Kvesta garums: Garš

Kvesta sarežģītība: Grūts

Prasības: Underground Pass, 56 Agility (var būt mazāks Agility, ja lieto dziras utml.), jābūt spējīgam uzveikt 110. līmeņa Melee cīnītāju. Ieteicams, lai tu būtu apguvis Barbarian Firemaking pie Otto Godblessed

Apbalvojums: 3 Quest points, 13'750 Agility exp, 15'000 gp, pieeja elfu zemēm caur Arandar pāreju (nav jālieto Underground Pass), iespēja izmantot Dragon halberd

Nepieciešamie priekšmeti: mantas, ar kurām tikt cauri Underground Pass (Spade, Rope, loks un bultas), Strip of cloth (iegūst, lietojot 4 Balls of wool uz stellēm (Loom) jebkur RuneScape), Pestle and mortar, jebkādi cimdi, Tinderbox, Limestone (nevis Limestone brick!), Pot, ~20 Coal bankā. Ieteicams 1 Antipoison un tā pavairāk laba ēdiena (vismaz Monkfishes)

Šo kvestu tu iesāc automātiski, saņemot sūtījumu no King Lathas ziņneša. Viņš var uzrasties jebkurā vietā un jebkurā laikā - līdzīgi kā Random event.

Ziņa...

1. Pēc zinas saņemšanas dodies pie King Lathas Ardougne pilī. Valdnieks, teiks, ka pienācis laiks apturēt viņa brāli. Elfi rietumos devuši ziņu, ka King Tyras un viņa spēki ir bāzējušies dienvidos no viņu pilsētas.

Elfi ir piekrituši palīdzēt, taču viņiem ir citas kaujas, ko cīnīt, tāpat karalis tev nevar sniegt solītos karavīrus, tāpēc tev visu nāksies paveikt vienam pašam. Pēdējais uzdevums ir vienkārša ceļa atrašana uz elfu zemēm, jo caur Underground Pass nevar transportēt daudz kareivju, kā arī tas nav ērts tirdzniecības ceļš.

Paņem līdzi: 2 Ropes, Spade, loks un bultas, Plank (nav obligāts), Antipoison, ātru prom teleportēšanās veidu, bruņas un ieročus, ar ko nogalināt lvl 110 Tyras guard, Hatchet un Tinderbox - neobligāti, bet noderīgi, lai varētu taisīt ugunskurus, kur cept meža dzīvniekus (ja esi izgājis Barbarian Training Firemaking daļu, tad Tinderbox nevajag - izmantosi to pašu loku), vari paņemt naudu, jo būs iespēja pirkt mazi par 24 gp, pārējās brīvās vietas somā aizpildi ar ēdienu.

2. Pa rietumu Ardougne dodies iekšā Underground Pass un pa to turpini ceļu līdz Well of Voyage.

Kad tiec pie šīs akas, parunā ar Koftik, viņš tev iedos Stew un divus maizes klaipus.

3. Nokāp akā. Blakus ir Saradomina altāris, kur atjaunot Prayer punktus, mazliet tālāk ir arī lielais Summoning Obelisks. Paliec alā un palasi sekojošo:

Tagad tu būsi nokļuvis Tirannwn - elfu zemē, ko lielākoties klāj senais Isafdar mežs - ļoti skaista, bet reizē bīstama vieta, jo elfi ir tanī viscaur izlikuši dažādas lamatas, kas tevi sit, cērt, kritina un indē. Mežā ir trīs lamatu veidi:

Leaf trap

Leaf trap

Zemē izrakta bedre ar dzelkšņiem, kas pārklāta lapām. Tai ir iespējams pārlēkt pāri, tikai jāspiež 'Jump' tajā pusē bedrei, kurā tu jau atrodies. Ja iekrīti iekšā, zaudēsi 15 Hitpoints, un būs jālec vēlreiz. Par laimi, Leaf trap ir viegli pamanīt.

Stick trap

Stick trap

Šādi te dzelkšņi gulēs zemē, nereti apklāti ar malā augošo zāli. Reti kad sanāk veiksmīgi šķērsot šo lamatu. Ja neizdodas, zaudēsi 8 hp.

Trip wire

Tripwire

Ļoti velnišķīga ietaise. Virve, novilkta starp diviem tuvu esošiem akmeņiem, iedarbinās četrus tai apkārt izvietotos arbaletus, ja neuzmanīgi kāpsi pāri. Tādā gadījumā saņemsi divus 5 hp stiprus sitienus, un tiksi saindēts, kas tev ik pa laikam noņems 2 hp.

