Par visām neprecizitātēm un/vai kļūdām ziņot autoram vai kādam modam/adminam!

Treasure Trails ir RuneScape mini spēle, kas pieejama tikai maksājošajiem spēlētājiem (P2P). Tā ir bīstama mini spēle, tas nozīmē - ja nomirsi, kamēr iesi Treasure Trails, tu zaudēsi savus priekšmetus.

 

Saturs

1. Anagrammas

2. Parastās Clues

3. Koordinātas

4. Kartes

5. Emote Clues

6. Apbalvojumi

 


 

Ievads

Kad kāds no RuneScape radījumiem mirst, pastāv iespēja, ka viņš pēc nāves atstās Clue scroll (sarunvalodā lieto vārdu "Clue"). Tajā ir atrodama informācija par kādu RuneScape vietu, kurā jārok ar lāpstu, vai konkrētu priekšmetu, kas, par piemēru, jāpārmeklē.

Clue scroll iegūšana

Kad esi ieguvis Clue scroll, izlasi to, spiežot ar kreiso peles taustiņu uz tā vai arī ar labo un izvēloties "Read Clue Scroll". Tādā veidā uzzināsi, kur jāmeklē nākamais Clue scroll, kas, iespējams, tevi aizvedīs pie apslēptiem dārgumiem. Tu varēsi iegūt Clue scroll tikai tādā gadījumā, ja tev jau viens nestāv bankā vai neatrodas tavā somā.

Pastāv trīs Clue scroll sarežģītības līmeņi: zems (1), vidējs (2) un augsts (3). Ja esi tikko sācis spēlēt RuneScape, labākais variants varētu būt galināt zema līmeņa NPC's (Non Player Characters - datora vadītie personāži), vienkārši sakot, briesmoņus. Ja vēlies iegūt augstāka līmeņa Clue scrolls, nāksies uzveikt stiprākus pretiniekus.

Šeit ir saraksts ar dažiem populārākajiem (ne visiem, jo Clue scroll spēj nomest gandrīz katrs RuneScape monstrs) Clue scrolls metējiem:

Līmenis Metēji Atrašanās vieta
  1 Man Visā RuneScape
Goblin Goblin Village, Lumbridge Swamp
Barbarian Barbarian Village
Farmer Dažādās vietās, parasti pie labības laukiem
Al Kharid Warrior Al-Kharid pilī
H.A.M. Member H.A.M. slēptuve pie Lumbridge
Thug Wilderness un Varrock
Thief Varrock
Līmenis Metēji
Atrašanās vieta
     2      
Guard    
 Lielāko pilsētu tuvumā
Tribesman          
 Karamjas džungļos, Tai Bwo Wannai apkārnē
Jogre  Karamjas džungļos
Ice Warrior  Blurite raktuvēs
Paladin  Ardougne pilsētā
Līmenis
Metēji
 Atrašanās vieta
     3 Jelly  Fremennik Slayer Dungeon
Green Dragon
 Wilderness
Greater Demon
 Entrana Dungeon, Brimhaven Dungeon un Wildernes
Blue Dragon
 Taverley Dungeon, Gu'Tanoth un Heroes' Guild
Hellhound  Taverley Dungeon un Witchaven Dungeon
Red Dragon  Wilderness

Black Dragon

Taverley Dungeon un Wilderness
Aberrant Spectre Slayer Tower un Desert Slayer dungeon

 

Līmenis Metēji Atrašanās vieta
4   Bork Chaos Tunnels
Skeletal Horror
Blakus Rag and Bone Man sākšanas vietai
Iron Dragon Brimhaven Dungeon
Steel Dragon
Brimhaven Dungeon
Mithril Dragon
Ancient Cavern
Tormented Demon Senais Guthix templis
God Wars Dungeon bosi God Wars Dungeon

 

Uzmanies no tā, ka te var nākties nosist lielu daudzumu šo briesmoņu, lai saņemtu Clue scroll

Ring of Wealth NEIESPAIDO Clue krišanas ātrumu.


 

Clue scrolls veidi

Pastāv dažādu veidu Clue scrolls, kādus tu vari saņemt, pildot Treasure Trails:

  • Parastās Clues
  • Anagrammu Clues
  • Kartes
  • Emote Clues
  • Puzzle box
  • Koordinātu Clues

 


 

Parastās Clues

Šīs lapas pamācībā zem nosaukuma "Parastās Clues" apvienotas kopā ar Jagex tā sauktās "Speak to an NPC", "Look/Search" un "Riddles" Clues. Tā kā "Riddle Clues" var iekļaut sevī elementus gan no "Speak to an NPC", gan no "Look/Search", vieglāk ir visas pabāzt vienā sadaļā. Parastās Clues var tev likt:

  1. Atrast kādu RuneScape personāžu (NPC), kurš tev dotu tālāku informāciju par veicamajām lietām.
  2. Atrast kādu konkrētu objektu kādā konkrētā vietā, piemēram, kasti Varrokā, un pārmeklēt to, lai iegūtu jaunu Clue scroll.
  3. Atminēt Clue scroll doto mīklu, jo atminējumā būs norādīta kāda konkrēta vieta, kurā jāmeklē, vai kāda konkrēta persona, ar kuru jārunā.

Anagrammu Clues

 

Anagramma principā ir kāds vārds, kurā burti samainīti vietām, lai atrisinātu anagrammu, tev domās burti jāsarindo pareizā secībā, lai iegūtu sākuma vārdu. RuneScape variācija par tēmu - anagrammas veidā paslēpts NPC vārds, ar kuru tev jarunā, lai saņemtu tālākus norādījumus.

 


Kartes

 

Nelielas kartes veidā būs attēlota vieta, kurā jārok. Tev jāuzmin, kas tā par vietu, jādodas turp un jāizrok apbalvojums/nākamais Clue scroll vai jāpārmeklē kaste.

