekš, bet šoreiz neej vis uz pilsētu, bet gan uz vietu uz rietumiem no laivas, kas apzīmēta ar Dungeon zīmi. Ja tev nav Plank, vari to dabūt mazajā būcenī salas dienvidrietumos.  Kad esi tunelī, seko kartei un vienmēr turi Protect from Melee ieslēgtu, jo tunelī ir daudz augsta līmeņa Zombie monkeys un Skeletons. Kad nepieciešams, iedzer Antipoison, kad vajag - ieēd, jo alas griesti nemitīgi bruks tev virs galvas, nodarot pāri. Neaizmirsti iedzert Energy potions, kad Run energy tuvojas beigām.

Pa ceļam gadīsies lamatas sienās un uz zemes. No Floor trap var izvairīties, lietojot (use) Plank uz tām, bet Wall traps ķer ikvienu, kas iet tām tieši garām, tāpēc izvairies no aizdomīgām vietām sienās. Bet izvairīšanās no lamatām tevi tikai bremzēs, tāpēc, ja vari atļauties zaudēt ap 60 LP, skrien droši tām cauri, nekad neapstājoties. Skrien līdz pašam galam, līdz ieraugi trīs Gnomes.

Zooknock


Aprunājies ar burvi Zooknock. Viņš paziņos, ka visa operācija bija jau iepriekš izplānota, vajadzējis tik cilvēka, kas spētu pārvērsties par pērtiķi. Iedod Zooknock Gold bar, Monkey dentures un M'amulet mould, viņš tev atdos Enchanted bar un Monkey Amulet mould.

Zooknock's dungeon:
Karte
14. Aizteleportējies atkal uz Al-Kharid, atjauno dzīvību un Prayer, tad izņem no bankas bruņas un ieroci, 2 Antipoison potions, Ball of wool, ēdienu, kā arī jau pieminētos Enchanted bar un Monkey Amulet mould. Tāpat kā iepriekš, atgriezies uz Ape Atoll, izmūc no cietuma un paslēpies garajā zālē pie Karam.

15. Tev vajadzēs nokāpt pa tempļa (tā, ar lvl 167 Monkey Guards) pagrabā. Ieslēdz Protect from Melee un dodies templī iekšā. Monkey Guards tev neko nevarēs nodarīt. Atceries, ka vienmēr vari atjaunot Prayer pie tempļa altāra. Uzmanies, jo ieeju pagrabā apsargā pērtiķi, kas bloķēs tavu ceļu ar saviem augumiem. Kad esi lejā, skrien uz ziemeļaustrumiem, kur divos kaktos ir divas milzīgas liesmas. Ej pie vienas, turi Protect from Melee ieslēgtu.
 Fires
Kad pie tās nonāksi, "Use" Enchanted bar uz Fire, un tu iegūsi Unstrung Amulet. Izmanto Ball of wool ar to, lai iegūtu M'speak Amulet. Tagad tu spēsi saunāties ar mērkaķiem, atlicis vien pašam par tādu pārvērsties.

16. Izmantojot Ring of Dueling, atgriezies Al-Kharidā, paņem 2 Antipoison potions un M'speak Amulet, un atgriezies uz Ape Atoll. Ļauj sevi ievietot cietumā, izbēdz no tā un pa caurumu ziemeļu sienā iekļūsti blakus mājā, kurā atrodas vairāki Monkey knife fighters. Neuztraucies, tie par tevi neliksies nez zinis. Uz rietumiem no šīs mājas atrodas banānu dārzs ar Monkey Child tajā. Pārmeklē Banana Trees, lai dabūtu 5 banānus.

Monkey Child

Monkey's Aunt visu laiku kursēs cauri mājai un dārzam. Viņa tevi nevar redzēt, bet nekad nerunā ar Monkey Child, kad viņa ir dārzā, jo tad Aunt izsauks sargus, kas tevi iemetīs cietumā. Iesaku kādu laiku pavēro viņas gājienu, lai saprastu izdevīgāko brīdi, kad runāt ar Monkey Child. Katru reizi, kad Monkey's Aunt pamet dārzu, parunā ar Child, kad viņa nāk atpakaļ, paslēpies mājas šaurajā ejā.

Parunā ar Child un saki, ka esi viņa tēvocis (Uncle), viņš atbildēs, ka tante viņam lūgusi savākt 20 banānus, bet tā kā viņš neprot skaitīt, tu viņam vari iedot 5. biggrin_mini2.gif
Runā ar viņu vēlreiz, lai iedotu banānus, tad brītiņu uzgaidi un parunā vēlreiz. Viņš tev iedos Monkey Talsiman. Izmanto Ring of Dueling, lai teleportētos uz Al-Kharidu.

17. Atjauno, kas atjaunojams, tad noliec visas mantas bankā, izņemot apģērbu, kas dod Prayer bonusu, 6 Energy potions, 4 Antipoisons, 2-3 Prayer potions, Monkey bones vai corpse, Monkey Talisman, food un Ring of Dueling. Tu atkal dosies pie Zooknock.

18. Kad esi pie viņa nonācis, iedod viņam Monkey Talisman un corpse/bones, viņš to visu pārvērtīs par Monkey Greegree. Tagad vari atviegloti uzelpot, jo, kamēr turēsi Monkey Greegree uz Ape Atoll, neviens tev neuzbruks un neliks cietumā. Teleportējies uz Al-Kharid, atjauno Prayer un health, tad dodies atpakaļ uz Ape Atoll, līdzi ņemdams pāris Antipoisons, M'speak Amulet un Monkey Greegree un mazliet ēdiena.