Ievēro, ka visas šīs lamatas būs novietotas starp kokiem vai akmeņiem, tāpat tās vienmēr būs uz ceļa noliktas tā, ka iešana caur tām ir vienīgais ceļš uz priekšu, tāpēc vienkārši uzmanies no šauriem meža celiņiem. Par laimi, nereti netālu no lamatām cilpo garšīgi zaķēni, kurus vari nomedīt, izcept un apēst, tādā vīzē dziedējot sev solīdus 5 hp.

Lamatas arī vari apiet mazliet šmauklīgā ceļā - mirkli pirms ej tām pāri, atver House options vai kādas prasmes logu.

Vēl mežā ir tādi šķēršļi kā Dense forest, bet tiem cauri tikt tu iemācīsies, mazliet vairāk progresējot kvestā.

Isafdar karte ar šķēršļiem (spied uz attēla, lai iegūtu to lielāku)

Isafdar meža karte

4. Izej no alas un pamaharējies bišku apkārt un tevi apturēs elfs, vārdā Idris. Nekas daudz viņam neizdosies, jo to no aizsega nogalinās divi citi elfu strēlnieki. Tie teiks, ka Lathas licis tevi sagaidīt un sūtīs tevi uz Elf Camp pie Lord Iorwerth meža ziemeļrietumos.

Nabaga Idris...

5. Paej vēl mazliet uz rietumiem, pārlec pāri lapām, un ej uz dienvidiem. Tur būs Musician, ja vajag, sēdi un atjauno arī dzīvību (pie Musician dzīvība atgriežas divreiz ātrāk). Dodies austrumu virzienā, esi uzmanīgs, un ieraugi Stick lamatas. Šķērso tās, mazliet uz dienvidiem spriņģo zaķēni, ar kuriem vari uzcienāties, ja paņēmi ugunskuršanas rīkus. Virzies uz ziemeļiem, pārlec pāri lapām, turpini iet uz ziemeļiem. Šķērso baļķi, kas pārmests upei, un būsi nonācis Iorwerth nometnē.

Lord Iorwerth

6. Runā ar Lord Iorwerth, viņš tevi sūtīs pie pēddziņa pie upes uz dienvidaustrumiem. Ej atpakaļ pa to pašu ceļu, pa kuru atnāci, tikai nešķērso Sticks. Ej pa ceļu, kamēr nonāc izcirtumā, kur tevi gaida Elf Tracker.

7. Sāc runāt ar Tracker, viņš sākumā tevi noturēs par vienu no Tyras cilvēkiem, un neuzticēsies, kamēr nepierādīsi, ka Iorwerth tiešām tevi sūtījis. Nekas cits neatliks kā atgriezties pie Lord Iorwerth, kurš tev iedos kristāla piekariņu, kas pēddzinim būtu jāatpazīst.

8. Dodies atpakaļ pie Tracker. Runājot ar viņu, parādīsi piekariņu. Elfs tev pastāstīs, ka šī ir vecā Tyras nometne, bet viņš pēc kaujas pāris dienas atpakaļ pārcēlies un nav atrodams. Tev tiks uzdots pārmeklēt nometnes rietumu pusi un ziņot, ja kaut ko atrodi.

9. Tieši rietumos no Tracker, pie Dense forest redzami pēdu nospiedumi. Pamēgini tiem sekot caur 'Follow' funkciju, taču tev neizdosies. Ziņo pēddzinim, viņš tev pastāstīs par pēdu dzišanu mežā, un tu spēsi iziet cauri Dense forest. Tagad tev neviens Dense forest vairs nav šķērslis!

10. Kad iziesi cauri Dense forest, Tyras guard (level 110) tev uzbruks. Pieveic viņu, kā māki, bet Protect from Melee ir ieteicams.

Tyras guard

11. Ziemeļos atrodas Tripwire lamatas, šķērso tās un izej caur nākamo Dense forest. Nonāksi jaukā vietiņā ar lielo lāci un lācēnu. Ja paņēmi cirvi un Tinderbox, vari atjaunot savus pārtikas krājumus uz viņu rēķina.