 


Emote Clues

 

Emote Clues savā veidā atgādina spiegu darīšanu. Tev ir jāuzvelk noteiktas lietas un jādodas uz noteiktu vietu, kur jāizpilda notikta Emote. Tad parādīsies vīrs vārdā Uri un, pasacīdams kaut ko savādu, iedos tev Chest, kurā var būt gan nākamais Clue scroll, gan arī pati balva.

Uri

Lielāko daļu no prasītajām mantām var nopirkt RuneScape veikalos vai Grand Exchange.

Uzmanību: Ja pie Clue ir piemetināts "Beware of double agents!", tev vienmēr pēc Emote izdarīšanas ar Melee uzbrukumiem uzklups Double Agent! Lai gan viņš nelieto ieroci, bet gan tikai savas dūres, nenāktu par skādi izmantot Protect from Melee Prayer.

Ja pie Clue ir piemetināts "[Emote nosaukums] before you talk to me.", tad zini, ka tad, kad būsi izpildījis pirmo emote, parādīsies Uri, bet pirms tu ar viņu runā, tev jāizpilda vēl kāda emote.


Puzzle box

 

Runājot ar īsto NPC, var gadīties, ka viņš tev iedod Puzzle box - virtuāli slidināmu puzli, kas tev jāsaliek, lai varētu turpināt Treasure Trails. Līmeņos no 1-3 ir četras dažādas puzles, bet ir vēl trīs citas, kuras var sastapt tikai iekš Elite clues. Puzlēm kreisajā apakšējā stūrī ir "Hint", uz kura uzvelkot ar peles bultiņu, var redzēt, kā pareizi saliktai puzlei būtu jāizskatās.

Nav salikta
Ir salikta 

Padoms: Lai padarītu attēla salikšanu vieglāku, iesakām vispirms salikt pašu augšējo horizontālo rindu, tad otru augstāko, tad trešo, pēcāk 2x3 lauciņu lielo daļu kreisajā apakšējā stūrī un attēls būs gatavs!


Koordinātu Clues

 

Reizēm konkrētā vieta, kurā jārok, var tikt attēlota ar koordinātēm, piemēram:

Koordinātu Clue piemērs

Šādā veidā RuneScape pasaule tiek sadalīta vienāda izmēra lielumos - "degrees" (grādos), kas ir iekļauj lielāku teritoriju un "minutes" (minūtēs, vai? Otrs tulkojums ir kā "kaut kas ļoti sīks"), kas ir mazāks lielums. Uzskatāms piemērs te

Lai noteiktu vietas, kur atrodies, koordinātas, ir nepieciešami trīs instrumenti - Watch, Sextant un Chart.

Lai iegūtu šos priekšmetus, dodies uz Observatory (kuras koordinātas, starp citu, ir pieņemtas kā 00), kas atrodas uz dienvidrietumiem no Ardougne pilsētas, jeb uz ziemeļiem no Castle Wars mini spēles.

Observatory

Tur tev jāatrod Professor (viņš atrodas mazajā mājiņā kopā ar savu asistentu, ja neesi iesācis Observatory Quest, bet, ja esi pabeidzis, tad pašā observatorijā), kurš izstāstīs, kā noteikt koordinātas, bet izsniegs Chart vienīgi tad, kad būsi jau dabūjis Watch un Sextant.

Piezīme: Ja esi iesācis Observatory Quest, tev nāksies to pabeigt, pirms varēsi saņemt Chart no Professor, tev vajag arī līdzi būt paņemtam koordinātu Clue scroll, lai Professor tev to piešķirtu.

Watch tev būs jāsaņem no Brother Kojo, kurš atrodams iekšā Clocktower (pēc tam varēsi to uztaisīt savā mājā uz Crafting table 4, izmantojot Steel bar un Clockwork mechanism)

Piezīme: Clock Tower kvestam nav obligāti jābūt izietam, lai saņemtu Sextant!

Clock Tower

 

Sextant saņemsi no zvejnieka Murphy (bet tikai tad, ja būsi iepriekš runājis ar Professor), kurš atrodas Port Khazard kuģu piestātnē. Pēc tam varēsi Sextant uztaisīt uz Crafting table 4, izmantojot Steel bar.

Port Khazard & MurphyMurphy

Ar sīem priekšmetiem tgriezies pie Observatorijas profesora, un viņš tev iedos Chart.

Lai noteiktu vietas, kur stāvi, koordinātas, spied ar labo peles taustiņu uz sava sekstanta un izvēlies 'Look through Sextant', tad tev parādīsies aptuveni šāds attēls:

Sextant

Lai noteiktu koordinātas, saule, izmantojot bultiņas jādabū cauruma centrā un horzonts - pa vidu. Tad, spiežot "Get Location", tu iegūsi koordinātas. Protams, tas ir ķēpīgi, tāpēc visas zināmās koordinātu Clues ir uzrādītas šajā pamācībā un blakus tām precīzs vietas norādījums. Atceries, ka, rokot norādītajā vietā, tu neko neatradīsi, ja tev somā nebūs Watch, Chart un Sextant.

 

Uzmanību: Pildot lvl 3 Koordinātu Clues ārpus Wilderness, vienmēr uzbruks Saradomin wizard, lietojot Saradomin Strike (var iesist līdz pat 20) un Dragon dagger p++. Ieteicamais variants ir cīnīties ar viņu, izmantojot Protect from Melee, jo apmēram puse no Magic uzbrukumiem viņam neizdosies.

 


Kompasa clue

 

Kompasa clues

Sastopamas vienīgi pildot lvl 4 jeb Elite clues. Kad uzklikšķini uz Elite clue scroll, atvērsies logs ar bultu, kas norādīs virzienu uz nakamo clue. Teleportējies uz vairākām pilsētām, lai iespējami ierobežotu meklējamo platību. Kad stāvēsi pareizajā punktā, bultas vietā būs redzams liels "X".


