Noris uzlabojumi...

Skrach UglogweeDwarfLumbridge GuidePirate PeteSir Amik VarzeWartface & BentnozeEvil DaveKing AwowogeiBeidzamā cīņaThe Cook

 

 

Cook

The Cook

Dwarf

Dwarf

Wartface & Bentnoze

Wartface & Bentnoze

Pirate Pete

Pirate Pete

Lumbridge Sage

Lumbridge Sage

Evil Dave

Evil Dave

Skrach Uglogwee

Skrach Uglogwee

Sir Amik Varze

Sir Amik Varze

Monkey Ambassador

Awowogei

Beidzamā cīņa

Beidzamā cīņa

 

Garums: Ļoti garš

Sarežģītība: Grūts

Prasības: 175 Quest points, 70 Cooking (ar Chef's Delight tikai 66 Cooking), 48 Agility, 20 Firemaking, spēja pieveikt augsta līmeņa pretiniekus, Cook's Assistant, Fishing Contest, Goblin Diplomacy, Big Chompy Bird Hunting, Biohazard, Demon Slayer, Murder Mystery, Nature Spirit, Priest in Peril, The Restless Ghost, Witch's House, Gertrude's Cat, Shadow of the Storm, Lost City, Legend's Quest (iesākts), Monkey Madness, Desert Treasure, Horror From the Deep

(Bet tas viss vajadzīgs tikai, lai pilnīgi pabeigtu kvestu!)

Apbalvojums:
10 Quest Points
10'000 Agility exp (King Awowogei)
28'000 Cooking exp (visi minikvesti dod Cooking exp)
3'500 Crafting exp (1, 000 no gobliniem, 1, 000 Pirate Pete, 1, 500 Skrach)
1'000 Farming exp (Goblini)
1'000 Fishing exp: (Pirate Pete)
4'000 Hitpoints exp (Sir Amik Varze)
2'500 Magic exp (Lumbridge Guide)
1'500 Ranged exp (Skrach)
1'000 Slayer exp (Dwarf)
1'000 Smithing exp (Pirate Pete)
1'500 Woodcutting exp (Skrach)

Red Lamp, kas dod 20, 000 exp jebkurā prasmē pāri 50. līmenim (pēdējā kauja)
Iespēja taisīt Spicy Stew (Evil Dave)
Iespēja lietot Teleport to Ape Atoll burvestību, Iespēja cept Stuffed Snake, Pieeja Monkey Agility Course (King Awowogei)
Pieeja Mogre Camp, iespēja taisīt Crab Claw un Crab Helmet (Pirate Pete)
Iespēja medīt Jubbly Birds (Skrach)
Pieeja Evil Chicken's Lair (elegants Black Dragon spots)(Sir Amik Varze)
Pieeja Culinaromancer`a lādei.

 

Nepieciešamie priekšmeti: Eye of Newt, Rotten Tomato, Greenman's Ale, 2 Lemons, Orange, Pineapple, Cocktail Glass, Cocktail Shaker, Knife, Ashes, ap 250gp, 2 Pots of Flour, 3 Buckets of Milk, 2 Eggs, 2 Bowls of Water, 4 Asgarnian Ales, Ice gloves, Charcoal, Spice (vai Gnome Spice), 1 Fishing Bait, 2 Loaves of Bread, Orange Slices, Blue, Green vai Purple Dye, 3 Bronze Wires, Needle, Fishbowl, Pestle and Mortar, Raw Cod, Cake Tin, Kitten wai Cat (neiesaku Kitten, labāk ņem Cat vai Wily Cat, Overgrown Cat arī neder), daudz Stews (apmēram 30), Axe, Pickaxe, Ogre Bow, Ogre vai Brutal Arrows, Iron Spit, Log, Tinderbox, Ogre Bellows, Ball of Wool, Pot of Cream, Raw Sweetcorn, Machete, Pot, Raw chicken, Dramen Staff, Anti-Dragonfire Shield, Rope, M'Speak Amulet, Ninja/Archer, Guard un Zombie Greegrees.

Instrukcija: Šis kvests sastāv no desmit daļām - deviņiem sub-kvestiem un vienas galvenās daļas. Iesaku visas vajadzīgās lietas pirkt Grand Exchange!

 

Pirmā daļa: The Cook


Prasības:10 Cooking, Cook's Assistant 

Apbalvojums: 1 Quest Point un iespēja sākt pārējos sub-kvestus.

Nepieciešamie priekšmeti: Eye of Newt, Rotten Tomato, Greenman's Ale, 2 Lemons, Orange, Pineapple, Cocktail Glass, Cocktail Shaker, Knife, un Ashes.

1. Runā ar Cook Lumbridge pils virtuvē. Viņš pastāstīs, ka mantas, ko tu viņam sagādāji Cook`s Assistant kvesta laikā, nebija domātas Duke Horacio dzimšanas dienas maltītei, bet viņš patiesībā gribējis pārbaudīt tavu uzticamību. Tuvojas simtgade, kopš viņa sencis, Franizzard Van Lumbcook, radīja lielisku banketu. Tagad Cook vēlas pierādīt pasaulei, ka arī viņš ir lielisks pavārs un grib atkārtot Franizzarda mielastu. Tikai viņam nav nevienas sastāvdaļas, tāpēc viņš tev uzliek par pienākumu tās sagādāt.

