Ūdenskritums laika upē

Cilvēks vienmēr ir vēlējies zināt, kas būs rīt, parīt, pēc gada, pēc gadu desmita... Neapturamais laika ritums nav izprotams un iedveš bijību cilvēkam, kas tā priekšā jūtas kā rudenī nobiruša koka lapa, ko nes strauja un neapturama laika upe. Apzinādamies, ka gan viņš, gan viss apkārt ir kaut kad dzimis un sācies, viņam rodas jautājums: "Vai tas arī kaut kad beigsies? Vai mūžīgā laika upe vienreiz izsīks un pazudīs viss, kas līdz šim bija tik ierasts un saprotams?" Šādu jautājumu mudināts cilvēks mēģina izzināt, kad tad pienāks šis gals un kāds tas būs.

Šodien, cienījamo lasītāj, piedāvājām jūsu uzmanībai tikai dažas iespējamās atbildes uz šo jautājumu. Uz jautājumu par to, būs vai nebūs gals visam tam, ko mēs saucam par Zemes civilizāciju.



Divas saules, divi mēneši



Vissenākais pareģojums par pasaules gaitu ir atridams irāņu grāmatā "AVESTA", kur stāstīts par pareģi Zaratustru. Pēc viņa mācības, Dievs radītājs Ahuramazda teicis: "Pasaules eksistēs 12 000 gadu." Pasaules bojāeja saskaņā ar "Avestu" notiks 2000. gadā (plus vai mīnus desmit gadu). Pasaules pēdējā diena, kā lasām "Avestā", sāksies ar to, ka virs Zemes vienlaikus pacelsies vairāki spīdekļi.

Senindiešu eposā "MAHABHARATA" arī atrodam līdzīgu pravietojumu: "Jugas beigās cilvēki ieraudzīs debesīs vairākus gaismekļus." Pēc hindu mitoloģijas "juga"ir pasaules periodu apzīmējums. Tie ir četri. Mēs pašlaik dzīvojam pēdējā, Kalijugā, kad tikumība pagrimst, culvēka mūžs ir pilns ļaunuma un grēku, valda kari, valdnieki aplaupa savus pavalstniekus, godīgie cieš, jo noziedznieki netiek sodīti, meli un izvirtība valda cilvēku attiecībās. Viens no eposā minētajiem gaismekļiem ir mūsu Saule. Bet otrs? Vai gigantisks asteroīds šķērsos mūsu planētas orbītu? Aizjoņos tik tuvu garām, ka aizraus sev līdzi atmosfēru vai arī ietrieksies Zemes garozā?

14. gadsimtā kādā no Boloņas klosteriem tika atrasti franču mūka RAJO - NERO rokraksti, kuru pareģojumi sniedzas 1500 gadu tālā nākotnē. 20. gadsimta beigās debesīs būšot divas saules un divi mēneši. Zeme liesmošot, un glābties varēšot tikai gaisā vai zem zemes. Dzīvot verēs tikai augstu kalnos, jo polu ledus izkusīs un applūdinās cietzemi. Milzīgi viļņi velsies pāri kontinentam.

SENĀS ĒĢIPTES PRIESTERU laika skaitīšana beidzās 1936. gadā, jo tālāk seko gadi, kuros izšķirsies planētas liktenis. Tas var pārvērsties Lielā līdzsvara laikmetā vai arī beigties ar grandiozu sprādzienu.



Nostradamuss nebija optimists



16. gadsimtā Eiropas vēsturē viena no slavenākajām un populārākajām personībām bija MIŠELS NOSTRADAMUSS, ārsts un pareģis. Viņa pareģojumi aptver Zemes dzīves laiku līdz 3797. gadam. Kā zināms, Nostradamuss savas centūrijas rakstīja šifrēti, lai izvairītos no inkvizīcijas modrās acs un lai laikabiedri nekristu panikā, jo nākotne nesolīja nekā iepriecinoša. Atšifrēt centūrijas ir diezgan sarežģīti, bet pakavēsimies pie tās četrrindes, kurai vienīgajai Nostradamuss ir precīzi nosaucis datumu. Tas ir 1999. gada jūlijs. Piedāvājam dažas tās interpretācijas, jo katram tulkotājam ir savs skatījums uz senfranču valodā sacerēto. Vācietis MANFRĒDS BJOKLS, Nostradamusa dzīves pētnieks un rakstnieks, kura spalvai pieder romāns par pareģa dzīvi, X-72 centūriju tulkojis:



Ar ko mēs atnāksim pie 21. gadsimta?

Nalaidīsies no liesmojošas debess - tagad Zemes valdnieks.