 

Treasure Trails pildīšana

Lai ņemtu dalību Treasure Trails, nav nepieciešami konkrēti prasmju līmeņi, bet, lai tiktu pie dārgumiem, tev var nākties doties cauri negantu briesmoņu apdzīvotām vietām, tāpēc augstāka līmeņa Clue scrolls pildīšanai vajadzēs augstāku Combat līmeni.

Ko ņemt līdzi, dodoties dārgumu medībās?

Priekšmets Kur iegūt? Pielietojums

Clue scroll

Clue scoll

 Iegūstams kā NPC drops.
Nepieciešams, lai atrastu nākamo Clue.

Spade

Spade

Iespējams nopirkt no dārzniekiem netālu no Farming audzēšanas vietām. Ar lāpstu var izrakt nākamo Clue scroll vai apraktos dārgumus.
Watch

Watch

Lai iegūtu Watch, tev jādodas uz Clocktower, kas atrodas uz dienvidiem no Ardougne un jārunā ar Brother Kojo. Izmanto, lai izpildītu koordinātu Clue srolls.

Sextant

Sextant

Lai iegūtu Sextant, tev jārunā ar zvejnieku Murphy, kurš atrodas Port Khazard. Murphy arī vada Fishing Trawler mini spēli. Vispirms tev gan nāksies parunāt ar Observatoy Professor, lai viņš pateiktu, ka šis priekšmets ir nepieciešams. Izmanto, lai izpildītu koordinātu Clue srolls.

Chart

Chart

Kad tev ir gan Sextant, gan Watch, dodies atpakaļ pie Professor uz Observatory, un viņš tev iedos Chart. Izmanto, lai izpildītu koordinātu Clue srolls.

Rope

Rope

Iespējams nopirkt veikalos vai arī palūgt Nedam, kurš atrodas Draynor Village, lai uzmeistaro (par samaksu), ja tu viņam aiznes Wool.
 Virve var būt noderīga, ja tu nonāc pie alas, kurā var nonākt tikai ar virves palīdzību.

Rune

Runes

 Runes var taisīt spēlētāji, nopirkt veikalos vai iegūt kā dropu.
Var noderēt gadījumos, ja tev jāveic lielas distances un vajag teleportēties.

JewelleryTeleportācijas dārglietas

Tās var uztaisīt spēlētāji. Šie apburtie priekšmeti tev ļaus ietaupīt laiku, ja būs nepieciešams teleportēties.

Food

Ēdiens

Var izgatavot spēlētāji paši, izmantojot Cooking prasmi. Ēdiens palīdzēs, kad dosies cauri kādai bīstamai vietai, vai nāksies cīnīties ar dārglietu sargātāju, ejot 3. vai 4. līmeņa Clues.
Antipoison

Antipoison

 To var izveidot paši spēlētāji, pielietojot Herblore prasmi.
Neļaus tev saindēties, ja tev uzbruks indīgi briesmoņi. Obligāti pretinde ir nepieciešama pildot lvl 3 Clues.

1. Anagrammas

Anagramma Atšifrējums Atrašanās vieta
A Bas Saba Alā netālu no Burthorpe, uz ziemeļiem no Warriors' Guild
Ace Match Elm Cam the Camel Al Kharid, ārpus Duel Arena
Aha Jar Jaraah Duel Arena slimnīcā
An Paint Tonic Captain Ninto
 Bārā zem White Wolf Mountain
Arc O Line Caroline  Witchaven
Are Col Oracle  Ice Mountain virsotnē
Arr! So I am a crust, and? Ramara du Croissant
 Pisactoris Fishing Colony
A Zen She Zenesha  Ardougne bruņu veikalā
Bail Trims Brimstail  Gnome Stronghold, iekšā savā alā uz rietumiem no bankas
By Look Bolkoy  Tree Gnome Village otrajā stāvā pie veikala
C on game hoc Gnome Coach
 Gnome Stronghold, pastaigājas apkārt Gnome Ball laukumam
Dt Run B Brundt  Rellekkas garajā zālē zem kvesta simbola
Eek Zero Op Zookeeper  Ardougne zoodārzs
El Ow Lowe  Varrokas Ranged veikals
Err Cure It Recruiter  West Ardougne laukumā
Goblin Kern King Bolren
 Tree Gnome Village
Got A Boy Gabooty  Tai Bwo Wannai
Gulag Run Uglug Nar
 Ogre šamanis blakus Jiggig
Halt Us Luthas  Musa Point, Karamjas banānu plantācija, netālu no ziemeļaustrumu dokiem
He Do Pose. It Is Cultrrl, Mk? Riki the sculptor's model
 Keldagrimas austrumu daļa, tēlnieka Blasidara mājā
Icy Fe Fycie  Rantz ala, uz dienvidaustrumiem no Gu'Tanoth
I Eat Its Chart Hints Do U Shiratti the Custodian
 Nardahā, uz ziemeļiem no ūdens ieguves vietas
I Faffy Run Fairy Nuff
 Pirms A Fairytale part II viņa atrodas telpā uz ziemeļiem no Zanaris bankas, pēc kvesta vari viņu sastapt Fairy Queen slēptuvē (skat. kvesta pamācību)
Lark In Dog King Roald
 Varrokas pils
Land Doomd Odd Old Man
 Limestone Mine uz rietumiem no Varrokas
Me if Femi  Ārpus Gnome Stronghold vārtiem
Me am the calc Cam the Camel
 Ārpus Duel Arena
Nod med Edmond  Uz ziemeļiem no Ardougne pils, zem kvesta ikonas
O birdz a zany en pc Cap'n Izzy no Beard
 Brimhaven Agility Arena
Ok Co Cook  Lumbridge pils
Or Zinc Fumes Ward Wizard Frumscone
 Mage Guild pagrabstāvā
Peaty Pert Party Pete
 Faladoras Party Room
Profs Lose Wrong Pie Professor Onglewip
 Wizards' Tower, kas atrodas pie Draynor Village, ārpusē vai pirmajā stāvā
R Ak Mi Karim  Al Kharid kebabu pārdevējs uz ziemeļiem no bankas
Red Art Tans Trader Stan
 Port Sarimas dokos, pie tirgotājiem un viņu kuģa
Sequin Dirge Queen Sigrid
 Etceteria
Them Call Came Cam the Camel
 Al Kharid, ārpus Duel Arena