Tev vajag dabūt 4 sastāvdaļas: Eye of newt, Rotten tomato, Dirty blast un Greenman's ale, lai to visu sagādātu, viņš tev iedos 100 gp.

  • Eye of newt - var nopirkt Betty's Magic vaikalā, kas atrodas Port Sarim vai no Jatix iekš Taverley.
  • Rotten tomato- Duel arēnā pie bankas, Seers Village un Yanille - tur tos var nopirkt.
  • Greenman's ale - var nopirkt Yanille bārā vai Lighthouse augšstāvā.
  • Dirty blast- vienīgā lieta, ko tev vajadzēs pagatavot pašam.

Tev būs jāizgatavo Fruit blast (runā ar Blurberry Grand Tree, lai dabūtu tā recepti, to nedrīkst pirkt, citādi nekas neizdosies) un jāpievieno tam Ash.

Kā pagatavot Fruit Blast:
1) Izmanto sava Cocktail shaker "Mix-cocktail" iespēju, izvēlies taisīt Fruit blast.

2) Sagriez Lemon ar Knife (taisi Slices) un izvēlies Cocktail shaker "Pour" iespēju. Kokteilis tiks ieliets glāzē.
3) Pievieno Ash savam Fruit blast, padarot to par Dirty blast.

Kad tev ir viss nepieciešamais, dodies pie Cook!

Cook's daļa galā...

Cook arī uzlūgs tevi uz gaidāmajām dzīrēm, lai tu būtu viņa grandiozās maltītes liecinieks.

Ieej pils ēdamistabā. Redzēsi filmiņu, kurā būs attēlotas dzīres un tas, kā tās beidzās.

Culinaromancer is BACK!

Ļaunais burvis, saukts par Culinaromancer, būs atgriezies no dimensijas, kurā bijis ieslodzīts veselu gadsimtu. Viņu atbrīvojis Cook pagatavotis ēdiens (kam tieši TU sagādāji sastāvdaļas), kas patiesībā bijusi spēcīga ēdiena  burvestība. Culinaromancers grib pabeigt, ko iesāka pirms ieslodzīšanas - nogalināt RuneScape konsilu, bet ieradās Gypsy un izveidoja laika apturēšanas burvestību, kas ļaus tev atbrīvot sastingušos personāžus, pirms iedarbojusies Culinaromancera nāvējošā burvība.

Tagad tev vajadzēs atdzīvināt katru sastingušo dalībnieku. Lai sāktu katru no kvesta daļām, uzspied uz attiecīgo sastingušo personu 'Inspect'!

 

(Piezīme: sekojošās daļas tu vari veikt jebkādā secībā, bet, lai tiktu līdz Culinaromancer`a piebeigšanai, tev jāizpilda VISAS sekojošās daļas)


 

The Dwarf

Dwarf

Prasības: Fishing Contest
Balva: 1 Quest Point, 1k Cooking un Slayer exp, palielināta pieeja Culinaromancer`a lādei

Vajadzīgās lietas: Bucket of Milk, Pot of Flour, Egg, Bowl of water, 4-5 Asgarnian ales, jebkādi cimdi (Ice gloves ir stipri ieteicami), 216 gp, ieteicams Ring of Charos (a)

1) Pieej pie Dwarf un uzspied "Inspect". Pēc sarunas ar Gypsy, sapratīsi, ka, lai viņu atdzīvinātu, tew wajag Rock cake. Ej uz White Wolf Mountain un nokāp tunelī (no Fishing Contest kvesta). Aizej uz dzertuvi un runā ar "An old Dwarf".

An old Dwarf

2) Viņš teiks, ka nekad neatdos savu Rock Cake recepti.

Bwah...

Ej uz Faladoras bāru un runā ar Emily, jautā par Dwarves un Ale. Viņai var iedot kukuli 200 gp apmērā, lai uzinātu recepti, vari arī izmantot Ring of Charos (a), tad viņa pateiks recepti par brīvu. Uzzināsi, ka tev vajag 4 Asgoldian Ales. Nopērc 4-5 Asgarnian Ales no viņas un iemet katrā pa vienam gp (use coins uz Asgarnian Ale)

 
3) Aiznes šos 4-5 alus pie Rohak (tas pats rūķis, kam ir Rock Cake recepte). Tev arī vajadzēs 100 gp, ko iedot viņam par sastāvdaļu izpaušanu. Runā ar viņu, tu automātiski iedosi viņam alu. Kad viņš ir izdzēris pirmo glāzi, iedod viņam pārējos un viņš piedzersies. Dzērumā Rohak būs gatavs pateikt slepenās receptes sastāvdaļas: Milk, Flour, Egg un Bowl of Water.


4) Atnes vajadzīgās sastāvdaļas pie Rohak (Obligāti paņem Gloves! Stingri iesaku Ice gloves!). Viņš izceps Dwarven rock cake, un noliks uz galda. Tā ir karsta! Obligāti uzvelc Gloves pirms to ņem!!! Ja nepaņemsi to gana ātri, to izdarīs kāds no rūķiem un tev būs atkal jāsāk viss kūkas iegūšanas process no gala. Ja neesi uzvilcis Ice gloves, tev Rock cake būs jāatdzesē, pirms to nes uz Lumbridge, ja esi uzvilcis - kūka atdzesēsies automātiski un tu varēsi izlaist nākamo soli.

5) Lai to atdzesētu bez Ice gloves, tev būs jādodas uz Ice Mountain virsotni, kur ir Ice Fiends. Nogalini vienu, un kūka būs atdzisusi. Tā atdzisīs arī, ja būsi to kādu laiku paturējis savā bankā.