19. Kad esi ieradies Ape Atoll, uzvelc Monkey Greegree un izbaudi drošu pastaigu līdz vārtiem (tur, kur parasti tevi centās nošaut). Ieej pa Bamboo Gate, tad dodies pie Garkora. Pēc tam aprunājies ar Elder Guard taisni blakus Sergeant. Viņš atsacīsies tevi ielaist pie karaļa, tāpēc ej cik vien vari uz salas rietumiem, tad augšā klintī, kur stāv strēlnieki. Tur būs kāpnes, uzkāp pa tām, ej pāri tiltiņam, tad lejā un tur būs augsta ranga militārists Kruk. Runā ar Kruk, viņš tevi aizvedīs pie pērtiķu karaļa Awowogei. Lūdz Awowogei aliansi, viņš apsvērs iespēju to pieņemt tikai tad, kad būsi izglābis pērtiķi no East Ardougne Zoo. Lai tiktu ārā, parunā ar kādu no Elder Guards

20. Teleportējies uz Ardougne, paņem līdzi M'speak Amulet un savu Monkey Greegreee. Dodies uz zoodārzu un uzvelc savu Monkey Greegree, tad runā ar Monkey Minder. Viņš tevi ieliks būrī pie pārējiem mērkaķiem. Aprunājies ar vienu no tiem, un tu to ieliksi savā Inventory. Noņem nost Monkey Greegree, lai pārvērstos par cilvēku. Cilvēka formā runā ar Monkey Minder un viņš tevi izlaidīs ārā.

21. Ar kājām dodies uz Grand Tree. Neteleportējies un neizmanto Spirit Trees, citādi tavs pērtiķis aizbēgs. Pa ceļam tevi sagaida kaitinošs dialogs ar mērkaķi. Kad esi nonācis Grand Tree, atgriezies uz Ape Atoll un runā ar King Awowogei. Tagad viņš piekritīs pārdomāt alianses pieņemšanu. Dodies pie Sergeant, viņš tev iedos 10th Squad Sigil. Tagad tu esi 10. vienības biedrs. Nevelc Sigil virsū.

*Piezīme*
- Var gadīties, ka tev būs vairākas reizes jārunā ar Garkor vai pat jāpārvēršas cilvēka formā, lai dabūtu Sigil. Ja tu pazaudē 10th Squad Sigil, tad tev jāiet runāt ar Garkor, kurš tevi nosūtīs pie Waymottin, kurš ir blakus Zooknock, viņu slēptuvē tunelī.

22. Ja esi gatavs pēdējai cīņai, vienkārši uzvelc Sigil un jau laikus ieslēdz Protect from Magic, tad zeme sāks grīļoties un tu tiksi aizteleportēts pie dēmona.


Kauja ar dēmonu
Jungle Demon

Pastāv vairāki veidi, kā nosist dēmonu. Pirms tu ar viņu cīnies, tev vajadzētu paņemt vismaz divus Prayer potions, Super vai parasto Antipoison, labu ēdienu un Ring of Dueling vai Amulet of Glory (šoreiz būtu labi vilkt Amulet of Glory, bet gredzena vietā likt Ring of Life vai Ring of Recoil) un ātru prom teleportēšanās veidu.

Kad tu būsi uzvilcisSigil, tu tiksi teleportēts uz platformu ar level 195Jungle Demon un 10. Squad kareivjiem tajā. Viņi tev palīdzēs sist briesmoni, bet tev pašam arī jāpiedalās, citādi dēmons visu laiku vienkārši atjaunos savu dzīvību. Dēmons ir ļoti spēcīgs un var izpildīt sitienus līdz 30 ar Melee un Magic, tāpēc, vēl pirms teleportējies, uzliec Protect from Magic un turi to ieslēgtu visu laiku.

Stratēģijas:
  • Vari izmantot augsta līmeņa Magic burvestības (nav ieteicams Wind spells).
  • Vari izmantot Dwarf Cannon, tā darbojas ļoti labi uz viņu. Tev vajadzētu pietikt ar 100 Cannonballs.
  • Vari izmantot Ranged (vispopulārākā izvēle). Tu viņu šaut no tuva attāluma vai arī no safe spot. Uz platformas būus tiltiņš, kas vedīs uz tādu kā klints terasi, kas iet apkārt platformai. Pārskrien pāri tiltam un stāvi uz klints malas, šaudams viņu nost vai iedams pa to tā, lai dēmonam apkārt būtu Gnomes, kas viņu sitīs. Tad tev atliks gaidīt, kamēr daļu dzīvības noņem Gnomes, bet pēdējos sitienus vienalga nāksies izdarīt tev pašam.
  • Vari izmantot Melee, bet tas nav ieteicams, ja vien neesi diezgan augsta līmeņa spēlētājs. Kordiljers, piemēram, izmantoja Melee - uzvarēja, bet knapi palika dzīvs.

Safe Spot
Kad esi uzveicis dēmonu, runā ar personu, uz kuru rāda bultiņa. Tādejādi tu tiksi teleportēts uz Ape Atoll. Tagad teleporējies uz Al-Kharid, izmantojot savu Ring of Dueling vai Amulet of Glory.

23. Lido uz Grand Tree, runā ar King Narnode. Viņš pateiksies tev par darbu un aicinās parunāt ar Daero.


Kvests pabeigts!

 Monkey Madness complete!

 

Pēc kvesta vari runāt ar Daero, lai saņemtu apmācību Strenght un Hitpoints vai Attack un Defence skillos. Tajos divos, kurus izvēlējies, saņemsi 35k exp, bet tajos divos, kurus nē - 20k exp. Ja esi pure, kam nevajag Defence exp, tad vari ar Daero nerunāt.


Autora piezīme: Daudz bildes neesmu zadzis!

Laboja Susuris, labots 9x