Runescape ir trīs galvenie dievi: Guthix (līdzsvara dievs), Zamoraks (haosa, kara un iznīcības dievs), un Saradomins (jautrības, miera un gudrības dievs).

Sākotnēji Runescape pasaulē valdīja tikai viens dievs - Guthix. Viņš radīja runescapa pasauli, un tajā valdīja jau tūkstoš gadu pirms citiem dieviem. Vēlāk ieradās arī Zamoraks un Saradomins, un radīja pasaulei nemieru un iznīcību...

Guthix - Līdzsvara dievs.

Viņš nav ne labais, ne sliktais dievs. Viņš dara to ko, mēs cilvēki sauktu par mieru un iznīcību. Viņa pienākums ir radīt līdzsvaru starp labo un ļauno. Guthix valdīja runescapa pasaulē jau tūkstoš gadu pirms citiem dieviem, un radīja tajā mieru un ļaunumu - līdzsvaru.
Kad runescapa pasaulē bija līdzsvars, un viss bija mierīgi, bija pienācis laiks atpūsties, un Guthix aizmiga... Uz tūkstoš gadiem.
Kad Guthix pamodās bija ieradušies arī dievi Saradomins un Zamoraks, karojot savā starpā un radot pasaulei nemieru, un iznīcību...

Sekotāji: Taverlijas druīdi, Sīri, Rūķi, Varrockas pareģotāja, Haosa druīdi, dvarfi, Fillimans Tarlocks (narure spirit kvests), Jūuna čūska (Guthixa asaru minispēle).

Simbols: ~~~~~~ (Vertikāla viļnota līnija).
Krāsas: Zaļa, Spilkti zila.
Īpašās lietas: Guthix full helm, Guthix platebody, Guthix platelegs, Guthix kiteshield, Guthix staff, druīdu drēbes, Guthixa apmetnis.


Pielūgšanas vieta: Taverlijas druīdu aplis un Nature altāris purvā.



Zamoraks - Haosa, kara, un iznīcības dievs.

Īstenībā viņš ir Mahrrajatas ciltī, Viņš iekaroja Guthixa miera pasauli (Runescapu), un izcīnija sev dieva statusu. Saradomina, ienaidnieks, Viņš izraisa ļaunumu, un viņam ir vara (viņš kontrolē), ļaunuma izraisītājus runescapā... Viņš arī var, ievest izmisumā un padarīt par ļaunajiem (saviem sekotājiem) visus kas ir nogrēkojušies. Zamoraka sekotāji ir ļoti bīstami, kā kults, un no viņiem izvairās runescapa sabiedrība. Šāds ļaunums no Zamoraka un viņa sekotājiem agrāk nebija nācis, līdz brīdim kad Zamoraka sekotāji ''Tumšie burvji'', nodedzināja pirmo burvju torni, toreiz arī pienāca beigas runescapa zelta laikam...

Sekotāji: Haosa druīdi, Haosa rūķi, Haosa druīdu kareivji, Zamoraka burvji, Zamoraka mācītāji, Tumšie burvji, Demoni, Vampīri, Vilkači, Hazeels, Ibans (zamoraka dēls).

Simbols: (V)
Krāsas: Melna un sarkana.
Īpašās lietas: Zamorak full helm, Zamorak platebody, Zamorak platelegs, Zamorak kite shield, Zamorak staff, Zamoraka drēbes, Zamoraka apmetnis, Nolādētais simbols, Nolādētā grāmata un Zamoraka vīns.


Pielūgšanas vietas: Haosa templis wildernesā, Varrockas altāris, Haosa altāris (Uz ziemeļiem no doricka - māja ar zamoraka vīnu-), Agility dungeon, Underground pass quests.


Saradomins - Jautrības, Miera un Gudrības dievs.

Viņš bija otrais dievs kas ienāca Guthixa miera pasaulē (runescapā). Viņš aizsargā mieru, un var iedot neiedomājamas spējas tiem kas viņu pielūdz. Saradomins ir viss populārākais dievs runescapā. Majestātiskie Runescapa iedzīvotāji ir Saradomina sekotāji.

Sekotāji: Mācītāji, Abotts Langelijs, Saradomina burvis, Paladins, Karotāju sieviete, Jocīgs, vecs vīrs (strange old man), Myreque (pilsēta), Gudrais, vecais vīrs (wise old man), Zealots un Lielākā daļa runescapa iedzīvotāju.

Simbols: zvaigzne kas norāda uz četriem virzieniem.
Krāsas: Balta, zila un dzeltena.
Īpašās lietas: Saradomin full helm, saradomin platebody, saradomin platelegs, saradomin kite shield, saradomin staff, Mācītāja drēbes, Saradomina apmetnis, svētā zīme, Svētā grāmata.


Pielūgšanas vietas: Monastery (prajera guilds), Ardougnas baznīca, Varrockas baznīca, Portsarimas baznīca, Lumbridgas baznīca, Sīru pilsētas baznīca, Ala kas iet cauri ''Vojage akai'', Entrana (pirmā vieta kur viņš ieradās runescapa pasaulē).



Guthix




Zamorak




Saradomins




Ceru ka jums patika mana pamācība smile_mini.gif