6) Atgriezies Lumbridge ēdamistabā un use Rock cake uz Dwarf!

Izglābi Dwarf, bet vēl nepriecājies...


 

Wartface & Bentnoze

Goblin generals

Prasības: Goblin Diplomacy
Vajadzīgās lietas: Charcoal, Spice (vai Gnome Spice), 1 Fishing Bait, Bucket (vai Jug vai Bowl) of Water, Bread, Orange Slices, Green, Blue vai Purple Dye.

Balva: 1 Quest Point, 1k Cooking, Crafting un Farming exp, palielināta pieeja Culinaromancer`a lādei.


1) Inspect vienu no goblinu ģenerāļiem pie galda, pēc tam dodies uz Goblin Village, un runā ar gobliniem ap pilsētiņu. Viņi pasacīs, lai runā ar ciema pavāru. Ej uz pēdējo māju austrumos un nokāp pagrabā. Tur atradīsi Goblin Cook.

Goblin Cook

2) Runā ar viņu, un secināsi, ka viņam vajag Charcoal.


3) Nopērc to (Grand Exchange, piemēram) un ej atpakaļ pie Goblin Cook. Iedod to viņam. Viņš sāks gatavot.


4) Filmiņā redzēsi, ka gaisā uziet katls un pats Cook. Tagad tev jādabū sastāvdaļas, lai atdzīvinātu goblinu ģenerāļus Lumbridge pilsētā.


Image Hosted by ImageShack.us Orange slices which aren't orange:
Use Knife uz Orange (apelsīns) un izvēlies Slices, tad use Green, Blue vai Purple dye uz Slices.

Maggots that aren't bland: Use Spice uz Fishing bait un iegūsi Spicy maggots

Bread which isn't crunchy: Use Bread ar Bowl of water un iegūsi Soggy bread.

Atgriezies Goblin Village un iedod savas iegūtās lietas Goblin Cook. Vīņs uztaisīs "Slop of compromise". Ej uz Lumbridge. Use "Slop" uz abiem ģenerāļiem.

Tagad arī goblini ir brīvi...


 

 

Pirate Pete

Pirate Pete

Prsības: 31 Cooking, 42 Crafting (tas vajadzīgs Fishbowl uztaisīšanai, bet tu to vari arī nopirkt no citiem spēlētājiem).
Vajadzīgās lietas: 3 Bronze Wires, Needle, Fishbowl, Pestle and Mortar, Raw Cod, Bread, un Knife.

Balva: 1 Quest Point, 1k Cooking, Fishing, Smithing un Crafting exp kopā ar pieeju Mogre Camp un lielāka pieeja Culinaromancer`a lādei.


1) Kad būsi Inspect`ojis Pirate Pete, Gypsy teiks, ka, lai atdzīvinātu Pirate Pete, tev vajag Fishcakes. Runā ar Lumbride Cook un jautā, kā pagatavot Fishcakes. Viņš pateiks recepti. Tev vajadzēs Ground Cod, Ground Kelp, Ground Giant Crab Meat un Breadcrumbs. Apjautājies viņam, kā lai to visu dabū gatavu.


2) Lai iegūtu Ground Cod - use Pestle and Mortar uz Raw cod. Lai dabūtu Ground Kelp un Crab, tev jārunā ar Murphy, kurš atrodas Port Khazard. Lai iegūtu Breadcrumbs, use Knife uz Bread.

Murphy
3) Ej pie Murphy un jautā par kvestu. Viņš teiks, ka tev vajag niršanas ekipējumu. Runā ar viņu vēlreiz, un viņš pārtaisīs tavu Fishbowl par Diving helmet un sameistaros tev niršanas piederumus.

Uzmanību: Lai nirtu, tew jābūt vieglākam par 27 kg! Un tev nedrīkst būt nekādi Summoning Followers, kaķus ieskaitot.

4) Uzvelc savu ekipējumu un lūdz, lai viņš aizved tevi nirt, viņš būs ar mieru. Tu ielēksi ūdenī. Peldi uz ziemeļiem, pa ceļam noplūcot dažus viļņainos augus (Kelp).

Kelp

Turpini peldēt, līdz nonāc pie krabju laukuma ar Guards tam apkārt.

Nung
5) Runā ar Nung, un viņš pateiks, ka tu vari dabūt krabjus, ja sagādāsi viņa, 5 "Skippy Skins".

Hah, silly Ivars!

Peldi uz Ziemeļrietumu stūri un savāc piecus akmeņus, kas ir guļ zemes. Ieej Underwater Cavern, kas ir ziemeļos no akmeņiem, kurus tu vāci un nogalini 5 Mudskippers. Kad viņi nomirs, viņi izmetīs Mudskipper Hides. Savāc piecas tādas un ej atpakaļ pie Nung.

Mudskipper
6) Tagad tev vajadzēs - Needle un 3 gabalus Bronze Wire. Iedod viņam šīs lietas. Ieej krabju aplokā un nogalini vienu. Viņš izmetīs Crab Meat. Ja vē lneesi dabūjis - dabū Raw Cod un ap 5 maizēm. Use knife uz Bread, lai dabūtu - Breadcrumbs, use Pestle and Mortar uz Raw Cod, Kelp un Crab Meat.