Gadsimta sākums un gals, ar dumpīgumu dzīvo cilvēks.

Marsa atklāšana - drauds brīvībai.



Autors uzskata, ka pirmie cilvēki uz Marsa nokļūs gadsimtu mijā. 20. gadsimts ieiešot cilvēces vēsturē ar revolūcijām, kariem un arī aiziešot ar atomsēnēm un citām šausmām. Ņemot vērā to, ka gadsimts sākās ar Ļeņinu, tas varbūt beigsies ar citu dumpīgu despotu. Vārdkopu "nolaidīsies no liesmojošas debess..." varot attiecināt uz astronautu - citplanieti.

Pareģojuma enciklopēdijā minētais pants ir tulkots šādi:



1999.gada septītā mēnesī

Debesīs parādīsies lielais šausmu karalis.

Viņš uzmodinās lielo Angulemas karali,

Kurš valdīs pirms un pēc pasaules kariem.



Pēc gregoriāņu kalendāra, šis datums būtu 1999. gada 11. augusts. Lielais šausmu karalis varētu būt vislielākais Saules aptumsums, jo 16. gadsimtā, kad dzīvoja Nostradamuss, šo dabas parādību uzskatīja par briesmīgu cilvēces nelaimi. Tāpat tiek pareģots, ka Francijā atgriezīsies monarhija. Tātad 11. augustā jaunais valdnieks Anrī Laimīgais kāps tronī un valdīs pirms un pēc 3. pasaules kara. Pēdējais Francijas prezidents būs speists atkāpties pēc arābu agresijas Vidusjūrā.

Pēdējais ir variants, ko sniedz Nostradamusa centūriju skaidrotājs ANDREJS SAPELKINS:



1999. gada jūlijā

Nolaidīsies šausmu cars.

Atdzīvinās varenais cars mogulus,

Un Aress pēc tam valdīs.



Minētajā datumā no nezināmām Kosmosa dzīlēm uz Zemi nogāzīsies milzīgs ķermenis. Sprādziens vairāku simtu atombumbu spēkā iznīcinās visu dzīvo un nedzīvo. Tāpat kā Čingizhans, arī jaunais valdnieks nāks ar teroru un kariem. Aress ir seno grieķu kara dievs. Vēl ir citi šā Nostradamusa panta atdzejojumu un skaidrojumu varianti, bet galvenā doma visiem ir vienāda.



Citplānētieši brīdina un sola palīdzēt



1910. gadā DŽONS RANNINGS, vecs indiešu burvis, pareģoja amerikāņu astronautu izkāpšanu uz Mēness, Kenedija slepkavību, komunisma krahu u.c. Par simtgades miju viņš teica: "1999.gadā milzīgi taifūni nāks pāri piekrastes zonām. Bojā ies 2, 3 miljoni cilvēku, un 1999. gada 31. decembrī Zemē ietrieksies komēta un būs dzīvībai gals."

Viens no visslavenākajiem pareģiem mūsu gadsimata sākumā bija EDGARS KEISIJS (1877 - 1945) no ASV. 1975. gadā Londonā iznāca A. Halla grāmata "Un atnāk skaļas domas", kurā par Keisiju bija teikts: "Kosmiskie atceļotāji ar laika mašīnu parādija viņam pasauli 21. gadsimtā. Viņš redzēja drupās Sanfrancisko un Losandželosu. Drupās bija Japāna, Ziemeļeiropa. Viņam paskaidroja, ka cēlonis ir tektonisko iežu nogruvumi. Šī katastrofa notikšot ap 2000. gadu. Pirms šīs kataklizmas Zemi arvien biežāk tricinās zemestrīces, plūdi, klimatiskās anomālijas. Mūsuprāt, tas viss šobrīd jau notiek. Keisijs paredzēja, kapie Heopsa piramīdas un Sfinksas atradīs apslēptus dārgumus, kā arī informāciju par Zemes iedzīvotājiem. Tur būs teikts, ka 1998. gadā beigsies viens no daudzajiem zemes cikliem un, iespējama zemes ass pārbīde - kusīs ledāji, celsies okeāna ūdens līmenis, citiem vārdiem - jauni grēku plūdi.

Ārzemju prese 1991. gadā rakstīja par dīvainu atgadījumu ar kādu zēnu ROBINU KLENTONU, kurš uz laiku izgaisa un atkal parādījās no nekurienes. Viņš stāstīja, ka saticies ar dieviem:

- Viņi man teica, ka šā gadsimta beigās Zemi piemeklēs šausmīga katastrofa.

- Vai viņi nosauca gadu?