Daži no uzskaitītajiem personāžiem iedos spēlētājiem tā sauktos "Challenge scrolls", kuros būs izlasāms kāds noteikts praktiskas dabas jautājums, šeit ir to uzskaitījums:

  • How many animals in the Ardougne Zoo? - 40 (pēc Eagles Peak kvesta šis cipars ir 41, jo būs satopams arī Ferret)
  • How many banana trees are there in the plantation? - 33
  • How many bookcases are in the palace library? - 24
  • How many buildings in the village? - 11
  • How many cannons does Lumbridge castle have? - 9
  • How many fishermen on the fishing platform? - 11
  • How many flowers are in the clearing below this platform? - 13
  • How many gnomes on the gnome ball field have red patches on their uniforms? - 6
  • How many houses have a cross on the door? - 20
  • How many people are waiting for the next bard to perform? - 4
  • How many pigeon cages are there around the back of Jerico's house? - 3
  • If x is 15 and y is 3, what is 3x + y? - 48
  • I have 16 kebabs, I eat one myself and share the rest equally between 3 friends. How many do they have each? - 5
  • What is 19 to the power of 3? - 6859
  • What is 57x89+23? - 5096


 

 

2. Parastās Clues

 

Mīkla Atrisinājums
46 is my number, it is burnt orange body, things with 8 crawl on it, it has 3 mouths that can't eat and it has a blue eye hiding it's grave. Roc zem safīra, kas atrodas 46. līmeņa Wilderness, netālu no brūnajiem zirnekļiem rietumos no Greater demons un uz ziemeļiem no Red Dragon Isle.
'A bag belt only?' he asked his balding brothers Runā ar Abbot Langley, kurš atrodas iekšā Monastery.
A crate found in the tower of a church is your next stop. East Ardougne baznīcā, otrajā stāvā, pārmeklē kasti stūrī.
Aggie I see, Lonely and southern I feel, I am neither inside nor outside the house, yet no house would be complete without me. Your treasure waits beneath me. Roc plaukta priekšā blakus slotai Aggie mājā iekš Draynor Village.
A great view - watch the rapidly drying hides get splashed. Check the box you are sat on. Almeras mājas, kas atrodas uz ziemeļiem no Baxtorian Falls, otrajā stāvā pārmeklē kastes.
A strange little man who sells armour only to those who've proven themselves to be unfraid of dragons. Runā ar Oziach, kurš dzīvo Edgeville ziemeļrietumos.
A town with a different sort of nightlife is your destination. Pārmeklē kastes Canifis drēbju veikalā.
And so on, and so on, and so on. Walking from the land of many unimportant things leads to a choice of paths. Roc uz Etceterias salas krustcelēm.
After a hard slays spraying back the vegetation, why not pop off to the nearby forge and search the crates? Pārmeklē kastes pie Zanaris Smithing krāsns.
After trawling for bars, go to the nearest place and smith them and dig by the door. Pot Khazard, roc priekšā mājai ar laktu tajā.
As you desert this town, keep an eye out for a set of spines that could ruin nearby rugs: dig carefully around the greenery Roc blakus kaktusiem, kas atrodas pie Magic Carpets pieturas Nardahā. Nardah clue
Being this far north has meant that these crates have escaped being battled over. Khazard Battlefield, pārmeklē kastes aiz ēkas, kas atrodas mazliet uz ziemeļaustrumiem no apaļās cietuma kameras, kurā ieslodzīts Gnome.
Beware of dog. Dodies uz Ardougne un nogalini Guard Dog, kuri skraida iekšā Handlemort Mansion, lai iegūtu atslēgu.
Brush off the sand and dig in the quarry. There is a wheely handy barrow to the east. Don't worry, it's coal to dig there-in fact, it's all oclay. Sandstone un Granite Mining vieta uz dienvidiemno Bandot Camp, roc vienu kvadrātu uz rietumiem no ķerras, kas atrodas visvairāk uz ziemeļaustrumiem. Ivars kā dzīvs!
By the town of the dead, walk south down a rickety bridge, then dig near the slime-covered tree. Port Phasmatys, šķērso tiltu rietumos no pilsētas ieejas un roc austrumos no pirmā koka, ar ko saskaries.
Citric Cellar Grand Tree, runā ar Heckel Funch.
Come to the evil ledge, Yew know you want to, And try not to get stung.

Edgeville, roc austrumos no Yew koka, pats atrazdamies tuvējos dadžos.