7) Ej pie Lumbridge Cook. Viņš teiks, lai iegūtās lietas use vienu uz otras un tad use uz Range! Izdari tā un iegūsi Fishcake. Ieej ēdamistabā un use Fishcake uz Pirate pete!

Pirate Pete ir atbrīvots!


 

Lumbridge Sage

Lumbridge Guide

Prasības: 40 Cooking, Big Chompy Bird Hunting, Biohazard, Demon Slayer, Murder Mystery, Nature Spirit, Priest in Peril, The Restless Ghost un Witch's House
Vajadzīgās lietas: Egg, Bucket of Milk, Pot of Flour un Cake Tin.

Balva: 1 Quest Point, 2'500 Cooking un Magic exp, palielināta pieeja Culinaromancer`a lādei.


1) Lai izglābtu Lumbridge Sage, tev jāuztaisa: "Cake of Guidance". Gypsy teiks, lai tu ej uz Wizards' Tower un runā ar Traiborn, kas atrodas torņā vidējajā stāvā.

Traiborn

Viņš liks tev atnest - Egg, Flour un Milk (ja ir pabeigta kāda cita kvesta daļa, tad tu to visu viegli vari nopirkt Culinomancer`a lādē).


2) Kad esi tās atnesis, Traiborns liks tev kaut ko izdarīt, lai tās apburtu.

Egg: Tev parādīsies filmiņā, kur no olas ižšķilsies kāds no RuneScape pazīstamies cilvēkiem, un tev būs jāuzmin to vārds, kad esi to izdarījis 3 reizes nekļūdīgi, tev jāizdara Milk apburšanas rituāls!

Reldo
3) Lai to izdarītu, tev jāpabeidz viktorīna. Tev jāatbild uz 3 jautājumiem par RuneScape nekļūdīgi. Tie nav īpaši grūti.


4)Lai apburtu Flour, tev parādīs bildes ar pāris lietām. Kad bildes pazudīs, tev būs jaatbild uz jautājumu par to. Piemēram - cik bildē bija ieroču? Kad esi trīs reizes veiksmīgi uz tiem atbildējis, dabūsi apburto Flour.
Flour apburšana

5) Tagad tev vajag uzcept Cake. Use visas 3 lietas uz Cake Tin. Tu dabūsi Raw Guide Cake. Use Cake uz Range, lai dabūtu Cake of Guidance. Ieej ēdamistabā un use Cake of Guidance uz Lumbridge Sage!

Lumbridge Guide atbrīvots! Woot!


 

 

Evil Dave

 Evil Dave

Prasības: 25 Cooking, Gertrude's Cat un Shadow of the Storm

Vajadzīgas lietas: Cat vai Kitten (ar Kitten viss var ļooooti ieilgt, labāk ņemt Cat vai Wily Cat, Overgrown Cats neder, jo tie nespēj ķert peles), un ap 30 Stews (tās var nopirkt, piemēram, Warriors' Guild pie Lidio par 24 gp katru).

Balva: 1 Quest Point, 7k Cooking exp, iespēja veidot Spicy Stew, audzēt Hell-Cat un plašāka pieeja Culinaromancer`a lādei.


1) Ieej mājā rietumos no Edgeville bankas.  Nokāp pa Trapdoor un runā ar Evil Dave.

Evil Dave

Pajautā par viņa mīļāko ēdienu. Viņam patīk tāda Stew (sautējums), kā taisa viņa māte. Uzkāp augšstāvā, lai parunātu ar Doris. Nokāp atpakaļ ar Kitten (es tevi brīdināju!) vai Cat. Uzspied uz sava kaķa un izvēlies "Chase-Vermin", lai viņš ķertu Hellrats! Ja kaķis nenotver neko, turpini spiest "Chase-Vermin". Kad kaķis noķers peli, tā izmetīs Spice un Ashes, pacel tikai Spices.

Piezīme: Tavs kaķis pārvētīsies par Hell-Cat, kad būs noķēris noteiktu skaitu Hellrats. Lai to pārvērstu atpakaļ par normālu Cat, iedod viņam palakties Bucket of Milk.

Pussy
Ir 4 veidu Spices:

Red Spice

Yellow Spice

Brown Spice

Orange Spice


2) Tagad sekos pati grūtākā kvesta daļa. tev vajadzēs atklāt, cik devu katras garšvielas ir nepieciešams ielikt mērcē. Use vienas krāsas Spice uz Stew. Tā izdari ar Red, Yellow, Brown un Orange Spice - use vienu reizi uz Stew, ja Dave nepatīk (ja deva nebūs pareiza, viņš pateiks, uzdevums atrast tādu devu garšvielas, kas viņam patiktu), use 2 reizes tās pašas krāsas Spice uz citu Stew, ja viņam aizvien nepatīk (kad būs atrsta īstā proporcija, viņš pateiks), use 3 reizes tās pašas krāsas Spice uz citām Stews un iedod Dave, ja viņam aizvien nepatīk, tu zini, ka šīs krāsas Spice vajag 4 reizes. Tā dari līdz izmēģini visas 4 krāsas Spices un uzināsi cik reižu vajag lietos katras krāsas Spice uz Stew, lai tas patiktu Dave!


3) Kad esi uzzinājis cik reizu katra no Spice ir jalieto, lieto šīs Spices uz vienu noteiktu Stew. Iedod Dave un vīņš to dievinās!


4) Ej uz Lumbridge un use Stew ar Spices tajā uz Evil Dave!

