Ievads

  • Tātad, kas ir cooking? Cooking ir prasme ar kuras palīdzību spēlētāji var pagatavot sev ēdienu.
  • Kāpēc trennēt cooking? Ar augstāku cooking līmeni, var pagatavot labākus ēdienus.

Cooking pramse tika ieviesta Runescape 2001. gada 4. janvārī.

Runescape ir ļoti daudz dažādu ēdiena veidu. Tomēr, tāpat kā ar visām prasmēm, spēlētājiem ir jāsasniedz noteiktus līmeņus, lai pagatavotu dažādus ēdiena veidus. Cooking ir otrā populārākā prasme visā Runescape. Šobrīd ir apmēram 150 tūkstoši spēlētaju, kuri ir sasnieguši 99. cooking līmenis un to skaits strauji palielinās.

Kā jau mēs zinām cooking ir ļoti ātra prasme un visātrākais veids, kā to trenēt ir pirkt nesagatavotu ēdienu no GE (Grand Exchange). Pirms GE parādīšanās, lielākā daļa spēlētāju, pārsvarā ar Fishing prasmi, iegūtās zivis paši arī izcepa.

Daudzi uzskata cooking par visvieglāko prasmi, tā saucamo noob skill.Tas ir tāpēc, ka tu vari mierīgi aiziet uz GE (Grand Exchange) nopirkt sev nesagatavotu ēdienu un izcept to turpat uz ugunskura vai tuvākajā krāsnī, bet tādā veidā tu nevarēsi iegūt lielu peļņu, tomēr ir daži spēlētāji, kas labāk paši iegūst neapstrādātu ēdienu (pārsvarā zivis) un tad izcepj, tādā veidā pelnot miljonus.

Cooking prasmes emote

Kā cept zivis?

1. Paņemam pilnu inventory ar nesagatavotu ēdienu (piem. lobsters) un ar labo peles taustiņu uzspiežam uz lobster, tad spiežam es kreiso uz use.

2. Tālāk spiežam ar labo peles taustiņu uz krāsns un spiežam "Use Raw lobster->Cooking range".

3. Apakšā parādīsies logs, spiežam ar kreiso peles taustiņu virsū uz zīmējuma.

4. Gaidam kamēr izcepsies un atkārtojam procesu noguldot izceptas zivis bankā un izņemot ārā neizceptas.

 

Lietojot krāsnis ir salīdzinoši mazāka iespēja sadedzināt ēdienu nekā uz ugunskura, tās var ļoti viegli atrast kartē, kur tās ir apzīmētas ar šo simbolu – .

Maize (bread), kūkas (cake) un pīrāgi (pie) var tik pagatavoti tikai krāsnī!

 

Ja, tu esi iesācējs cooking prasmes attīstīšanā, iesaku tev sākt ar šo vietu:

  • Lumbridge pils krāsns, kas atrodas 1.stāvā. Pirmstam izpildot, jo banka atrodas tajā pašā pilī - 3.stāvā. Ja, tev praktiski nav naudas, tad ej sist govis (cow), jo kad tu viņas nosit tu iegūsti raw meat, kuru tu vari izcept.

Ar cooking prasmes lietošanu saistīti priekšmeti:

Tātad Ru

Laboja , labots 3x