- Jā, teica, ka tas notiks 1999.gadā. Bet viņi cilvēci izglābšot.



Pareģojumu lauskas plašajā pasaulē

TIBETAS klosteros dzīvo mūki pareģi, kuri kopš agras bērnības tiek apmācīti astrālajās zinībās. LOBSVANGS RAMPA, kura darbi iznākuši arī latviešu valodā, pareģoja, kam gadsimta beigās jāgatavojās grandiozai iluminācijai. Amerikāņu un krievu atomraķetes "šķaidīs otru debesīs otru mēnesi". Vēl "otrais mēness"saņemšot tricienu no citplanētiešiem.

Pavisam nesen presē parādījās raksts, kurā aprakstītas deviņus gadus vecās Teksas meitenes PETINAS DERENAS spējas. Viņa, lasot Bībeli, pareģo nākotni. Garīdznieki viņas teikto ierakstīja magnetofonā. Petina bija paredzējusi tiesas prāvu pret Simpsonu, viesuļvētru "Endrjū", karu Bosnijā u.c. notikumus. Garīdznieki uzskata, ka ar viņas starpniecību Dievs brīdina par notikumiem, no kuriem iespējams izvairīties. Viens no paredzējumiem skan šādi: "1999. gadā pār zemi nolaidīsies meteoru lietus. Bojā aizies miljoniem cilvēku, un visās valstīs būs milzīgi zaudējumi.

DOGONĀ, Sahāras dienvidrietumos, dzīvo cilts, kuras priesteri pēc smiltīs izmestiem un vēja pūsmu koriģētiem zīlēšanas koka gabaliņiem spēj dot atbildi uz dažādiem jautājumiem. Dīvainākais ir tas, ka šie pareģojumi piepildās. Priesteru teiktais sasaucās ar tekstu uz māla plāksnītes, ko atrada, atrokot senā mongoļu pareģa HANA TOU kapu: "No 2000. gada plus 30 gadi pēc Kristus laiks mainīsies: gads nebūs gads, diena nebūs diena, bet stunda nebūs stunda."

Daudzi būs dzirdējuši par atgadījumu 1917. gadā Portugāles ciemā FATIMĀ, kur trijām meitenēm parādījās sieviete Dievmātes veidolā. Dievmāte brīdināja par trim pasaules kariem. Drīz pēc tam divas meitenes nomira, bet trešā, LUSIJA, aizgāja klosterī. Tur viņu apmeklēja Vatikāna sūtņi, kuri saņemtos pareģojumus aizveda pāvestam. Lai kā noslēpumi tiktu slēpti, informācijas noplūde tomēr notika. Vatikāna laikrakstā "Asservatore Domenika" 1978. gada 13. decembra numurā tika publicēts šāds teksts: "20. gadsimta otrajā pusē sāksies šausmīgs karš. Uguns liesmas gāzīsies no debesīm. Okeāna ūdeņi iztvaikos. Dažās stundās ies bojā miljoniem cilvēku. Dzīvi palikušie apskaudīs mirušos. Visur drupas. "

To pašu pareģoja arī mūks tēvs PIJS, kurš gadsimta sākumā Itālijā bija ļoti populārs. Viņš pareģoja, ka no debesīm nāks ugunīgs taifūns, dūmi, lietus, vētras. "Zeme dreb un mājas grūst. Ļaudīm vajag aizdrīvēt logu un durvju spraugas, lai istabās nenāktu indīgie tvaiki. Tas beigsies pēc trim dienām."

HOPI CILTS INDIĀŅI Amerikā paredzēja, ka septiņus gadus pirms cilvēces bojāejas parādīsies spilgta, dzeltena zvaigzne. Visspilgtākais debesu spīdeklis šajā gadsimtā ir Heila - Bopa komēta, kuru nupat varējām vērot mūsu debesīs. Visi šie indiāņu pareģojumi piepildījušies ar apbrīnojumu precizitāti. Pirms 200 gadiem viņi paredzēja ceļu debesīs (gaisa satiksme), kustīgas dzelzs mājas (auto), cilvēku sazināšanos ar zirnekļa palīdzību (telefons).

Informāciju, kuru gaišreģi saņem no Visuma izziņas bankas vai tā saucamās informācijas joslas, katrs atstāsta pēc savas izpratnes - it kā no miega pamodies. Šajos redzējumos ir iespējami piedzejojumi, pārpratumi, arī neizpratne. Tomēr nevar noliegt, ka gaišreģi, dzīvojot dažādos laikmetos un valstīs ir spējuši līdz sīkumiem vienādi aprakstīt gaidāmos notikumus, planētas kataklizmas.