Uzmanību: Šo kvesta daļu es gāju 3 stundas - rēķinieties ar laika patēriņu!

Evil Dave daļa izieta!


 

Skrach Uglogwee

Skrach Uglogwee

Prasības: 41 Cooking, 20 Firemaking, Big Chompy Bird Hunting
 

Vajadzīgās lietas: Ogre vai Brutal arrows, Ogre Bow vai Ogre Composite Bow, Ogre Bellows, Pickaxe, Tinderbox, Log, Axe, Iron Spit, Ball of Wool.

Balva: 1 Quest Point, 1'500 Cooking, Woodcutting, Ranged un Crafting exp, lielāka pieeja Culinaromancer`a lādei.

Kad esi Inspect Skrach Uglogwee, Gypsy teiks, ka tev nepieciešams Jubbly Chompy. Tev būs jārunā arRanzt!

Rantz
1) Dodies uz Feldip Hills Runā ar Rantz.Rantz grib, lai tu dodies uz dienvidaustrumiem un parunā ar viņu tur. Tev vajadzēs izdarīt viņam pakalpojumu. Viņš vēlas, lai abi viņa bērni dodas uz Karamju!

2) Pasaki viņam, ka tev būs vajadzīgs laiva, lai tur nonāktu. Ranzt nogāzīs koku.

Rantz un koks...

Divreiz use Axe uz nogāzto koku, lai uztaisītu Crude Boat. Runā atkal ar Ranzt, viņš izšaus milzīgu bultu, kas trāpīs Karamjas krastā. Tur viņš vēlas nonākt.

Rantz un loks... Ōōrghh...
Nogalini pāris Chompy Birds (Piemērs), bet neizcep to.


3) Dodies uz Karamja. Ej gar piekrasti uz dienvidiem, līdz nonāc pie General Shop. Uz dienvidrietumiem no tā jābūt Ranzt bulti kokā. Use Iron Spit ar Chompy Bird uz aizdedz ugunskuru pie bultas. Izcep savu Chompy Bird uz tā.

Ivars un Austris...

4) Kad būsi to izcepis, ieradīsies divi Ranzt bērni. Piekrīti doties ar viņiem pie Ranzt! Viņš pastāsīs kā nogalināt Jubbly Bird.


5) Nedaudz uz ziemeļrietumiem ir Mining vieta. Mine rock līdz tew ir Rock! Ej atkal uz Swamp. Use Bellow uz burbuļiem. Tad use Bellows (3) uz Swamp Toads. Piepildi un atkal use Ogre Bellows uz Bloated Swamp Toads, use Rock uz tiem, un tu iegūsi Balloon Toadies - Jubbly Bird ēsmu.


6) Nomet to mazliet uzdienvidiem no Ranzt un gaidi! Nogalini Jubbly Bird (ar Ogre Bow un Arrows). Noplūc putnu un ej pie Ranzt ugunskura, kur izcep putnu!

7) Ej uz Lumbride ēdamistabu un use izcepto putnu uz Ogre Skrach Uglogwee!

He, he, labs darbs!

 


 

Sir Amik Varze

Sir Amik Varze
 

Prasības: Lost City, vismaz iesākts Legends' Quest, jābūt spējīgam uzveikt 227. līmeņa Black dragon 

Nepieciešamās lietas: Ice gloves, Anti-dragon shield un/vai Antifire potion, Pestle and mortar, Bucket of milk, Pot of cream, Raw sweetcorn, Dramen/Lunar staff, Hatchet, Machete, Pot, Raw chicken, kā arī ekipējums, lai uzveiktu Black dragon

Apbalvojums: 1 Quest point, 4'000 Cooking un Hitpoints exp, palielināta pieeja Culinaromancer`a lādei

 

1) Inspect Sir Amik Varze. Gypsy teiks, ka, lai izglābto balto bruņinieku, būs nepieciešams Creme Brulee Supreme. Dodies pie Cook, un apjautājies, kā pagatavot Creme Brulee Supreme.

  • Lieto Pot of cream uz Bucket of milk, un iegūsi Milky mixture.
  • Paņem Sweetcorn un Pot (tikai ne ceptu!) un samal to kādā no dzirnavām visā RuneScape, lai iegūtu Pot of cournflour.
  • Sajauc to ar Milky mixture, un iegūsi Cournflour mixture. Šim visam tev vēl jāpievieno Vanilla pod, Evil chicken ola, Cinnamon, un tas viss jāapdedzina, izmantojot pūķa uguni.

2) Dodies uz Kharazi Jungle, kas atrodas uz dienvidos no Shilo Village. Pārmeklē  Vanilla plant, kas aug uz dienvidiem no Pool of water, jūras krastā. Atradīsi Vanilla pod, pievieno to savai mikstūrai, sanāks Brulee.

Vanilla plant

3) Dodies runāt ar Wise Old Man no Draynor Village, apjautājies par "Strange beats" un tālāk par "Evil chicken".

Noliec savas bruņas un ieročus bankā un aizkuģo uz Entranas salu. Līdzīgi kā Lost City kvesta laikā, nokāp pazemē, nogalini zombiju, lai iegūtu cirvi, un no Dramen tree atcērt Dramen branch, pēc tam samal to ar Pestle and mortar - lūk, tev Cinnamon!