Covered in shadows, the centre of the circle is where you will find the answer. Mort'ton, roc ciemata centrā, uz dienvidiem no veikala.
Dig here if you aren't feeling too well after traveling through the desert. Ali heartily recommends it. Pollnivneach, roc taisni blakus akai.
Dig near some giant mushrooms in the Grand Tree Roc blakus sēnēm Grand Tree ziemeļrietumos.
Don't forget to feed the chickens Dodies uz rietumiem no Seers' Village (uz Hemenster) un nokauj Chicken, lai dabūtu atslēgu.
Find a bar with a centre fountain in its city. Go upstairs and get changed. Dodies uz Blue Moon Inn bāru Varrokā, dodies augšup un pārmeklē kādu no skapjiem.
Find a crate close to the monks that like to paaarty! Pārmeklē kasti baznīcā uz dienvidiem no Ardougne, pie austrumu istabas dienvidu sienas.
For any aspiring mage, I'm sure searching this bookcase will be a rewarding experience. Pārmeklē Mage Training Arēnas otrā stāva veikala ziemeļaustrumu sienas gramatplauktu.
Four blades I have yet I draw no blood. But I mash and turn my victims to powder. Search in my head, search in my rafters, Where my blades are louder. Pārmeklē Lumbridge dzirnavu paša augšējā stāva kastes.
Generally speaking, his nose was very bent Runā ar General Bentnose, kurš atrodas iekšā Goblin Village.
Go to the village being attacked by trolls, search the drawers while you are there. Dodies uz Dunstana (kalējs, viņa mājā ir lakta) māju iekš Burthorpe un pārmeklē atvilktnes.
Go to this building to be illuminated, and search the drawers while you're there. Pārmeklē Lighthouse (uz rietumiem no Rellekka) atvilktnes.
Hay! Stop for a bit and admire the scenery, just like tourism promoter says. Pārmeklē siena kaudzes mazā, apaļā ēciņā, kas atrodama uz dienvidiem no Baxtorian Falls.
His head might be hollow, but the crates nearby are filled with surprises. Pārmeklē lādes netālu no Golem, kurš atrodas Uzer drupās.
I am a token of the greatest love. I have no beginning or end. My eye is red, I can fit like a glove. Go to the place where it's money they lend, And dig by the gate to be my friend. Varrokas rietumu bankas pagrabstāvā, roc tieši blakus metāla vārtiem, kas ved pie bankas dārgumiem (ieskaitot rubīna gredzenu, kas apcerēts tavā Clue).
Identify the back of this over-acting brother. (He's a long way from home.) Runā ar Hamid, Duel Arēnas mūku.
If a man carried my burden he would break his back, I am not rich but leave silver in my track, speak to the keeper of this trail. Runā ar Port Sarimas zivju veikala īpašnieku (mīklā runāts par gliemezi).
If you didn't want to be here and in danger, you should lever things well enough alone. Parausti Ardougne teleportācijas kloķi, kas tevi aizsūta uz Wilderness, unroc ar lāpstu.
If you look closely enough, it seems that the archers have lost more than their needles Pārmeklē sienas kaudzes, kas atrodas Ranging Guild.
I lie lonely and forgotten in mid wilderness, Where the dead rise from their beds, Feel free to quarrel and wind me up, And dig while you shoot their heads Graveyard of Shadows, 20. līmeņa Wilderness, paroc zem Crossbow, kas mētājas uz zemes.
I'm guarding the key at the market. Dodies uz Rellekka tirgus laukumu un nosit Market Guard, lai iegūtu atslēgu.
I'm sure they will let ya buy some things here as long as you are in good 'ealth Pārmeklē vienu no divām kastēm Lletya (elfu pilsētas) General Store.
In a town where everyone has perfect vision, seek some lockes drawers in a house that sits opposite a workshop. Seers' Village, pārmeklē atvilktnes mājā uz dienvidiem no ēkas ar laktām tajā.
In a town where thieves steal from stalls, search for some drawers upstairs of a house near the bank. Pārmeklē atvilktnes otrajā stāvā mājā, kas ir blakus Ardougne ziemeū bankai. Tā ir Jerico māja ar baložu būriem aiz tās. Lai iegūtu atviltņu atslēgu, būs jānobeidz Guard.
In a town where wizards are known to gather, search upstairs in a large house to the north. Pārmeklē lādi mājā uz ziemeļiem no Wizards' Guild.
In a town with guards armed with maces, search the upstairs room of the public house. Dodies uz bāra uz ziemeļiem no Ardougne pils otro stāvu un pārmeklē atvilktnes.
 In a village made of bamboo look for some crates under one of the houses.  Tai Bwo Wannai, pārmeklē kastes zem mājas.
 It seems to have reached the end of the line, and its still empty  Dwarven Mines, pārmeklē Mine cartus mazliet uz ziemeļiem no ieejas uz Mining Guild.
 It seems the archers have lost more than their needles if you look closely enough  Pārmeklē sienas kaudzes, kas atrodas Ranging Guild.
It's a guard's life Ej un nokauj Ardougne Guard, lai tiktu pie atslēgas.
 Look in the ground floor crates of houses in Falador  Pārmeklē kastes mājā uz austrumiem no Faladoras austrumu bankas.
 Mine was the strangest birth under the sun. I left the crimson sack. Yet life had not begun. Entered the world and yet was seen by none.  Roc pie Red spider's eggs Karamjas vulkānā.
 Must be full of railings  Uz Coal Isle, kas atrodas uz rietumiem no Seers' Village, pārmeklē kastes, kas atrodas visvairāk uz rietumiem mazā būdelē dienvidos no pašiem Coal trucks.
 My giant guardians below the market streets would be fans of rock and roll, if only they could grab hold of it. Dig near my green bubbles.  Roc blakus katlam Varrokas kanalizācijā netālu no Moss Giants. My giant guardians below