12. Izperies caur vēl vienu Dense forest, un nonāksi Tyras nometnē. Runā ar General Hining. Apmetnes vidū atrodas karaļa Tyras telts. Ap to stāv Barrels, paķer pārīti. No Quartermaster, kurš atrodas teltī, vari iegādāties maizīti par 24 gp gabalā.

Tyras camp

13. Ej atpakaļ pie Lord Iorwerth. Elfs tev iedos Big book of bangs, kas apraksta dažādus eksplozīvus materiālus.

14. Dienvidos no Elf Tracker atrodas Poison Waste purvs. Use Barrel -> Tar, kas atrodas purva piekrastē (Tar iegūšanas vieta purvā tiešām atrodas gandrīz precīzi dienvidos no Tracker), un iegūsi Barrel of coal-tar. Piepildi visas savas Barrels. Krastos kaudzē krājas Sulphur (sērs), nolauz vienu gabaliņu. Teleportējies prom no Tirannwn, un ej uz banku.

No bankas izņem Pestle and mortar, ar to saberz savu sēra gabalu. Izņem no bankas aptuveni 20 Coal, savas Barrels of coal-tar un Big book of bangs.

Ķīmiķis

15. Dodies pie Rimmingtonas Chemist. Runā ar viņu, kamēr Big book of bangs atrodas tavā somā.

Lieto Barrel of coal-tar uz Fractionalizing still - lielā, sudrabainā cilindra-, kas atrodas ķīmiķa pagalmā. Atvērsies logs:

Fractional still

Uzspied divreiz uz labās puses vārstam, kas atrodas pa labi. Redzēsi spiediena mērītāju kreisajā pusē ceļamies.

Kad tiek sasniegta zaļā atzīme, piespied vienreiz uz labās puses vārstam, kas atrodas pa kreisi. Tagad vari sākt pievienot ogles. Līdz ko liksi tās klāt, celsies karstuma indikators labajā pusē. Kad tas sasniedz zaļo atzīmi, neliec klāt ogles, bet pagaidi, lai rādītājs atiet atpakaļ. Pēc tam atkal atsāc ogļu piemešanu. Kamēr to visu darīsi, Total distilled lodziņš sāks krāsoties. Kad tas ir viscaur zaļš, nekas vairs nav jādara. Aizver logu, un tev somā piepildīsies Barrel of naphtha.

16. Paņem parasto Pot (tukšu!), Limestone, un uzvelc rokās cimdus. Izmanto Limestone uz jebkuru metālapstrādes krāsni visā RuneScape, iegūsi Quicklime.

Ja nevalkāsi cimdus, saņemsi damage un tiksi saindēts. Ja procesa brīdī tev līdzi nebūs Pot, dabūsi 6 hp damage.

17. Sasmalcini Quiclime ar Pestle and Morat, iegūsi Pot of quicklime. Sapāro to ar Barrel of naphtha, pievieno Ground sulphur, un gala beigās aizstūķē visu to jaukumu ar Strip of cloth.

18. Paņem Hatchet, Tinderbox un 3300 gp. Ar Charter kuģi aizbrauc no Port Sarimas (vai vienalga, kuras ostas) uz Port Tyras (citas RuneScape palīdzības lapas saka, ka tā nevar izdarīt, bet viņi paši kaut ko jauc, man viss izdevās). Nomedī vienu zaķēnu un izcep. Ja aizmirsi Tinderbox, vari nopirkt Tyras Camp veikalā no Quartermaster, tāpēc liku paņemt par 100 gp vairāk, kā vajag.

19. Izcirtumā tieši pirms Tyras apmetnes stāv katapulta un viens puisietis tai blakus. Parunā ar viņu, izrādīsies, ka viņam kārojas zaķa. Iedod savu cepeti, lai viņš nodarbojas. Izrādās, tu neesi vienīgais, kam garšo zaķēni! crazy.gif

20. Uzliec savu Barrel bomb uz katapultas un baudi atentāta filmiņu.

Boom goes Tyra!

21. Noej pie Lord Iorwerth, saņemsi rakstu, kas jānodod karalim. Pārliecinies, ka tev tiešām tas ir, tad steidzies pie Lathas ar ziņojumu. Pa ceļam tev tiks viens mazs pārsteigums, pats redzēsi.

Regicide!" src="//img.exs.lv/dati/bildes/raksti/20091111025608_Kor.png" alt="Apsveicu, esi izpildījis Regicide!" width="510" height="325" />

Laboja Susuris, labots 1x