4) Tagad uz Evil chicken's Lair pēc olas! Ej uz banku, paņem Dramen staff/Lunar staff, kā arī Raw chicken un dodies uz Zanaris. Evil chicken migā dzīvo vairāki lvl 227 Black dragons, no kuriem tev vienu arī vajadzēs nogalināt, tādēļ uzvelc pienācīgas bruņas un ieroci. Neaizmirsti arī kādu aizsardzības līdzekli pret pūķu ugunīgo elpu!  Pie Zanaris Lumbridge purva puses ieejas var redzēt apzeltītu Chicken Shrine.

Ļaunā viesta!

Use Raw chicken uz statujas, un tiksi iekšā Evil chicken's Lair! Uzliec Protect from Melee (ja tev tāds ir), paskrien tiem garām, un turpini skriet līdz pašam alas ziemeļu galam. Tur savu ligzdu iekārtojis Evil chicken. Pārslēdzies uz Protect from Magic un nosit jocīgo vistu, lai dabūtu Evil chicken's egg. Ja kādu iemeslu dēļ tu nomirsti, vairs nevarēsi cīnīties ar Evil chicken. Olu varēsi iegūt, pārmeklējot Evil chicken ligzdu.

Nogalini kādu no alā esošajiem Black dragon! Ieteicams izmantot Protect from Melee un Anti-fire potion. Mirstot pūķis izmetīs Dragon Token. Paņem to un lasies ārā!

5) Pievieno izcīnīto olu brulē, pieliec Cinnamon. Tagad nāksies brulē apdedzināt. Uzvelc Ice gloves vai Anti-dragon/Dragonfire shield, spied "Rub" uz Dragon Token.

Fairy dragon K'klik

Parādīsies pūķītis K'klik un piedāvās izpildīt vienu tavu vēlēšanos. Palūdz viņam, lai tas apdedzina tavu Creme brulee. Ja neizmantoji nevienu no augstākminētajiem pretlīdzekļiem, tu zaudēsi daudz Hitpoints pūķa elpas dēļ.

Kad Creme Brulee gatavs, steidzies uz Lumbridge ēdamistabu un pasniedz Brulee Sir Amik Varze.

Sir Amik Varze atbrīvots!

 


 

Awowogei

Prasības: 70 Cooking (64 ar Chef's Delight dzērienu) un 48 Agility, Monkey Madness

Vajadzīgās lietas: 5 gp, Rope, Knife, Pestle and Mortar, M'speak amulet, 3 atšķirīgi Monkey Greegrees (Monkey Guard, Ninja vai Archer Monkey un Zombie Monkey), labs ierocis, Antipoison un food!

Balva: 1 Quest Point, 10k Cooking un Agility exp, kā arī iespēja lietot Teleport to Ape Atoll burevstību + lielāka pieeja Culinaromancer`a lādei.


1) Pēc tam, kad esi "Inspect" King Awowogei, Gypsy liks tev doties uz Ape Atoll un runāt ar Awowogei par viņa iecīnīto ēdienu. Bankā paņem - trīs Monkey Greegree un M'speak Amuletu un dodies uz Ape Atoll. Nonācis tur, neaizmirsti pārvērsties par pērtiķi. Awowogei atrodas mājā uz dienvidiem no tempļa (šo māju apsargā 2 pērtiķi). Viņš pateiks, ka viņa mīļāko ēdienu zina tikai trīs mērkaķi. Dodies uz tempļa ziemeļrietumu stūri un tu atradīsi tos 3 mērkaķus, kuri zina par ēdienu- Iwazaru, kurš ir mēms, Kikuzaru, kurš ir kurls un Mizaru, kurš ir akls.

3 fucking monkeys


2) Mizaru pateiks, ka Awowogei patīk banāni un mērkaķu rieksti, kas pildīti čūskas ādā (Roasted giant Snake stuffed with sliced bananas and monkey nut paste). Ej uz food veikaliņu blakus templim, un nopērc Banānu un Monkey Nuts (riekstus). Atgriezies Crash Island un ej uz austrumiem, līdz sasniedz bedri. Uzliec Protect from Melee (43 lvl Prayer) un kāp lejā, lai nogalinātu Giant Snake (84 lvl) un paņemtu tās izmesto ķermeni. Ja nejūties drošs par sevi, vari nokaut vēl pāris čūsku drošībai.


3) Ej atpakaļ pie trim mērkaķiem un viņi pasūtīs uz poda tavus riekstus un banānus! Tev esot vajadzīgs Red Banana un Tchiki Nuts. Tev būs jārunā ar viņiem divreiz, lai to visu uzzinātu. 


4) Ej visu garo ceļu uz salas rietumiem, līdz redzi krastmalā augam banānkoku ar sarkaniem banāniem. Uzvelc Monkey Guard Greegree, un use Rope uz banānkoku.

5) Tu dabūsi sarkano banānu (vari paņemt vairākus, nodropojot pirmo un noraujot no koka citu).


6) Lai dabūtu Tchiki Nuts, uzvelc savu Ninja/Archer Greegree un dodies uz Ape Atoll Agility Course. Pārlēc pāri akmenim, uzkāp pa koku un beigās pārlēc ar virvi pāri aizai. Tu nonāksi pie būdas ar caurumu tās grīdā - nokāp pa to lejā.Tur būs riekstu krūms, noplūc dažus Tchiki Nuts.