 My home is grey and made of stone, A castle with a search for a meal, Hidden in some drawers I am, Across from a wooden wheel.  Pārmeklē atvilktnes Lumbridge pils otrajā stāvā, istabā ar Spinning wheel.
 My name is like a tree, yet it is spelt with a "g", come see the fur, which is right near me  Runā ar puišeli Wilough Varrokas centrā.
 Navigating to this crate will be a trial.  Rellekka, dodies iekšā Swensen the Navigator mājā un pārmeklē kastes.
 North of the best monkey restaurant on Karamja, look for the centre of the triangle of boats and search there.  Meklē kastē uz dokiem ziemeļos no Musa Point.
 Observe: In the crate just North of the stairs leading down, you will find the answer.  Izej cauri Observatory tuneļiem, ieej pašā Observatory un pārmeklē kasti pie kāpnēm.
 Often examined by learners of what has past, find me where words of wisdom speak volumes.  Runā ar Digsite Examiner (Exam Center).
 Often sought out by scholars of histories past, find me where words of wisdom speak volumes  Runā ar Digsite Examiner (Exam Center).
 One of the sailors in Port Sarim is your next destination.  Port Sarim, runā ar Captain Tobias.
One of the wizards might have the key Nosit Wizard iekš Wizard, lai tiktu pie atslēgas.
 Probably filled with books on magic  Wizards' Tower, pārmeklē grāmatlauktus pagrabstāvā netālu no Sedridor.
 Probably filled with wizards' socks  Wizards' Tower pagrabstāvā, pārmeklē atviltnes istabā bez Sedridor.
Property of the Clocktower Monastery Dodies uz baznīcu dienvidos no Ardougne un noslepkavo Monk, lai iegūtu atslēgu.
 Read "How to breed scorpions." by O.W.Thathurt  Pārmeklē ziemeļu grāmatplauktu Sorcerer's Tower otrajā stāvā.
 Six blades I have, yet draw no blood; Still I turn my prey to powder. If you are brave, come search my roof; It is there my blades are louder  Pārmeklē Lumbridge dzirnavu paša augšējā stāva kastes.
 Search chests found in the upstairs of shops in Port Sarim  Pārmeklē lādes Port Sarimas ēdiena veikala augšstāvā.
 Search for drawers in the upstairs in Catherby  Catherby, pārmeklē atvilktnes kādas mājas augšstāvā.
 Search for a crate on the ground floor of a building in Seer's Village  Seers' Village, pārmeklē kastes mājā, kas atrodas uz rietumiem no ēkas ar Spinning wheel tajā.
 Search for a crate in a building in Hemenster  Pārmeklē kasti Hemensterā - vietā starp Seers' Village un Fishing Guild.
 Search for a crate in Varrock Castle  Pārmeklē kasti Varrokas pils pirmā stāva istabā ar izlietni tajā.
 Search for a crate on the ground floor of a house in Seers' Village  Pārmeklē kastes Seers' Village ēkā starp baznīcu un dzertuvi.
 Search some tents in the imperial guard camp in Burthorpe for some boxes  Pārmeklē kastes Burthorpe teltī ar Denulth.
 Search the boxes in a shop in Taverley  Pārmeklē kastes Taverely 2-handed swords veikalā.
 Search the boxes in one of the tents in Al-Kharid  Pārmeklē kastes teltī blakus Ali Morrisane letei.
 Search the boxes in the Goblin house in Lumbridge  Pārmeklē kastes Lumbridge mājā ar goblinēniem.
Search the boxes in the house near the South entrance of Varrock Pārmeklē kastes ēkā uz dienvidiem no Varrokas zobenu veikala.
Search the boxes just outside the armour shop in east Ardougne Pārmeklē kastes ārpus East Ardougne bruņu veikala.
Search the boxes of Falador's general store Pārmeklē Faladoras General Store kastes.
Search the chest in the Duke of Lumbridge's bedroom Pārmeklē lādi Duke Horacio guļamistabā Lumbridge pilī.
Search the chest in the left-hand tower of Camelot castle Pārmeklē lādi Kamelotas pils kreisajā tornī.
Search the chests in the Dwarven Mine Pārmeklē kastes pie Crossbow veikala.
Search the chests upstairs in Al-Kharid palace. Pārmeklē lādi Al-Kharidas pils augšējā stāvā.
Search the crates in the Barbarian Village helmet shop Pārmeklē kastes Barbarian Village bruņucepuru veikalā.
Search the crates in the most north-western house in Al Kharid. Pārmeklē kastes Al-Kharidas ēkā, kas atrodas visvairāk uz ziemeļrietumiem.
Search the crates in the shed just north of east Ardougne Pārmeklē kastes šķūnī ziemeļos no Ardougne ziemeļu bankas.
Search the crates in the east Ardougne store. Pārmeklē kastes Ardougne veikalā.
Search the crates in Canifis Pārmeklē kastes Canifis jēlās gaļas veikalā.
Search the crate in the left-hand tower of Lumbridge castle Pārmeklē kastes Lumbridge pils vaļņa kreisajā tornī (skatoties ārpus pils).
Search the crates in a house in Yanille that has a piano Pārmeklē kastes Yanille mājā ar klavierēm.
Search the crate near a cart in Port Khazard Pārmeklē kastes blakus Port Khazard General shop un salauztiem ratiem.
Search the crates in Horvik's armoury Pārmeklē kastes Horvika bruņu veikalā austrumos no Varrokas centra.
Search the crates in the Port Sarim fishing shop. Pārmeklē kastes Port Sarimas zvejnieku veikalā.
Search the crates in Draynor Manor Pārmeklē kastes Draynor Manor pašā augšējā stāvā.
Search the crates in the guard house of the northern gate of East Ardougne. Pārmeklē kastes sarga mājā pie Arougne ziemeļu ieejas, ēka atrodas uz dienvidiem no labības lauka ārpus pilsētas.
Search the crates near a cart in Varrock. Pārmeklē kastes blakus ratiem Varrokas pils pagalmā.
Search the drawers above Varrock's shops Pārmeklē atvilktnes virs Varrokas apģērbu veikala.
Search the drawers found upstairs in East Ardougne's houses. Pārmeklē atvilktnes East Ardougne bāra augšstāvā, bārs atrodas uz upes kreisā krasta.
 Search the drawers in a house in Draynor Village.  Pārmeklē atvilktnes mājā, kas atrodas visvairāk Draynoras ziemeļos.
 Search the drawers in one of Gertrude's bedrooms  Pārmeklē atvilktnes Ģertrūdes guļamistabā, viņas māja atrodas Varrokas rietumos, ceļa uz Barbarian Village malā.
 Search the drawers in Falador's chain mail shop  Pārmeklē atvilktnes bruņu veikalā netālu no Faladoras dienvidu vārtiem.
 Search the drawers in the ground floor of a shop in Yanille.  Pārmeklē atvilktnes Yanille Hunter veikala pirmajā stāvā.
 Search the drawers in the upstairs of the bank to the east of Varrock  Pārmeklē atvilktnes Varrokas austrumu bankas otrajā stāvā.
 Search the drawers of houses in Burthorpe  Pārmeklē atvilktnes mājā, kurā iekšā ir sieviete vārdā "Hild", pati māja atrodas Burthorpe ziemeļaustrumos.
 Search the drawers on the first floor of a building overlooking Ardougne market  Pārmeklē atvilktnes otrajā stāvā mājā uz ziemeļiem no Ardougne tirgus laukuma.
 Search the drawers upstairs of houses in the eastern part of Falador  Pārmeklē atvilktnes mājas otrajā stāvā, kura atrodas Faladoras austrumu daļā, uz dienvidaustrumiem no bankas; mājā ir plīts.
Search the drawers upstairs in a house in a village where the pirates have a good time  Pārmeklē avilktnes otrajā stāvā mājā, kas atrodas Brimhaven, blakus krogam. Lai dabūtu atslēgu, vēlāk nāksies nogalināt kādu no pirātiem.
 Search the drawers upstairs in Falador's shield shop.  Pārmeklē atvilktnes Faladoras vairogu veikala augšstāvā.
 Search the upstairs drawers of a house in a village were pirates are known to have a good time.  Pārmeklē avilktnes otrajā stāvā mājā, kas atrodas Brimhaven, blakus krogam. Lai dabūtu atslēgu, vēlāk nāksies nogalināt kādu no pirātiem.
Search through chests found in the upstairs of houses in esatern Falador Pārmeklē lādes mājā ar plīti, kas atrodas uz ziemeļiem no strūklakas Faladoras austrumu daļā.
 Search through some drawers found in Taverley's houses.  Pārmeklē atvilktnes mājā Taverley dienvidaustrumos.
 Search through some drawers in the upstairs of a house in Rimmington.  Pārmeklē atvilktnes mājā Rimmington ziemeļaustrumos.
 Search upstairs in the houses of Seers' Village for some drawers.  Seers' Village, pārmeklē atvilktnes mājas ar Spinning wheel augšstāvā.
Shiver me timbers! Nosit Pirate, lai iegūtu atslēgu.
"Small Shoe" often found with rod on mushroom. Runā ar jebkuru treneri Gnome Stronghold Agility Arēnā.
Snah? I feel all confused like one of those cakes... Runā ar Hans Lumbridge pils iekšpagalmā.
Someone watching the fights in the Duel Arena is your next destination. Runā ar Jeed Duel Arēnā.
Sophind yourself some treasure by searching these boxes. Pārmeklē kastes blakus Sophanem tiltam, netālu no Pyramid Plunder piramīdas.
 Speak to Arhein in Catherby  Viņš pilda General store funkcijas dienvidos no sveču veikala.
 Speak to a referee.  Runā ar Gnome Ball tiesnesi iekš Tree Gnome Stronghold.
 Speak to Doric who lives north of Falador  Runā ar rūķi Doric mazajā mājā ar laktu uz ziemeļiem no Faladoras.
 Speak to Donovan the Family Handyman  Runā ar Donovan Sinclair Mansion otrajā stāvā.
 Speak to Ellis in Al Kharid.  Runā ar Ellis, Al-Kharidas ādu miecētavā (tas, kurš pārveido Cowhides par Leather).
 Speak to Gaius in Taverley.  Runā ar Two-handed swords veikala īpašnieku Gaius Taverley ciematā.
 Speak to Hajedy  Runā ar Hajedy Brimhavenā, netālu no ostas dokiem, viņš pārvadā ceļotājus ratos no Brimhaven uz Shilo Village.
 Speak to Hans  Runā ar Hans Lumbridge pils pagalmā.
 Speak to Hans to solve the clue  Runā ar Hans Lumbridge pils pagalmā.
 Speak to Hazelmere  Runā ar punduri Hazelmere viņa mājas otrajā stāvā, kura atrodas uz Jungle spiders saliņas austrumos no Yanille.
Speak to Kangai Mau Runā ar Kangai Mau, kurš atrodas Brimhaven pārtikas veikalā/restorānā.
Speak to Ned in Draynor Village Runā ar veco jūrnieku Nedu, kurš mīt Draynor Village mājā uz rietumos no Wise Old Man.
Speak to Sir Kay in Camelot Castle Runā ar Sir Kay Kamelotas pilī.
Speak to Roavar Runā ar Canifis bārmeni Roavar.
Speak to the staff in the Sinclair Mansion Runā ar Loisa the maid Sinclair Mansion iekšienē.
Speak to Ulizius Runā ar Ulizius, kurš sargā ieeju Mort Myre Swamp, viņš ir atrodams rietumos no Canifis, blakus Fairy ring un Farming patch.
Stand by your man Nokāp uz apakšstāvu un nosit Man, lai iegūtu atslēgu.
Surprising? I bet he is... Runā ar Sir Prysin Varrokas pilī.
Talk to the bartender of the Rusty Anchor in Port Sarim. Runā ar Port Sarimas dzērtuves bārmeni.
Talk to the Squire in the White Knights' castle in Falador. Runā ar Squire, kurš atrodas Faladoras pils iekšpagalmā.
Talk to Zeke in Al Kharid Runā ar Al-Kharidas Scimitar veikala īpašnieku Zeke.
The beasts to my east snap claws and tails. The rest to my west can slide and eat fish. The northern are silly and jump and wail. Dig by my fire and make a wish Roc blakus lāpai Ardougne zoodarzā starp pingvīniem un skorpioniem.
The cheapest water for miles around, but they react badly to religious icons. Pārmeklē kastes Bandit Camp veikalā. The cheapest water