 

7) Kad visas trīs sastāvdaļs savāktas, atgriezies pie trīs mērkaķiem. Viņi teiks, ka tevis savāktie rieksti un banāni šoreiz ir pareizie, un uz vietas tos apēdīs (tikai pa vienam no katra), tāpēc labi, ka tu biji sagādājis ierpiekš tos vismaz pa diviem. Ja viņi apēda visu, kas tev bija, sadabū tos no jauna.


9) Runā vēlreiz ar trim mērkaķiem. Viņi pastāstīs, kā sagatavot Red Banana un Tchiki Nuts. Use Knife uz Banana un izvēlies "Slice", tad samal Tchiki Nuts ar Pestle and Mortar. Kad tas paveikts, use abus uz Snake. Uzvelc savu Zombie Greegree un dodies lejup pa Trapdoor tempļa austrumu pusē. Tu sāvēsi uz zemes paaugstinājuma, nokāp lejā pa Stairs un redzēsi alu ar "Exit" opciju, kas atrodas starp divām kāpnēm. Ieej tajā!


10) Tur būs lava, kam netiksi pāri citādi, kā vien Zombie Monkey formā. Pārvērties par Zombie Monkey, ja vēl neesi to izdarījis, un ej lavai pāri! Use Stuffed Snake uz iegarenā  Hot Rock. Ja piededzināsi, tad atkārto visu, lai iegūtu Raw Snake.

11) Kad tev ir Cooked Snake, ej uz Lumbridge ēdamistabu un atdzīvini Awowogei!


Tagad tev parādīsies filmiņa, pēc tās tu attapsies turpat Lumbridge ēdamistabā un varēsi izmantot Teleport to Ape Atoll.


 

Beidzamā cīņa

Jūs no manis vēl dzirdēsiet!

Prasības: 175 Quest points, Desert Treasure, Horror from the Deep un izpildīti visi iepriekšējie minikvesti, jābūt spējīgam pieveikt bīstamus 130-149 lvl pretiniekus, neizmantojot Prayer 

Nepieciešamie priekšmeti: Labs ēdiens (Lobsters vai labāks), labas bruņas, un ap 5 Super restore potions.

Balva: 1 Quest point, pilnīga pieeja Culinaromancer`a lādei un lampa, kas dod 20'000 exp jebkurā prasmē pāri 50. līmenim

Kad esi pabeizi pēdējo no augstākminētajām kvesta daļām, laiks izcīnīt pēdējo kauju ar Culinaromanceru! Šajā daļā, tev vajadzēs cīnīties ar pieciem augsta (un vienu vidēja) līmeņa briesmoņiem.


Stratēģija:
Sagatavojies cīņai ar katru monstru atsevišķi! Kad esi to nositis, izej no portāla, ej uz banku, paņem vajadzīgas lietas, food, ko esi iztērējis, cīnoties ar iepriekšējo monstru un ej portālā atkal. Uzmanību- Ja mirsi, zaudēsi savas lietas, atskaitot trīs dārgākās! Šeit nebūs iespēkjams dabūt atpakaļ, ko esi zaudējis!!!


Seši pretinieki:


Agrith-Na-Na (146 lvl)

Agrith-Na-Na

Viņš uzbrūk ar Melee un ir vājš pret Stab un Ranged uzbrukumiem.

Ieteicamais ekipējums:

Melee`eriem:

  • Labs Platebody, labi Platelegs
  • Dragon Dagger (iteicams P++)
  • Parastais vai Super sets 9Attack, Strenght & Defense Potions)
  • Pārējais Inventory ar Lobsters vai labāku ēdienu

Rangeriem:

  • Labas Ranged bruņas
  • Labs Bow
  • Ranged Potion (ja tev šķiet, ka vajadzēs)
  • Rune Arrows/Bolt Racks/nekas (Crystal Bow), atkarībā no ieroča, ko izmanto
  • Pārējais Inventory ar Lobsteriem vai ko labāku

 

Iedzer savu Potion setu, ieej portālā un izmanto visus savus Special Attacks uz viņu. Viņu ir samērā viegli uzveikt un tu dabūsi banānu par viņa uzveikšanu. Pēc tam ātri ej laukā no portāla, nobankojies, atjauno savu Health un gatavojies cīnīties pret nākamo pretinieku.

Flambeed (149 lvl)

Flambeed

Viņš ir radījums, veidots no karstām kūkām. Lai viņu pieveiktu, tev obligāti jābūt uzvilktiem Ice Gloves. Flamebeed uzbrūk ar Melee un sit visai stipri, taču ir samērā vājš pret Ranged uzbrukumiem. 

Ekipējums:

  • Labas Ranged bruņas, Bow un Rune Arrows (lieti noder Poisoned Arrows)
  • Ranged Potion, ja liekas, ka noderēs
  • Dragon Halberd (ieteicams)
  • Tev OBLIGĀTI jālieto Ice Gloves!
  • Parastais vai Super sets
  • Piepildi pārējo ar Lobsters vai labāku food

 

Gluži tā pat kā ar Agrith-Na-Na, iedzer savus Potions, pirms ej portālā. Kad tiec iekšā, uzbliez viņam virsū trīs Hally Specs (ja paņēmi D Halberd) un pārslēdzies uz Ranged ieroci. Centies nepielaist Flambeed pārāk tuvu, paskrienot gabaliņu uz priekšu, divreiz izšaujot un atkal paskrienot gar malām. Viņš nometīs dažas kūkas.

Tu arī vari iesprostot aiz portāla un nolaist no kātiem ar loku un bultām, bet nemēģini pārāk daudz, jo viņš ļoti stipri sit.