The crate on the ground floor of a church is your next location. Pārmeklē kasti East Ardougne baznīcā, blakus kāpnēm augšup.
The crate in the tower of a church is your next location. Pārmeklē kasti East Ardougne baznīcas otajā stāvā.
The dead, red dragon watches over this chest. He must really dig the view. Dodies uz Exam Center dienvidos no Digsite un pārmeklē lādi, virs kuras karājas izbāzta Red Dragon galva. Lai dabūtu lādes atslēgu, tev pēcāk nāksies iet un nogalināt vīriešu kārtas Barbarian.
The Keeper of Melzars...Spare? Skeleton? Anar? Runā ar Oziach Edgeville rietumos.
The owner of this crate has a hunch that he put more than fish inside. Pārmklē kasti blakus Lubufu, kurš atrodas uz dienvidiem no Brimhaven.
The rock cakes to the south are definitely more edible than the two rocks I buried threasure between. Gu'Tanoth, roc starp starp divām akmeņu kaudzēm uz ziemeļiem no Rock cakes tirgošanas letes. Jābūt iesāktam Watchtower kvestam.
The socks in these drawers are holier than thine, according to the tonsured owners. Pārmeklē atvilktnes Monastery ziemeļaustrumu stūrī.
There is no 'worthier' lord. Runa ar Lord Iowerth elfu nometnē Prifddinas tuvumā.
The treasure is buried in a small building full of bones. Here is a hint: it's not near a graveyard. Roc Limestone Mining vietas (Rag and Bone Man kvesta sākumpunktā) rietumu ēkā dienvidos no kastes ar kauliem.
This aviator is at the peak of his profession Runā ar vienu no Gnome pilotiem, Captain Bleedmage, White Wolf Mountain virsotnē.
This clearly marks the end of the line of coal. Pārmeklē kastes uz Coal Island, Coal pārvadājamo rateļu līnijas galā.
This crate holds a better reward than a broken arrow Dodies uz Ranging Guild un pārmeklē kasti aiz bultu pārdevēja.
This cupboard has treasure, pirate pots and corsair cutlery! Pārmeklē skapīti mājā, kas atrodas uz austrumiem no Brimhaven pirātu kroga.
This temple is rather sluggish. The chest just inside the entrance, however, is filled with goodies. Pārmeklē lādes Witchaven Dungeon pašā ieejā.
This village has a problem with cartloads of the undead. Try checking the bookcase to find the answer. Dodies uz Shilo Village un pārmeklē grāmatplauktu ēkā uz ziemeļiem no tilta, kas ved pāri upei. Mājai pāri ir kvesta ikona.
 Throat mage seeks companionship. Seek answers inside my furniture if interested. Pārmeklē atvilktnes Necromancer's Tower otrajā stāvā, pats Tower atrodams dienvidos no East Ardougne.
 Try not to let yourself be dazzled when you search these drawers. Pārmeklē atvilktnes East Ardougne mājā ar Jimmy Dazzler tajā. Māja atrodas kroga tuvumā un ir atzīmēta ar mini game ikonu.
Try not to step on any aquatic nasties while searching this crate. No Witchaven dodies uz Fishing Platform, un pārmeklē kasti būdelē platformas dienvidrietumos.
Wait till I get my hands on Penda, he's nicked the key again. Dodies uz Burthorpe dzertuvi un nosit Penta, lai iegūtu atslēgu.
When no weapons are at hand, now is the time to reflect. In Saradomin's name, redemption draws closer... Aizkuģo uz Entrana un pārmeklē atvilktnes mājā ar Glassblowing pipe.
When you get tired of fighting, go deep, deep down until you need an antidote Dodies uz Yanille Dungeon un iekrīti telpā ar Poison Spiders, vai nu atkārtoti ejot pāri Balancing ledge, vai arī nolūdzoties pie Zamoraka altāra. Pārmeklē kasti pie kāpnēm, kas ved augšup.
While a sea view is nice, it seems this church has not seen visitors in a while. Dig outside the rim of the window for a reward. Roc ārpusē, zem baznīcas, kas atrodas uz dienvidaustrumiem no Rimingtonas, vitrāžas (vitrāžas, kas ir aiz altāra).
You can cook on me, but dont cook any foodles - That would be just wrong. Roc blakus Captain Klemfoodle (Gnome Glider pilots uz Karamjas) ugunskuram. Captain Klemfoodle atrodams jūras krastā, Karamjas austrumos uz tādas kā smilšu strēles.
You don't need to go hopping mad - or take steps - to get to this treasure: just be totally shellfish. Uz ziemeļiem no Barbarian Assault, roc, stāvot uz rozīgas jūraszvaigznes, kas atrodas pie Basalt rocks Agility shortcut sākuma.Shellfish
You have all the elements available to solve this clue. Fortunately, you do not have to go so far as to stand in a draft. Pārmeklē Elemental Workshop kastes, Clue scroll ir atrodams kastē austrumos no istabas centra.
You'll need to have Doug Deep into the distant past to get to these sacks Pārmeklē maisus blakus vīram vārdā "Doug Deeping", pie kura var nokļūt, laižoties lejā pa Digsite ziemeļu vinču. Pirmoriz, kad to darīsi, tev vajadzēs Rope.
You'll need to look for a town with a central fountain. Look for a locked chest in the town's chapel. Dodies uz Varrokas ziemeļu baznīcu un pārmeklē lādi.
You'll never get these drawers open now! - Zamorak Monk. Dodies uz Chaos Temple ziemeļrietumos no Goblin Village un nokauj Monk of Zamorak, lai iegūtu atslēgu.
You will need to under-cook to solve this one. Dodies uz Lumbridge pils virtuvi un pārmeklē vienu no kastēm tās pagrabā.
You will need to wash the old ash off of your spade when you dig here, but the only water nearby is stagnant. Dodies uz Braindeath Island uz roc blakus Stagnant lake kalna galā. Lai tur nokļūtu, būs jātiek garām 50% Luke.

Laboja Susuris, labots 19x