 

Karamel (136 lvl)

Karamel

Viņa ir šī kvesta Kamil no Desert Treasure, jo šauj ar status mazinošu, sastindzinošu burvestību. Viņa ir stipri noturīga pret Ranged, tāpēc ir ieteicams no Melee`ot viņu.

Ekipējums:

  • Labs Platebody, labi Platelegs
  • Dragon Scimitar, Dragon Longsword vai Abyssal Whip
  • Parastais vai Super sets
  • 2 Super Restore Potions
  • Pārējais ar Lobsters vai labāku ēdienu

Pieskrien pie viņas, cik vien ātri vari, tiklīdz būsit tuvcīņā, viņa nevarēs tevi ievainot. Bet viņa ar savām burvestībām izsūks tavu Special Attack Bar, samazinās tavus status un tevi sasaldēs. Mēģini vienmēr turēt savu Attack līmenis virs normālā, dzerot Super Restore un Attack Potions. Kad Karamel nomirs, viņa nodropos Choc Ice.


 

Dessourt (121 lvl)

Dessourt

Nākamais būs skeletveidīgs pretinieks Dessourt. Viņš izmantos Melee un Magic uzbrukumus, pie kam, viņa Magic lielā ātrumā sit pa 5, tāpēc uzmanīgi vēro savu Health līmeni. Viņā vājība ir Melee.

Ekipējums:

  • Labs Platebody un labi Platelegs
  • Dragon Scimitar, Dragon Longsword vai Abyssal Whip, arī Dragon Dagger P++ ir labs
  • Parastais vai Super sets
  • Pārējais Inventory jāpiepilda ar Lobsteriem vai labāku kaut ko, nezinu, izdomā pats

Izdzer savu setu, pirms dodies portālā, uzreiz atklāj pret viņu visus Specs un nogalini viņu, mirstot viņ'atstās Chocolate dust.


 

Gelatinnoth Mother (130 lvl)

Gelatinnoth Mother

Priekšpēdējā cīņa ir pret Gelatinnoth Mother, kas ir Dagannoth Mother level 130 versija. Tā kaujas gaitā maina krāsu, ejot pa apli, kur katra krāsa nozīmē kādu noteiktu uzbrukuma veidu, kas vienīgais var viņu ievainot. Viņa sāk ar balto krāsu, pēc tam pārvēršas zila, tad oranža, brūna, sarkana un visbeidzot zaļa, tad atsāk apli.

Ekipējums:

  • Labas Magic bruņas
  • Air Staff, Air Battlestaff vai Air Mystic Staff
  • Pietiekami daudz Runes, lai izsauktu 50 Air, Water, Earth un Fire Blasts vai Waves
  • Labs vairogs
  • Labs Melee ierocis (Mystic Air Staff arī būtu gana labs)
  • Labs Bow
  • Rune Arrows/Bolt Racks, atkarībā no Bow
  • Parastais vai Super sets

Kad viņai uzbrūc, izvēlies burvestības no Spell Book, nevis spied "Auto Cast". Katras krāsas vājības ir sekojošas:

Balta - Air Spells

Zila - Water Spells

Oranža - Melee uzbrukums

Brūna - Earth Spells

Sarkana - Fire Spells

Zaļa - Ranged uzbrukums

Nokauj viņu, imantojot šeit minētos uzbrukumus, taču vienmēr uzpasē savu veselību, jo šajā daļā ir biegli pārāk aizrauties un nomirt.


 

Pēdējā cīņa - Culinaromancer (75lvl).

Culinaromancer

Beidzot tu esi tikai viena pretinieka attālumā no paša garākā RuneScape kvesta izpildīšanas! Tev būs jāpievērē Culinaromancers, kaut arī viņš ir tikai level 75 stiprs un viens no vieglākajiem iepriekšējo vidū. Viņš ir līdzīgs pūrei ar mazu Defense, bet stipriem uzbrukumiem. Atkraties no viņa kā vien vēlies, viņš nav pārāk grūts pretinieks.


                    Apsveicu, tu esi izgājis simto RuneScape kvestu!

Sveiciens! Visu esi godam izturējis!
RFD complete!

Kad kvests ir iziet, tev ir pieejama pilna lāde Lumbridge pagrabā. Tur var nopirkt gan food, gan items. Labākie ir tā dēvētie Barrows gloves:

 

Culinaromancer's Chest

Attēls Priekšmets Cena (Gp)
 Gloves Gloves  50
 Gloves (bronze) Gloves (Bronze)  100
 Gloves (Iron) Gloves (Iron)  250
 Gloves (Steel) Gloves (Steel)  500
 Gloves (Black) Gloves (Black)  1'000
 Gloves (Mithril) Gloves (Mithril)  1'500
 Gloves (Adamantite) Gloves (Adamant)  2'500
 Gloves (Runite) Gloves (Rune)  5'000
 Gloves (Dragon) Gloves (Dragon)  100'000
 Gloves (Barows) Gloves (Barrows)  100'000
 Wooden spoon Wooden spoon  31
 Egg whisk Egg whisk  45
 Spork Spork  292
 Spatula Spatula  1'728
 Frying pan Frying pan  1'494
Skewer Skewer  2'880
Rolling pin Rolling pin  12'960
Kitchen knife Kitchen knife  9'506
Meat tenderiser Meat tenderiser  37'350
Cleaver Cleaver  23'040

 

Laboja mad, labots 5x